reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2010

Witajcie brzuchatki!!!
Pogoda do bani:angry:
Wczoraj miałam wizytę i widziałam się z moimi smerfami, gin potwierdził że będzie parka chłopiec i dziewczynka:happy2: Maleństwa rosna jednakowo maja prawie po 750 gram, szyjka w porządku 39mm więc wszystko ok oprócz tego że wyniki badań moczu mam nie za ciekawe liczne bakterie i mocno przekroczona norma krwinek białych, dlatego kolejne badania posiew moczu i narazie mam zażywać urosept 3 razy dziennie po 2 tabletki dopóki nie będzie wyniku i wtedy gin zadecyduje czy konieczny jest antybiotyk czy nie ( oby nie) ale jak będzie trzeba no to trudno.
Do tego dokucza mi ropny ząb ale juz oddałam go w ręce dentysty wiec mam nadzieje że juz nie będzie bolał ale być może czeka mnie usunięcie go więc Polianno nie jestes sama;-)
Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące:-)]
Aga_Natalia nie wiem czy dobrze doczytałam ale masz już chyba wózeczek dla swoich pociech dlatego proszę cie o jakieś fotki bo ja nie mam pojęcia na jaki się zdecydować

reklama
Hello Mamuśki!!:-)
No ładnie pospałam :szok::szok::szok:!
Rozalka to rzeczywiście nieciekawy ten stan przedrzucawkowy brrr:no::no:!
Kiniusia tak ceny w "SŁONIU" szokujące, a tyyyyle piękny rzeczy w jednym miejscu:baffled:
Kolumnea fajnie ze masz już łóżeczko, ja też kupię z szufladą, zawsze coś można upchnąć, racja:tak::tak:

Dziewczyny życzę udanych wizyt i miłych spotkań z maleństwami:rofl2: ja już wpiątek:)
Mój mały urwisek niesamowicie długo skakał w brzuszku od 5.00 rano tak, ze się wybudziłam na godzinkę, znów był "stretowany" pęcherz:crazy::rofl2:

Jeśli mogę Wam polecić na zaparcia syrop nazywa sie "LAKTULOZA" i podają go w szpitalach ciężarnym wiem, bo byłam osobiście świadkiem jak dziewczyny na Oddziale nie mogły sobie poradzić z wypróżnianiem i ordynantor kazał podawać ten syrop, moze której z Was po nim ulży???;-)
LOLA gratuluję parki dzieciaczków za jednym razem :):):)

Idę zrobić sobie jakies pyyyyszne śniadanko, bom zgłodniała:happy:!
Życzę miłego i spokojnego kolejnego dnia ciązy, oby do przodu!!!!!

Hejka, u mnie niestety pogoda też niezyt ładna...
Kolumnea super, że masz już łóżeczko, koniecznie wklej foteczkę:)
Lola wow parka,,, ehhh ty to szczęściara jesteś:) nie martw się wynikami, po lekach na pewno będzie lepiej
Kinusia masz rację walcz o swoje, niech dają fotę i już!!;)

reklama
witam ciężaróweczki!!!

kciuki zaciśnięte za wszystkie wizytujące i glukozujące dziś!

Ja nie napisałam Wam, że w sobotę miałam "widzenie" z moim Franciszkiem i również spożyliśmy kuban pyyyyysznej glukozki. Cukrzycy ofkors nie stwierdzono, a Franek rośnie jak na drożdżach. Zaobserwowałam, że Frank nie wyprzedza tak bardzo norm jak Olek wyprzedzał - był taki moment, że Olek o 3 tygodnie był "starszy" niż jego wiek według OM. Snuję domysły, że to może przez to że w tamtej ciąży baaardzo pilnowałam się z witaminami i łykałam regularnie... teraz ledwo pół zwykłego opakowania od początku ciąży :p Lekarz jest zadowolony z takiego obrotu spraw, bo termin porodu i wiek Franka są w miarę zbieżne tzn. OM 27 sierpnia, a USG 23. Ja i tak zamierzam od 10 sierpnia przymować zlecenia i wykonywać ciężkie fizyczne roboty żeby było łatwiej/szybciej/przyjemniej ;););)

Do góry