Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.

co do czytania to piotrus zna juz bardzo duzo literek. a co do leworecznosci to nabieram coraz wiekszego przekonania, ze piotrus bedzie leworeczny. chociaz nie wiem czy geny po trzech pokoleniach moga sie jeszcze ujawnic?(moja babcia byla leworeczna). musze zapytac listonosza ktora reka pisze![]()

jednak od jakiś 2 miesięcy używa do wszystkich czynności prawej a lewą sobie ewntualnie pomaga
nie wiem na ktorym watku o tym napisac wiec pisze tutaj- piotrus obgryza paznokcie! macie jakies pomysly na zwalczenie tego nalogu?

ja na razie nic z tym nie robie poza ganieniem słownym tzn "wyjmij te paluchy z buzi!!!!!!!!" Słyszałam, że dobrym sposobem jest pieprz
lub ocet, ale czy skuteczny????nie wiem na ktorym watku o tym napisac wiec pisze tutaj- piotrus obgryza paznokcie! macie jakies pomysly na zwalczenie tego nalogu?
tuśka od jakiegoś czasu też popadła w tą manie
nie wiem po kim bo ani ja ani nikt inny z naszego otoczenia tego nie robi
a mała zołza na pytanie co robi odrazu odpowiada obglyzam pazuly
chociaż nie ma co tam obgryzać
ja myślałam zeby jej zakupić taki preparat jak lakier do paznokci przeciwko obgryzaniu ponoć bardzo gorzki tym bardziej ze jak sobie maluję paznokcie to przylatuje i chce żeby jej też
nie kupuj tego lakieru- nie warto. po pierwsze nie jest az tak gorzki i piotrus nic sobie z niego nie robi, po drugie bardzo latwo i szybko sie zlizuje. sprobuje jutro z octem.[/QUOTE]
Tylko kurde ten ocet też mnie zastanawia bo jak dziecko jest uczulone na kwas zawarty w nim to dostanie jeszcze krostekale spróbować można.
Dzięki za radęnie kupuj tego lakieru- nie warto. po pierwsze nie jest az tak gorzki i piotrus nic sobie z niego nie robi, po drugie bardzo latwo i szybko sie zlizuje. sprobuje jutro z octem.
daj znać jak z tym octem poszło bo już mnie wpienia to jej obgryzanie