reklama

stycznióweczki u lekarza:)

Wlasnie, nie ma co na zapas sie przejmowac. My wszystkie jestesmy przewrazliwione, a to zamiast nam w czyms pomoc, moze tylko zaszkodzic. Tak wiec od teraz koniec zamartwiania sie.
:-) :-D :tak: MYSLIMY POZYTYWNIE. :tak: :-D :-)

reklama
Czy wiecie coś na temat rozmiarów dziecka w poszczególnych tygodniach ciąży-tj. jakie powinno być wg USG???
Chodzi o to , że rozmiar dwuciemieniowy główki mojego malucha nie odpowiada rozmiarowi kości udowej ...co więcej jest dużaaaa rozbieżność tych wymiarów, w przełożeniu na tydzień ciąży....., że niby głowa jest większa o prawie 3 tyg.....
Czy to normalne?
Lekarz powiedział, ze kazde dziecko ma inną urodę i moje może ma bardziej okrągłą głowę....(chodzi o wymiar "od jakby ucha do ucha")....kurde zaczynam się martwić....
Znacie strony z jakimiś normami?

Cos tam niby znalazlam, ale nie dokońca to odpowiedź na moje watpilowości. W linku , który podałas mi Elżbietko , dziewczyna wypowiada się, że gin jej powiedział, iż rozbieżność 2 tyg, jest w normie, a u mnie jest 3 tyg....
tj. w 32 tyg ciąży miałam usg i tak:
BPD - 8.52 cm (34w 5d)
FL - 6.15 (31 w 4d)

na tej stronie jest napisane , że jakies tam odchylenie od wyników może być +/- 21-22 dni.... to wkońcu jaka jest norma tej rozbieżności????:confused::-(
http://http://www.noworodek.pl/index.php?sm=2&ope=1

Odebralam wyniki badan i :
wczesniej mialam: leukocyty 6-8, glukoza 2,8 g/dl
a teraz mam: leukocyty 5-7, glukoza 1,67 g/dl
tak wiec wizyta u lekarza dopiero za tydzien. :tak:
Ufff... ulzylo mi jak zobaczylam te wyniki. Niby szpital tylko na badania na dzien lub dwa, ale kurcze zawsze to szpital. :confused:

Karlam trzymam kciuki za Twoje wyniki, kiedy idziesz je robic??

A jednak i mnie dopadło :-( Mam infekcję w moczu, jakieś nabłonnkini płaskie i bakterie tam rozrabiają :wściekła/y: Dostał mi się antybiotyk, ale nie potrafię przeczytać co też ta moja kura nabazgroliła na recepcie, więc jutro Wam powiem, jak tylko wykupię :tak:
Za to ta infekcja to jedyny powód do zmartwień (choć i tak nie do końca, bo to częsta rzecz w ciąży), bo reszta wyników na medal :-) .... nawet hemoglobina wskoczyła mi do góry :laugh2:
Niestety jeszcze nie dostałam skierowania na USG .... mam się upomnieć za dwa tygodnie :szok: ..... NO to może się skuszę na jeszcze ostatnie zerknięcie między nóżki ..... może będzie prezencik na boże narodzenie :confused:

reklama
No to MariaOla trzymam kciuki by sie tam pokazalo male conieco;-) :-)
Moja emilka tez raczej nie byla ekshibcjonistka i dlugo nie bylismy pewni plci dziecka;-) :-D :-D :-D Dlatego kupowalam rzeczy w neutralnych kolorach by pasowaly i na chlopca i na dziewczynke:tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry