reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

stycznióweczki u lekarza:)

HEJ kobitki ja również już po wizycie, niestety USG mi nierobiono :wściekła/y:Moja pani gin stwierdziła że zrobimy jak dotrzymam terminu:wściekła/y: z dzidzią oki,po badaniu stwierdziła że leży sobie główką w dół i że duża jest:-)Więc to najważniejsze :tak:Powiedziła mi też tyle żebym się oszczędzała jeśli chcem urodzić w styczniu,poniewarz szyjki już prawie niema i teraz to tylko czekamy na skurcze:cool2::cool2:

reklama
Xmamuska juz nie musi dotrwać do terminu:tak:bo już termin jej się zaczął od końca 38t;-):-Dale jako,że chce rodzić w styczniu to niech dotrwa.Ja chcę rodzić w grudniu:-pale tracę powoli nadzieję jak już przeszłam święta;-)

No i też czekam "tylko" na skurcze bo szyjki też już prawie nie mam.A wiecie jak czytałam porody grudniówke to niektóre muszą się bardzo namęczyć,żeby szyjka się skróciła i było rozwarcie na trzy cm...:cool2:;-)

No dziewczyny byłam dzisiaj u mojej lekarki wszystko jest super, szyjka skrócona, i jak to ona powiedziała piękne rozwarcie na dwa centymetry! Więc czekam już tylko na skurcze. Mała jest już spora i waży 3200 więc spokojnie może się rodzić. Tylko teraz po tym badaniu trochę krwawię ale dzwoniłam do położnej ze szkoły rodzenia i mówi że może tak być i do jutra powinno ustąpić. Aha następne badanie za tydzień jeśli dotrwam:-D

Jeremi :-) (bo juz wiem, nawet mamy siusiaka na zdjęciu ;-) ) waży ok. 2900 i jest w położeniu główkowym, płyn owodniowy jest w normie, a wiec nie przeciekam, a łożysko wciąż na przedniej ścianie, ale drugiego stopnia, a więc jeszcze sporo pociągnie, a to bardzo dobrze, bo wg USG termin może mi się przesunąć z 15.01 nawet na 22-31.01 :szok:
Także któraś z Was (chyba Skakanka), która mówiła, że przenoszę i jeszcze będę płakać, że chcę już, może mieć rację :eek:

aha i okazało się, że panika z brakiem limitów była zupełnie niepotrzebna i przyjmują do specjalistów, także na dziś się też zapisałam ...... a co :tak: trzeba skontrolować szyjkę i ewentualne rozwarcie, choć ostatnio nic a nic na to nie wskazywało, ale może jakiś postęp poświąteczny :confused:

reklama
Ponoć dziecko od 2,5kg już ma dobrą wagę do porodu ale liczą się jeszcze tygodnie ciąży.Elma skoro już skończyłaś 38t to to już jest termin i spokojnie możesz rodzić no ale posiedzi jeszcze te 2tyg i będzie nabierać tłuszczyku:-)Moja Martusia jest leciutka, chyba teraz waży może 2800 ale usg pokazało,że jest starsza o 2dni;-)niż pokazało pierwsze usg.Bo się trochę zmartwiłam,że tak mało waży ale lekarz powiedział,że po prostu będzie mi łatwiej urodzić.
Mariaola a Ty też mnie obstawiałaś jak pierwszą:-p:-pco do tego obstawiania już się nie będę wypowiadać:-D:-D:-p;-)

Do góry