reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

Anabelka wiem ze plamienia przed @ swiadcza o niedomodze lutealnej,lekarz reprisal mi tabsy anty ,myśląc że mi to pomoże ..

Akuku ja tez kawalek poprosze.

Tili jak chcesz wyśle ci parę testów :-p

Lori to kiedy testujesz ?

reklama
Anabelka wiem ze plamienia przed @ swiadcza o niedomodze lutealnej,lekarz reprisal mi tabsy anty ,myśląc że mi to pomoże ..

no nie wiem czy na plamienia należy przepisywać tabletki antykoncepcyjne,niech wysili się trochę bardziej :-) bynajmniej do momentu w którym będzie znał przyczynę a nie na ślepo testował.
Ja bym sprawdziła poziom progesteronu bo jeśli jest go za mało albo za szybko spada to raczej należy próbować z duphastonem a nie lekiem blokującym owulację przecież po owulacji trzeba ten progesteron rozkręcić bo wtedy on nawala a nie zatrzymywać owulację...Eh nie lubię takich lekarzy,mi raz lekarz powiedział że mam grzybicę pochwy,przepisał jakieś tabletki za prawie 60zł i to 2 opakowania i kazał mi brać wraz z partnerem,poszłam do innego to powiedział że upławy mam prawidłowe,a że mam więcej nie oznacza grzybicy,zresztą zrobiła mi wtedy cytologię i przebadała i wszystko było ok,no i chodzę do tej ginekolog od 7 lat,koleżanka mi ją poleciła i raczej będę do niej już cały czas chodzić,prowadziła mi 2 ciąże,kompetentna,wszystko wyjaśni,uspokoi o tym że poroniłam powiedziała tak delikatnie...gdy w 2 ciąży poszłam do najbliższego ginekologa po recepte na duphaston bo byłam dopiero co poronieniu to mi powiedział po co mi tabletki,poroniłam jak wiele innych i dodał "jesteś nie pierwsza i nie ostatnia" nawet mnie nie przebadał bo powiedział że mam przyjść za jakieś 2 tygodnie gdy będzie już coś na usg widać...już nigdy do niego nie poszłam,pojechałam do mojej odrazu mnie przebadała i przepisała na wszelki wypadek duphaston z tego powodu że wcześniej poroniłam i miałam zabieg łyżeczkowania.

Ostatnia edycja:
no nie wiem czy na plamienia należy przepisywać tabletki antykoncepcyjne,niech wysili się trochę bardziej :-) bynajmniej do momentu w którym będzie znał przyczynę a nie na ślepo testował

Ja to wszystko wiem tylko jest problem ja nie mieszkam w pl i z ginem sie widziałam jak mialam robione usg ,a tak to rodzinny sie mną zajmuje :sorry2:

Jestem. Troche domek ogarnęłam, córkę na urodziny do koleżanki zawiozłam i satram się Was nadrobić :szok:
Test dalej blady, więc czekam dalej, ale sygnały dobre, o wczoraj to wieczorne zalanie sluzem, dzisiaj się "badałam" i się szyjka otwiera, więc jeszcze chwila ( góra 2-3 dni do owu). Oczywiście dzisiaj przytulanka będą :-p

Tilusia- mnie podbrzusze też pobolewa, szczególnie prawy jajnik, ale widzę ,że przed owu to u mnie norma. Ty widzę ,że taki fanatyk sikania jak ja :biggrin2: Trzymam kciuki za skok tempki. U mnie jakoś dziwnie niska w tym cyklu. Już trzeci dzień mam taka sama 36,1 :baffled:
Edytka- musi się teraz udać :)
anabelka -:laugh2: ty to udana jesteś :)
Kasoku- a ja tam wierze Ci sie uda mimo wszystko. Trzymam kciuki :)
anabelka- ja miałam torbiel wiosna zeszłego roku ( 5cmx4cm), dwa miesiące brałam anty i się wchłonął :tak:
Lori- trzymam kciuki za II, bo wykres cudny &&&&&&&&&&&&&&
Akuku- nie ma sensu mierzyć temki po południu. Ja tak robiłam w poprzednim cyklu i jak rano miała 36,6 to wieczorem zawsze powyżej 37,2 a nawet do 37,6 i co i dooopa. Trzeba patrzec tylko na ten ranny wynik ( niestety)

Lori to kiedy testujesz ?

no kusi mnie jutro zatestowac bo juz bym chciała wiedzieć :sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:
-Lorelain- ale masz ładny wykresik temperaturek :-)

z tego wszystkiego boję się jutro zmierzyć :rofl2:

Emaila!!!! ale mnie podbudowalas teraz:-D:-D:-D:-D
czyli temperatura moze sie utrzymywac taka sama przez pare dni nawet przed owu
hura:-D:-D to ty tez dogonisz nas z owu i razem bedziemy z Edytka testowac :laugh2:

Anabelko skad masz taka wiedze??

Lori - ohh moj mozg byl poprzepalany po tych 3 godzinach
zostalam maly obraz tego co Zoe robi i w pewnych momentach juz mi sie slabo robilo hehe
ale spoko niby mam 3 miesiace wiec jest czas:tak:

Edytko dziekuje za chec przeslania ale teraz to zanim dojda to juz raczej dzialac nie beda hehe, wiec poczekam do ewentualnego @ i zakupie znowu zestaw 30+20 :-p

Lori - trzymam kciuki za jutro &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
choc wydaje mi sie ze juz wszystko jasne hehe

reklama
Emalia a który masz dc i ilo dniowe masz cykle ?

Ja mam przeważnie 32-33 dniowe ,myślicie że owulka w 22-24 dc przy takich dlugosciach cyklu bedzie ok ? Bo mi sie wydaje że II faza powinna miec bynajmniej 12 dni ,chyba że cykl bedzie dłuższy .

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry