reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

Tili jak to sie mowi w grupie razniej :-D

Mnie martwia plamienia,bo to moze znaczyc ze pojawily sie przed owulacja (wtedy wszystko bedzie ok ),albo nici z tego...ale nie trace nadziei :-p rano brzuch mnie bardzo bolal,tak jakby ktos mi szpile w brzuch wkladal,nigdy tak nie mialam :sorry2:

reklama
no ale plamienia juz mialas a kreski dopiero wczoraj i dzisiaj tak? wiec bedzie dobrze:tak::*

mnie boli tak jakby ktos sciskal na maksa podbrzusze i jeszcze jakbym miala tam 10kg kamieni, ciagnie bardzo:crazy:

ja z tego co pamietam Emalia robi test owulacyjny;-)
i jak? wyszlo cos???

Lori?? co u Ciebie???

ja skonczylam dzisiejszy trening i znowu godzinka nic nie robienia :rofl2:
powiem jedno - ja pierdziu!!!! duzo do ogarniecia.. tygodnie mi to zajmie
ale co tam:tak:
ciekawe co by powiedzieli gdyby wiedieli, ze sie staram o dziecko:zawstydzona/y:

dalej mnie mega podbrzusze boli:-( normalnie rozrywa
nie wiem o co chodzi :-( jestem mega zmeczona i chyba jeszcze nie mialam takiego uczucia w podbrzuszu, cala wzdeta tez jestem choc prawie nic nie jem
gdybym nie wiedziala co i jak myslalabym ze za chwile @ przyjdzie:baffled:
juz mi sie testy skonczyly :-p dzisiaj rano zrobilam ostatni owulacyjny

e tam,no to co że okazuje się że owulacyjny :-D będziemy dopingować ją przed stosunkami :-D

no ale plamienia juz mialas a kreski dopiero wczoraj i dzisiaj tak? wiec bedzie dobrze:tak::*

mnie boli tak jakby ktos sciskal na maksa podbrzusze i jeszcze jakbym miala tam 10kg kamieni, ciagnie bardzo:crazy:

Plamienia mam od wtorku a we wtorek kreski byly prawie takie same,lecz wtorkowy zaliczylam jako negatyw,bo kreska byla jasniejsza w wczoraj i dzisiaj sa juz ciemne,z tego co czytalam takie plamienie moze trwac nawet 5 dni,jej tak sie boje ze nic z tego nie bedzie ,lecz nadzieje umiera ostatnia :tak:

Tili te objawy co opisujesz to ewidentnie sa na owulacje... :tak:

Plamienia mam od wtorku a we wtorek kreski byly prawie takie same,lecz wtorkowy zaliczylam jako negatyw,bo kreska byla jasniejsza w wczoraj i dzisiaj sa juz ciemne,z tego co czytalam takie plamienie moze trwac nawet 5 dni,jej tak sie boje ze nic z tego nie bedzie ,lecz nadzieje umiera ostatnia :tak:

Tili te objawy co opisujesz to ewidentnie sa na owulacje... :tak:

To moze Ty masz plamienie owulacyjne????

a co do owu
to w takim razie pierwszy raz w zyciu tak czuje mocno owulacje
w zeszlym cyklu byly mdlosci i bolesci ale nie takie :baffled:
moze castagnus je wzmogl

albo mam juz totalnie popitolone w srodku wszystko:sorry2:

tiluchna a może powinnaś się wybrać do lekarza,bo ja mam za sobą torbiele na jednym z jajników i przyznam że mnie to nie bolało aż tak,miałam bóle podobne do tych które są podczas owulacji,a tak na marginesie to ja na ogół czuję wyraźnie prawy jajnik,lewy mniej bo czuję tylko delikatnie kłucia gdy pęcherzyk rośnie.
Co do torbieli,znam taką teorię (chodzi mi o długie cykle) jeśli jest długa faza fulikularna (przedowulacyjna) to powstają pęcherzyki które nie pękają,potem w końcu pojawia się kolejny pęcherzyk który pęka i jest owulacja i dlatego faza przedowulacyjna jest wtedy długa i pogą pojawiać torbiele,każda kobieta podobno ma torbiele,tyle że przy innych cyklach w których bierze udział inny jajnik zanikają.
Mi nawala prawy jajnik,bo to na nim miałam kiedyś liczne tobiele na obwodzie.

I u mnie to pasuje bo w obecnym cyklu miałam dość długo pobolewanie jajnika,więc nie pękł potem miałam dziwny skok temperatury przy niepłodnym śluzie,potem temperatura zaczęła spadać i po 2 dniach dostałam okres.

Tilucha dla mnie Twoje objawy okoloowulacyjne sa zaskakujace- ja praktycznie nie odczuwam czasu owulki...czasem cos zakloje ale nie jakos szczegolnie i naprawde ciezko mi stwierdzic kiedy ona ma miec miejsce bo i sluzu brak :(

z jednej strony mnie troszke martwi to bo nigdy nie wiem CZY TO TEN CZAS...ale z drugiej- tez bym nie chciala byc taka rozbita w srodku cyklu....
a co do castangusa- poczytalam i niketorzy pisza ze faktycznie pierwszy cykl z nim moze byc dluzsz...szkoda bo juz sobie myslalam a noz widelec łyżeczka bedzie mala fasoleczka....

reklama
hehe ja juz sie cieszy z tych moich dwoch na owu jakby byly ciazowe :-D
w sumie to nawet nie mysle o tym ze doprowadzi to do ciazy
pewnie zwariuje jak bedzie skok temperatury

po raz pierwszy mierze temperature, do tej pory te moje 50dniowe cykle nie przeszkadzaly mi za bardzo
fajnie sie bedzie dowiedziec czy w ogole jest owulacja..
mysle ze po paru dniach jednostajnej (doslownie:baffled:) temperatury jakikolwiek skok bedzie cos znaczyl :rofl2:

a jak nie? to dalej wista wio kolejny cykl, a co, libido jest to i sie starac mozna:-p

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry