reklama

Rozwój naszych dzieci

Staram się, ale on nie chce. Raz na kilka dni usiądzie na kibel (z nakładką) i tyle. Na nocnik nie chce siadać. Po domu biega bez pieluchy, tylko jak babcia jest, to ma pieluchę, bo moja mama nie jest zwolenniczką tej metody. :no::sorry:

EDIT: Od soboty zaczął wstrzymywać, tzn. nie zrobi siku póki nie założymy mu pieluchy. Nie wiem, co o tym myśleć.
Ze Staskiem tez dlugo probowalam...i niestety moje dziecko jest uparte i tylko sznataz i przekupstowo dziala...Bo sila nic nie zdzialam - krzyk i pisk. Kupilam ptysie z cukrem(tzn specjalnie caisteczka )jako nagrode za siusiu. I przez pierwszy tydzien ostrego treningu pytalalm sie go czy chce ptysia, on oczywiscie taaaaak wiec zrob siusiu. I za kadym razem siadal, az po kulku dniach zrobil. Teraz juz wola ( ale bywa ze nie:zawstydzona/y:) i siada bez presji ciastka. Chyba zapomnial o tej nagrodzie. Oczywiscie jak robi siusiu jest wielkei braowo i tearz sam sobie bije!
Za to kupke nie zrobi i tyle. A po nocy czasem pielucha cala nawalona a czasme sucha jak wior:eek:

reklama
No ale inne metody na pewno. NO przeciez COS Macius lubi: bawic sie albo czytac albo jesc albo obejrzec bajke(1!) wiec moze sprobuj te metoda.
Niestety. Żadna forma szantażu nie skutkuje :no: Nawet szantaż jedzeniem :sorry:

A poza tym nie sądzę, by to była zdrowa dla psychiki dziecka metoda:sorry:

Ostatnia edycja:
No to moral taki,ze Macius nie chce lub nie czuje sie gotowy skoro wyprobowalas wszystkie metody. I po dobroci i przymusem, no i te mniej wychowawcze:-p A co tam trzeba wszystkiego sprobowac,a noz widelec uda sie. Poczekaj troche i pozniej sproboj. Corka znajomych zaczela robic na nocnik za pieniadze:szok:

reklama
. A po nocy czasem pielucha cala nawalona a czasme sucha jak wior:eek:
to tak jak u nas
U nas jest tak, mały często chce pić, więc jest taka zasada. Jak zrobisz siku dam Ci pic:tak::tak::tak: i tak też robimy
ja tak samo Mateuszowi mówiłam i skutkowałam bo on pic to mógł by litrami :sorry:ale coś od wczoraj zdarzaja mu sie wpadki i się zesika:eek:
Majandra ja bym na razie na Twoim miejscu oodpuściła może to jeszcze nie jego czas:sorry:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry