reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

stycznióweczki u lekarza:)

pewnie Wiolu chodzi o to, że maleństwo Lorien leży sobie w poprzek i stąd to niebezpieczeństwo, o którym pisze ... a do tego jeszcze te bóle @, co w jej sytuacji rzuca inne światło ...... :baffled: ale na 100% to nie wiem :sick:

reklama
Lorien trzymam kciuki napewno wszystko bedzie dobrze,caluski

a ja tez juz po wizycie u gina no i moja dzidzia wazy 3250g,czyli ujdzie,bo myslalam ze gorzej bedzie,caly czas mam tez takie bole jak przy @ a nawet czasem mocniejsze i glowka jest juz bardzo nisko wiec w najblizszych dniach wszystko sie rozstrzygnie:szok:,szyjka skraca sie pieknie wiec juz tylko czekac az sie dzidzi w brzuchu znudzi:-D

Ewa-elexi- wysłałam ci wiadomość prywatną...
A tak wogóle to od czego dokładnie sa bóle na @ - czy to oznaka rozwierania lub skracania szyjki macicy????

Ja jestem juz po wizycie mala czuje sie dobrze ulozona prawidlowo , ma strasznie dlugie nogi :-D ( po tatusiu);-) no i jest wielka 35 tydzien ciazy a ona wazy 2790:baffled: :szok: normlanie nie wiem jak ja ja urodze:confused:

Ale duże te Wasze dzidzie:szok:moja tydzień temu ważyła 2619 a to był 37t..Maja a Twoja dzidzia to dopiero duża jak na 35t, jeszcze może sporo urosnąć:tak:ale z drugiej strony isg też może dokładnie nie pokazać. A ze spieszeniem się dzidzi na świat też różnie bywa;-)mojej się niby tak spieszyło i cisza.Mam czasem te bóle jak na @ ale ponoć to główka naciska na wiązadła..
Współczuję Lorien pobytu w szpitalu:no:no ale jak mus to mus...

A tak wogóle to od czego dokładnie sa bóle na @ - czy to oznaka rozwierania lub skracania szyjki macicy????
Elżbietka kiedyś pisała, że mogą one świadczyć o skracaniu się szyjki macicy i że jest to trening macicy przed porodem.

Tynka, Maja ...... super, że wszystko z maluszkami OK. Teraz pora na mnie, bo zaraz wychodzę na USG. Ale co do ułożenia maleństwa to muszę wam powiedzieć, że ono wciąż się jeszcze kręci i raz jestem pewna, że jest główką w dół, a raz się wciska w prawą stronę :baffled: Ot i chybił trafił

moja maleńka też jakby się uspokoiła, przestały lecieć te farfocle, które najbardziej mnie przeraziły- myślałam, że już mi czop odchodzi, no i skórcze zanikły. Leżę więc sobie grzecznie, zajadam sie słodkimi grejfrutami i cierpliwie czekam do stycznia.

Ciekawe jak tam sytuacja u Lorien, jakos mi się wydaje, że powitamy jeszcze jedną mamusię styczniowo-grudniową.

No i przede wszystkim- gratuluję udanych wizyt u Waszych ginków- oby tak dalej! A dzieci faktycznie sporawe, no ale jak to zawsze mówię- jak weszły to i wyjdą;-) :-)

reklama
Maja między naszymi dzidziami jest dwa tyg różnicy, a moja waży teraz może 2800....no ale to dziewczynka;-)

Do góry