reklama

Rozwój naszych dzieci

reklama
:-p;-):-)

EDIT: Za to z sikaniem nie do pieluchy daleko za wszystkimi.
nauczy sie, przyznam sie,ze na sile chcialam Mateusza nauczyc, sadzalam namietnie, puszczalam po domu bez pampersa,az sie wkurzyla i zalozylam ja spowrotem,az przyszedl ten magiczny dzien i Mateusz wola siku i kupke. Tylko nie wiem po co kupilam pake pampersow niedawno:eek: A zeby myje malemu ja, on poprawia po mnie. Za plukanie sie nie bierzemy

majandra, ateraz siada Macius na nocnik? caly czas starasz sie go nauczyc, czy odpuscilas?
Staram się, ale on nie chce. Raz na kilka dni usiądzie na kibel (z nakładką) i tyle. Na nocnik nie chce siadać. Po domu biega bez pieluchy, tylko jak babcia jest, to ma pieluchę, bo moja mama nie jest zwolenniczką tej metody. :no::sorry:

EDIT: Od soboty zaczął wstrzymywać, tzn. nie zrobi siku póki nie założymy mu pieluchy. Nie wiem, co o tym myśleć.

Skoro to nie przynosi efektu to dawaj mu pieluche i nie sadzaj. Za miesiac tak przez 2 dni sprobuj, jak nie to daj mu luz znowu na miesiac. Ja tak zrobilam. Jak widzialam,ze mlody kupe bedzie robil to go na nocnik. Zrobil i podciagnelam gacie bez pieluchy zmysla,ze za chwilke zleje sie w spodnie to juz dam pampersa. A moj syn zrobil mi niespodzianke i przybiegl "mama siii" no to na nocnik i zrobil i tak juz zostalo

reklama
chyba bedzie lepiej, jak wlasnie dasz Maciusiowi jaks czas odpoczac:tak:.
ja sie dziwilam mojej bratowej, jak znow zapakowala Wiktorka w pieluche, gdy biegajac po domu bez majtek ladnie biegl an nocnik. tylko jak byl ubrany to nie wolal, a sikal w majty. u nas tez takie bly poczatki, ale przecierpialam kilka dni i poszlo. bratowej sie cierpiec nie chcilo, wiec zapakowala go znow w pampersa. jednak za jakis czas dziecko samo doroslo i zalapalo o co chodzi i etraz wola siku. choc aj myslalam,z ejuz bedzie klapa

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry