reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

stycznióweczki u lekarza:)

właśnie wrociłam od ginki- normalnie jestem wykończona! Boli mnie kręgosłup, kolana, stawy biodrowe- qrde, szybciej będzie,jak wymienię co mnie nie boli!

No ale ginka stwierdziła, że jesteśmy w pełnej gotowości porodowej: Szyjka króciutka i miękka (nareszcie!) rozwarcie na dobre 2 cm, KTG tez ze skórczami, nic tylko rodzić! Cholera, łatwo powiedzieć- zeby jeszcze moje dziecko było tego samego zdania;-) :-D !

reklama
No Xandii, ja na takie warunki w szpitalu pracowałam ciężko i intensywnie całe 6 godzin :tak: :wściekła/y:

Dzidzia wyłaź nie ociągaj się :-)

No ta ja po wizycie kontrolnej, lekarz malo przyjemnie porozciagal szyjke mowiac ze ma nadzieje ze cos sie ruszy, bo troszke sie ruszylo niby od sobotniego wypisu, a jak sie nie ruszy to w sobote od rana na wywolanie... uffff przynajmniej cos juz wiem :) Mama uparcie twierdzi ze do czwartku urodze ;P

Maja25, Aniay - czy tylko my zostałyśmy :-( ???????
jestem juz załamana, chce już mieć synka po tej stronie brzuszka!!!!
Aniay -jak ja nie ur do soboty, to również mam się stawić w sobote rano w szpitalu i wywoływanie.to będzie tydzień przed terminem. lekarz coś wspominał o masażu szyjki - bolesne! wolalabym do tego czasu sama urodzić
ale synek siedzi sobie w najlepsze, ruszam się, chodze po schodach a tu nic, zero reakcji
od czasu do czasu coś zaboli, zakłuje i nadal cisza

Ewa_Elexi ...... fakt masaż szyjki boli jak cholera :baffled: ale to trwa kilka minut i da się strzymać .... ja dzięki temu osiągnęłam pierwsze 1,5 cm :tak: a potem miałam jeszcze drugi raz, ale jakoś się słabo starał, bo trwało to jeszcze krócej i juz tak nie bolało, no a potem to już naszczęście samo ruszyło i nie trzba było więcej powtarzać :tak:

Maja25, Aniay - czy tylko my zostałyśmy :-( ???????
jestem juz załamana, chce już mieć synka po tej stronie brzuszka!!!!
Aniay -jak ja nie ur do soboty, to również mam się stawić w sobote rano w szpitalu i wywoływanie.to będzie tydzień przed terminem. lekarz coś wspominał o masażu szyjki - bolesne! wolalabym do tego czasu sama urodzić
ale synek siedzi sobie w najlepsze, ruszam się, chodze po schodach a tu nic, zero reakcji
od czasu do czasu coś zaboli, zakłuje i nadal cisza
jeszcze xandi sie z nami kula:-D
Ewa-elexi ty przynajmniej tylko do soboty ja mam termin u gina jeszcze w przyszly wtorek a potem jeszcze dalej oczekiwanie:zawstydzona/y:

reklama
Do góry