reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2010

Dobry wieczór mamusie :)

A Ja mam pytanko czy mamusie sierpniowe odczuwacie czasami już skurcze???
Bo Ja we wtorek miałam straszne skurcze i o 21:34 miałam dzisiaj też skurcze i bóle lędźwiowe ból który trwał 1 minutę nom i potem przestało..
Ale się martwię czy te skurcze to normalne czy też nie :(
Bo się martwię w sumie byłam 15 u gina ale powiedział że wszystko jest w porządku
Dobranoc kolorowych senków :)

Ostatnia edycja:
reklama
Tina ale bolesne te skurcze miałaś?
Mi tylko twardnieje brzuch ale jest to niebolesne i to dość często ale to ponoć normalne.
Jeśli masz bolesne skurcze to powinnaś udać się do lekarza bo to nie jest normalne.

Witam i pozdrawiam.
Drugi dzien grillowania nas czeka i biesiadowania w ogrodzie u znajomych.
Miłego dnia Babeczki!

ja również witam! słonko świeci ale mój nastrój nie bardzo dziś optymistyczny:(

nie spałam pół nocy a rano o 7 obudziły mnie dziewczynki szwagierki które mieszkają obok za ścianą:)
tak mnie boli brzuch w dole że masakra, w nocy nie mogłam sie przewrócić z boku na bok, nawet dobrze nie mogę nóg rozłozyć:(
źle mi :(

Dzien dobry!
Witam sie dzisiaj z ranca - co do mnie niepodobne:)
Widze ze po wczorajszych grillach i innych wypadach wszystkie mamuski jeszcze slodko spia, no i mezowie tez (bi jak oni do pracy wstaja to Wy przewaznie z nimi:p)
U nas juz po malowaniu...ufff pozostaly drobne akcje typu umycie okna i rolety, porzadek w szafkach, skrecanie lozeczka...ale dzisiaj to sobie odpuszczam bo kregoslup zyc nie daje (nie mowiac o spaniu....)
Jak moj M z bratem malowali mialam wszystkie meble wystawione do ogrodka no i spokojnie sobie wszytsko pomylam i to mnie chyba dobilo na najblizsze 2 dni...tesciowa nawet nie spytala czy mi cos pomoc, lazila tylko i krytykowala, ze kolor nie fajny, ze tam nie dociagniete walkiem itp. .....szkoda gadac....
Odniose sie ogolnie do wypowiedzi dziewczyn z wczoraj - mam nadzieje ze jak sie wyprowadzimy to tesciowa nie bedzie nam sie zwalala z codzienna wizyta (bo dosc blisko bedzie miala grrr), do szpitala po porodzie tez bym wolala zeby nie przychodzila - przynajmniej sobie odpoczne psychicznie kilka dni i naladuje baterie na jej narzekania i przemadrzanie sie jak wroce...

Co do chrzcin - pisalam juz wczesniej, ze u mnie z tym masakra - ja w Portugalii, moja rodzina w Polsce, rodzice chrezstni nie wybrani, slubu koscielnego brak - poracha na calej linii. Kompletnie nie wiem jak sprawe ugryzc - moj M wyrazil kontrowersyjna opinie zeby poczekac az dziecko podrosnie i niech samo zdecyduje czy chce takowe sakramenty...:szok: a w wiekowych glowach cioc i babc jest to wrecz nie do pomyslenia. Ogolnie zapowiada sie niezla jazda:)

Fiufiu - powodzenia na obronie!!! Reszte mamusiek serdecznie pozdrawiam i zycze udanej niedzieli. Sorki, ale nie jestem w stanie odpisac wszystkim, wybaczcie.
Buzka :*

Witam,

Hejka dziewczyny,

Zmęczona jestem wstałam o 8.00 posprzątać mieszkanie, o 10.00 przyjechała koleżanka z 3 miesięcznym dzieciątkiem, potem o 16.00 dwie koleżanki z liceum i energii brak:sorry: Ugotowałam im tortille - pyyyszna była:tak::tak:

Gorzka_Słodka_Czekolada no fajną masz łąwe;-)

monika8112 strasznie mnie wkurzają takie sytuacje, w poniedziałek zrób odpowiednią awanturę w sklepie..:no:

duralex gratuluję wizyty:-) a Powiedz mi kobitko Ty chciałaś CC czy SN???

riba_1 powodzenia w gotowaniu łazanek:tak::tak::tak: Koniecznie dodaj komenatrz na blogu jak zrobisz:tak:

Olu mam nadzieję, że teściowa zrozumie:sorry:

Ehtele za pierwszym razem można powiedzieć, że zaliczyłam 2 w 1. Rodziłam przez 17,5 h i zrobili mi cesarkę ze względu na brak postępów w porodzie - jedyne bóle jakie miałam to z krzyża (nikomu nie życzę), jak powiedziała położna najbardziej bolące i nic nie dają. Miałam nadzieję, że tym razem może mi się uda SN, ale z pierwszej reakcji mojego lekarza mam wrażenie, że on jest chyba za cesarką... ale powiedział, że jeszcze porozmawiamy na ten temat.. także jestem w kropce.

Ja też sie witam raniutko u mnie kiepski nastruj dzisiaj posprzeczałam sie z mężem :wściekła/y:oczywiscie o prace bo jakby inaczej :wściekła/y:do tego jeszcze rano mama zadzwoniła i odbiło sie na niej ,wiec nastepna sprzeczka :wściekła/y:,wiec dzień mi sie kiepsko zapowiada i jeszcze ta pogoda za oknem ,gdybym mogła przespałabym dzisiejszy dzień ,no ale cóż mam tylko nadzieje ze lepiej sie skończy niż zaczoł :tak:.Dobra nie marudze wiecej miłego dnia wam życze:tak:

Za mną ciężka noc - spałam sama w domu i oczywiście słyszałam mnóstwo dziwnych dźwięków, które wywoływały u mnie stres na maxa...:sorry::sorry:

Tina1987
oczywiście skurcze się pojawiają ale zazwyczaj trwają krótko i są mało intnesywne

navijka
super, że wszystko pomalowane... a teściowa to istne cudo:eek: ehhh szkoda gadać, współczuję...
A co do chrztu, to rzeczywiście macie problem...trzeba znaleźć jakieś rozsądne rozwiązanie...

duralex no rozumiem...nie myśl o tym na zapas...zobaczymy co lekarz powie...ciekawe kiedy poinformuje Cię o swojej decyzji?:tak:

a Mój Szymon wraca późnym popołudniem, a ja do teściowej na obiad:-p Jutro szkoła rodzenia i temat opieki nad maluszkiem:tak::tak: :confused2:no i jutro zaczynam 35 tydzień:laugh2:

reklama
Witam się
ogólnie na imprezie było super, ALE nie było zwykłych toalet wylko toy-toye a ja się tam nie potrafię załatwić więc siusiu latałam do lasku. Skutkiem siusiu w lasku jest zapalenie korzonków, nie umiem w ogóle chodzic, lewą nogę ciągnę, noc nieprzespana, ból niesamowity. Teraz leżę całt czas i ogrzewam to miejsce a mąż o 3 ma mi przywieźć poduszkę elektryczną:wściekła/y:. Na dodatek pojadłam grilla i cały czas odbijało mi się kiełbasą i miałam mega niestrawność:wściekła/y: ja juz nigdzie sie nie nadaje na wyjścia :-(
Malagonia oj tak poszalałam, ze szok, ze teraz cierpie:(
Olu zakupiliśmy teściowi kierownicę do samochodu - koszt w Polsce to jakieś 5000 nam się udało sporo zaoszczędzic, ALE jestem ciekawa jaka będzie jego mina:-D choćbym miała się tam dzisiaj czołgać to i tam pojade i do teścia i na głosowanie:tak:Co do teściowej pogadaj z mężem niech z nią delikatnie pogada. Albo powiedz jej, ze wolałabyś, żeby przyjechała wtedy i wtedy bo na początku będzie z Tobą mąż i to on Ci będzie pomagał a nie ma sensu, zeby wszyscy byli razem.
Monika373 poszukaj na necie przecież jest tyle lokat, które są oferowane przez GE MONEY Bank, czy ING Bank. Ja osobiście nie polecam PKO
Monika moze weź nospę i magnez na te bóle brzucha
Navijka moj mąż jest katolikiem, ALE kościół traktuje jak bandę czekających na kasę i on w ogóle dziecka by nie chrzcił Bo twierdzi, ze kościół z Bogiem ma niewiele wspólnego.Ja powiedziałam jedno nigdy nie zgodzę się, aby moje dziecko było ministrantem po tym czego się nasłuchałam dziekuje bardzo - nie chce ubliżać wszystkim księżom, ale nie wiadomo na kogo się trafi.
Tina witaj wśród nas :) skąd jesteś? myślę, ze te skurcze to są te przepowiadające:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry