izabelafranca
Aktywna w BB
Asc-h nie można wykluczyć hsilHej a jaki masz wynik cytologii?

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Asc-h nie można wykluczyć hsilHej a jaki masz wynik cytologii?
Mi w cytologi wyszedł ascus a z wycinków cin 2 i teraz mam iść na ponowną kolposkopie za 3 tyg i nie wiem co będzie. Trzymam kciuki żeby wyszedł Ci maksymalnie cin 1Asc-h nie można wykluczyć hsilw styczniu cyto wyszła stany zapalne i do powtórki za pół roku, ale już metodą płynną , zrobiliśmy ja w kwietniu, akurat po owulacji z której jestem w ciąży.
Dziękuję. Zupełnie nie wiem czego mogę się spodziewaćMi w cytologi wyszedł ascus a z wycinków cin 2 i teraz mam iść na ponowną kolposkopie za 3 tyg i nie wiem co będzie. Trzymam kciuki żeby wyszedł Ci maksymalnie cin 1
Tak dokładnie w 32 tyg mam mieć ponowna kolposkopie. Liczę na to że nadal będzie cin 2 Moja ciąża jest mega trudna mam niewydolną szyjkę i mam załozony szew. Co do tej sytuacji z ciążą dużo było takich przypadków że zarodek pojawił się później a beta Ci przyrasta?Dziękuję. Zupełnie nie wiem czego mogę się spodziewaćstrasznie się boję, też mam się umawiać na kolposkopie. W dodatku ciąża najprawdopodobniej spisana na straty
Jesteś teraz w ciąży rozumiem i póki co obserwacja? A później ewentualna konizacja i te sprawy?
Wszystkiego dobrego, jeszcze troszkęTak dokładnie w 32 tyg mam mieć ponowna kolposkopie. Liczę na to że nadal będzie cin 2 Moja ciąża jest mega trudna mam niewydolną szyjkę i mam załozony szew. Co do tej sytuacji z ciążą dużo było takich przypadków że zarodek pojawił się później a beta Ci przyrasta?
Rozumiem oby tylko nic więcej Ci nie wyszłoPrzy cin 2 i ciąży nic nie robią dopiero po porodzie. Jest też szansa że się nawet to trochę cofnie przy porodzie naturalnym. Ta niewydolność mi wyszła już później jak wiedziałam że mam cin
Przykro mi, ja już raczej też na nic dobrego się nie nastawiam, za dużo już się naczytałam o tym wielkim pęcherzyku żółtkowym, założyłam wątek w kilku różnych miejscachU mnie te była ciaza o półtora tyg młodsza , najpierw 6tyd nic nie było, później mini pęcherzyk , beta przyrost 30% więc ciąża spisana na straty a tu serduszko pojawiło się z zarodkiem..jednak niestety poroniłam. Dłużej to trwało bo byłam na duphastoniem teraz już tak szybko nie wezmę duphastonu czasem on wstrzymuje to co ma się stać
No wieczorami dopadają mnie różne czarne myśli jak mam za dużo na myślenie w dzień jest ok chociaż nie powinno być aż tak źle ale w najgorszym przypadku stracę macicęRozumiem oby tylko nic więcej Ci nie wyszłoi ta szyjka niech Ci się trzyma jak najdłużej
trzymam kciukasy i sobie też tego życzę. . Lekarz mi cały wykład o tym wszystkim dał, jakie postępowanie w jakim wypadku, ale powiem Ci, że za dużo nie pamiętam bo byłam w wielkim szoku, na następna wizytę już się przygotuje aby cały proces dokładnie omówić. No i dodatkowo to ja mam nadżerkę od kilku lat
![]()