reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sposoby na zasypianie

Anian, zdradź mi prosze jak sytuacja spaniowa Patrycji?

Kinguś zasypia w łóżeczku i zależy jak sytuacja spaniowa w dzień, jak spała dłużej to troszkę trwa, ale z reguły zasypia w okolicach 15-30 minut. A ja siedzę pod łóżeczkiem, głowa przytulona do szczebelków, żeby Młoda mogła dotykać moich włosów. A zdarzają się dni, że zasypia w trakcie picia mleczka i odkładam ją z butelką i albo zaśnie, alebo powtarzam siedzenie.
A noce w większości z jedną pobudką (albo picie albo smeranie) no i w okolicach 4-6 pije mleczko (czy musi jeszcze pić:confused: :confused: :confused: )
Ja z reguły nie narzekam na spanie Patrycji.:-)

reklama
Moja corcia daje mi znow pospac! Przez jakis miesiac byly pobudki 1-2. Chyba zabki dokuczaly! Ale juz od jakiegos tygodnia znowu spi cala noc. Idzie spac ok. 20 i spi do 8.15 jak w zegarku:-D :-D :-D . Zasypia sama - od zawsze. Z tym akurat nigdy nie bylo problemu. Po karmieniu klade do lozeczka mowie dobranoc i wychodze! Po 5 min juz spi! Kochana malutka!!!:tak: :tak: :tak:

Emcia ponieważ nie udzielam się na wątku głównym to nie widziałam że zagościła u Ciebie fasolka, teraz zobaczyłam suwaczek :tak: Moje ogromniaste gratulacje :-)
Pozdrawiam

tosiu przesypia cala noc , zdarzaja sie noce ze trzeba go do nas wiziac ,ale juz zadziej i pomalu usupia w swoim lozeczku dzis to trwalo ok 20min spiewal sobie gaworzyl , fakt ze podnosil sie chyba ze 20 razy i siadal ale w koncu sen go dopadl i spi tylko czasem strasznie kaszle i nie wim czemu :(

Aniu, napisz mi jeszcze czy Patrycja daje Ci wyjść z pokoju, bo nasza Karola jest czujna jak nie wiem :-) Gdy tylko chcemy wychodzić, ona w pełni gotowa do buntu :-(

Kinga, daje mi wyjść.
A może powinniście postawić na swoim:confused: Wiem, że jest ciężko...ale warto.
A ja dziś Młodą pochwaliłam a teraz od godziny budzi się co chwilkę z płaczem:wściekła/y:

Łukaszek zasypia ok. 20.00 i śpi do 6-7, czasami budzi się ok. 4.00 (wtedy wypija mleczko i dosypia).
W dzień śpi 2 razy ok. 10.00, później ok. 14.30. Z czasem spania jest bardzo różnie :-) Niekiedy śpi 1-1,5, innym razem tylko 0,5.

Zwykle w miarę ułożony czas zasypiania rozbija się, jak wychodzą kolejne ząbki.

Ostatnio zasnął przytulony do cioci na urodzinkach siostrzenicy - obok szalały bawiące się dzieci.

reklama
Martynka od jakiegos tygodnia bardzo ładnie usypia. I co najwazniejsze- szybko. Ale zmniejszyła sobie ilość snu w dzień, może to ma coś wspólnego?:confused:
A dzis przespała prawie całą noc. Obudziła się koło 2, ale wypiła troszkę wody i..spała do 7. Nasz nowy rerkord!:-)

Do góry