reklama

rzeczy dla naszych dzieci

Ja pepuszka niczym nie przemywalam nic z nim nie robilam lekarz i polozna zabronili i juz wczoraj pepuszek odpadl po 5 dniach

u nas zalecenia co do pepuszka byly takie same, zadnego przemywania spirytusem, ani kapieli w wanience poki nie odpadnie i odpadl po 11 dniach. ciekawe dlaczego w Pl wciaz kaza przemywac skoro naukowo udowodniono ze bez spirytusu szybciej sie goi i odpada:confused:

reklama
Hmm to ja chyba powinnam dokupic troche pieluch skoro to taka super sprawa. Dobrze, że sie dzielicie takimi patentami... może już wkrótce ja tez do was dołączę bo naraziejestem zielona.

Aha pochwalę sie jeszcze, że największy przeciwnik kupowania przed urodzeniem (czyli moja mama) kupiła bobaskowi ocieplane spodnie i kurtałkę na zimę. Stwierdziła, że nie mogła sie oprzeć, takie to jest rozkoszne wdzianko :-D Taki z mojej mamy był twardziel :rofl2:

Wiecie co ja to właśnie sobie myślałam że pieluszki tetrowe są takie delikatne i dobrze wchłanają wodę a teraz jak mówicie że to sprawdzony sposób żeby wycierać maluszka po kąpieli to na pewno też z niego skorzystam. Więc problem ręczników rozwiązany dziękuje za rady:-):-) bo już myślałam że będe musiała dopkupić.

Ruda-iza jak masz możliwość to wklej zdjęcie nowego kompleciku dla Twojego bobaska ja nie mam jeszcze zadnego kombinezonu ani kompleciuku takiego cieplego nie wiem jaki to mialby byc rozmiar:confused: ani jaki gruby ma byc:confused:

Oto komplecik zakupiony przez babcie Ewą (zaraz, obie babcie Omarka to Ewy:happy:)
na zdjeciu wygląda na duży ale to rozmiar S, na moje niedoswiadczone oko wygląda na 68, więc powinien starczyc na całą zimę.

A oto śpiworek, który kupiłam razem z męzulkiem. Ja chciałam go tylko obejrzeć ale jak męzulek go zobaczył stwierdził że musimy go kupic od razu. Planuję ubrać w niego Omcia jak będziemy ze szpitala wychodzić. Pewnie sie w nim utopi :-). To jest chyba rozmiar 64-68 z dziurka na pasy w foteliku samochodowym.

Strzeliłam tez fotke łóżeczka. Wydało mi sie zbyt wielkie dla bobaska więc je zmniejszyłam o połowę a przy okazji zrobiłam miejsce na koce i takie tam większe rzeczy i przewijak. Narazie mieszkamy w kartonowym pokoju, czyli jedna ściana jest zawalona kartonami z przeprowadzki więc pokój jest taki sobie, ale czekamy już na własne mieszkanko i wtedy Omcio będzie miał prawdziwy pokoik.

kombinezonik w rozmiarze S czy max 68 moze nie wystarczyc do wiosny, ale moge sie myli, w sumie nasz synuś sie bardzo duży urodził i my mieliśmy kombinezonik w rozmiarze 80 i był do samej wiosny

reklama
Iza śliczne te wszystkie rzeczy dla Omarka no i pomysł z łóżeczkiem rewelacyjny :-)

To samo o pieluszkac powiedziala mi kuzynka. Bardzo je zachwala właśnie do takich celów wiec pewnie tez sprobuje ic uzywac jako recznikow.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry