reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

stycznióweczki u lekarza:)

Ewa-Elexi czekamy na wiesci!!!
Karlam..porzadne masz te skurcze no no moze niedlugo bedzie kolejna dzidzia,ja jak bylam w szpitalu to skurcze siegaly 50,a teraz.....cisza:sick:

reklama
ja za moment jade do szpitalan to to ktg. Torby jak pisalam, nie biore, jakby co mąż przywiezie. nie chce zostac na patologii..

Ja miałam dziś na ktg skurcze na 90 i kazali mi je obserwować... I przypuszczem, że w ciągu dnia też mam takie, ale nieregularne i może z dwa na pół godziny...a cały czas czuję napięcie jak na @...
skakanka, na 100 to już do porodu skurcze? napewno?
ale nic sie nie nasila:-(

Abeja, powodzenia w szpitalu....

Ja napewno nie, skurcze max. 30, szyjka jak stwierdzilą MariaOla "u zyrafy". Wrociłam do domu z zaleceniem "Czekamy"

aha, a tetno zuzy to między 132 a 175. Czy ta górna granica nie jest za wysoka??? :confused: :sick: polożna twierdziła, ze jeszcze w normie, ale ona wogle była dziwna. A lekarz - wyglądal jak podstarzaly hipis. :szok:
powiedzial do mnie dokladnie tyle słow:
Po badaniu: "Czekamy"
Przy wyjsciu: "Porod za kilka dni".

:baffled: :confused: :no:

Uuuu Abeja, to strasznie "dużo" się dowiedziałaś :szok:;-) To, że poród w ciągu kilku dni to było wiadomo już wcześniej :tak: Przecież jesteś już po terminie i prędzej czy później będziesz musiała urodzić - albo akcja sama się ruszy albo będą musieli ci pomóc :eek: Ach ci lekarze :no:

Witam spowrotem! nie zostalam w szpitalu
ktg zrobili, serduszko slicznie bilo, skurczy zero
Abeja - tetno mojego Oskarka tez w granicach 130-170, lekarz nie mówil że złe.
szyjka T 14 mm
FL 74 mm
BPD 93 mm
Ale to jeszcze o niczym nie świadczy :) bo lekarz mówi ze może się nagle zacząć po powrocie do domu, albo jutro, albo za kilka dnia równie dobrze dopiero na terminie -28.01
ale Oskarek jest duzy i jesli w nastepnym tyg nie urodzi się sam to 20.01 urodze na 100% -lekarz powiedzial ze wywolamy
bo później moze byc za duży a cesarka to ostatecznosc i nie chce robić. a poza tym tydz przed terminem mozna juz wywolac
wspominal coś o masażu szyjki -Brrr!! slyszalam ze to okropne?!

Ja miałam robione ktg dopiero przed porodem i szkoda,że się nie zapytałam na ile procent miałam te skurcze ale chyba nie na 100 bo na sto chyba są już takie konkrtne do poprodu??tylko czemu Karlam jeszcze nie rodzisz;-);-)

no wlansi enie wiem czemu jeszcze nie rodze hehe :-) nie wiem czy skurcze kolo 100 sa porodowe, bo ja takie mialam i nie urodzilam, mysle ze nie chodzi tutaj o ich sile bo niby teraz mam mniejsze niw 2 tygodnie temu ale wydaje mi sie ze bardziej je czuje :-)

jutro moj gin ma dyzur w szpitalu i jade na ktg i poprosze go o badanie i usg, no o ile wogole go spotkam :-)

reklama
no i juz po wizycie,szyjka calkowicie skrocona,wszystko ladnie spulchnione,nic tylko czekac az sie zacznie
dzidzia duza bo wazy ok 3600gram:szok:

lekarz mi powiedzial ze moga mi wody nie odejsc bo glowka bardzo nisko,a dzidzia duza to macica sie gorzej skurcza to moze jeszcze potrwac zanim na swiat przyjdzie,
ludzie ja nie chce przenosic:sick:,ale lekarz pocieszyl mnie tez ze moze sie zaczac tez w kazdej chwili,wiec jutro biore sie ostro za porzadki domowe:laugh2:

Do góry