reklama

Rozwój naszych dzieci

reklama
Mateusz ma 2 sztuki, 1 takie duze jak podalas w 2 linku z ZygZakiem,a 2 z Bobem Budowniczym 30kawalkow. Nie mowie,ze jest super mistrzem,ale bardzo lubi ukladac, ciagnie nas do ukladania,zeby mu pomagac,ale cierpliwosc ma.

musze sie wam pochwalic geniuszem mojego dziecka :-D tak jak corcia asi pieknie maluje tak moj piotrus niesamowicie sprawnie uklada puzzle. duze, male- jakie mu w rece wpadna. oczywiscie bez przesady, nie uklada 2000szt lasu jesienia ale rysunkowe ulozy kazde, ktore maja do 30 sztuk. najwieksze jakie ma maja jakies 5 cm na 5 cm, najmniejsze 3/2. (oczywiscie sztuka, nie caly obrazek). moja mama jest przedszkolanka i mowi, ze tak niekiedy dzieci w starszakach nie potrafia. tylko pierwszy raz potrzebuje sciage- potem radzi sobie sam. zaraz poszukam czegos na allegro zeby pokazac wam jakie mniej wiecej mamy.

no to gratulacje,moja Oliwka w sumie niedawno zaczęła układac puzzle jakieś 2tyg temu bo wczesniej ją to nie interesowało ale ukłąda dopiero tak do 7 elementów :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

także super małemu idzie:tak::tak::tak:

Ola też w tym wieku już ładnie układała puzzle 30elementowe za to MAteusz nie ma już tej cierpliwości do puzzli chociaż ostatnio udało mi się z nim ułożyc cały 24elementowy obrazek maxi puzzli tylko to wyglądało tak że ja mu dużo pomagałam a z Olą wystarczyło raz ułożyc puzzle i później już sama potrafiła i nigdy nie potrzebowała obrazka tylko układała z pamięci:tak:teraz potrafi juz ułożyc obrazek skladający się z 160 elementów:-)

od jakiegos czasu ucze piotrusia pojedynczych literek. gdzies przypadkiem jak wpadnie mi w rece cos z duzymi napisami. rezultat byl wczoraj- piotrus podczas kapieli z tata wzial plyn do kapieli na ktorym pisze ROSA i przeczytal J O S A (nie wymawia poprawnie R tylko mowi J)

od jakiegos czasu ucze piotrusia pojedynczych literek. gdzies przypadkiem jak wpadnie mi w rece cos z duzymi napisami. rezultat byl wczoraj- piotrus podczas kapieli z tata wzial plyn do kapieli na ktorym pisze ROSA i przeczytal J O S A (nie wymawia poprawnie R tylko mowi J)
:szok::szok::szok: szok:szok::szok::szok: i ogromne gratulacje:-) swoją drogą nie sądziłąm że dzieci w tym wieku mogą się już tego nauczyć:confused:

:szok::szok::szok: szok:szok::szok::szok: i ogromne gratulacje:-) swoją drogą nie sądziłąm że dzieci w tym wieku mogą się już tego nauczyć:confused:

Tak Kuba potrafi albo rozpoznać albo przeczytac :-p PLAY. Jak tylko zobaczy plakat z Play mówi PLAY oczywiście tłumacze sobie, że mam cudowne dziecko, ale pewnie jest to tylko skojarzenie z obrazkiem i kolorem :sorry2:

reklama
Tak Kuba potrafi albo rozpoznać albo przeczytac :-p PLAY. Jak tylko zobaczy plakat z Play mówi PLAY oczywiście tłumacze sobie, że mam cudowne dziecko, ale pewnie jest to tylko skojarzenie z obrazkiem i kolorem :sorry2:
Takie skojarzenia to Tuśka też ma:tak: ale to wynika bardziej z zapamietanego obrazka z reklamy w tv;-) gdybym to podciągnęła pod naukę czytania to młodą bym już dawno zgłosiła do mensy;-):-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry