reklama

stycznióweczki u lekarza:)

Staram się ćwiczyć te mięśnie kegla (zwieracza pochwy i odbytu) ale wychodzi mi raz na tydzień, bo częściej sobie nie przypomnę. Że nie wspomnę o oddychaniu

reklama
Elżbietka - dobrze mieć fachowca pod ręką.....
Ja mam ten wymiar 20 niecałe podobno....tak poożna mi powiedziała.
A co do ćwiczeń kegla :-pto ja tez tak nieregularnie czasem zacisną...raz w tygodniu może....:-p

W jakiejś książce czytałam, ze po porodzie współżycie może byc ciekawsze ze względu, iż kobiety ćiczą mięśnie kegla.....oj trzeba zacząć ćwiczyć dziweczyny!!:tak:

Może razem się zachęcimy do tych kegli.
Zatem

Uwaga uwaga!!!!!
Czytając BB, jeśli masz koordynację, lub w razie jej braku na chwilę odrywając się od przemiłej lektury usiądź spokojnie na krześle i...
zaciśnij mięśnie krocza - policz do 10, rozluźnij.
Zaciśnij zwieracze odbytu, policz do 10, rozluźnij.
Zaciśnij oboje mięśni, policz do 10, rozluźnij.

Ćwicz tak kilka razy dziennie! :-)

Dziękuję za uwagę ;-)

Karlam ale przecież termin wg OM i wg usg się pokrywają mniej więcej(może być róznica paru dni) a między terminem od zapłodnienia i usg wydaje mi się,że powinno być więcej różnicy(mniej więcej dwa tyg) niż dwa dni... I w ogóle wydaje mi się,że nie liczy się ciązy od zapłodnienia...
Przy Natalce wg OM termin miałam na 3.12 (czyli w ciązy się już "jest" w pierwszym dniu okresu- a do zapłodnienia jeszcze co najmniej dwa tyg zostają) a wg usg termin miałam na 6.12.
To wszystko przez Ciebie:-D,że zaczęłam się zastanawiać też nad Twoim suwaczkiem. Ale byc może,ze jestem CKM:-D

reklama
hyhy a ja blogoslawie moja mame i moja ciocie pediatre wtej chwili. :D
Mialam problemy jako mlodsza dziewczynka z trzymaniem moczu, no i obie sie uparly zebym juz wtedy cwiczyla miesnie kegla. Wtedy polegalo to na powstrzymywaniu siusiu przy sikaniu poprostu. Potem sie nauczylam cwiczyc "na sucho" no i na dzien dzisiejszy, weszly mi juz te cwiczenia w krew. Sie ucieszylam jak sie okazalo ze sie do porodu tez przydadza.
Maja jeszcze jedna zalete bardzo uprzyjemniaja sexik, w obie strony :P

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry