reklama

stycznióweczki u lekarza:)

reklama
Ja tak Was czytalam i poszlam dzisiaj do sklepu po "Anatolka"-kawe zbozowa. :tak: Mam w domu Inke, ale kurcze ja to tylko pol na pol z mlekiem wypije, a niechce pic tyle mleka, bo nie wiem co z tym moim cukrem. Zaraz ide sobie zaparzyc ta kawke, ciekawe czy ja wypije :baffled:

We wtorek bylam u lekarza, pomacal brzuch - stwierdzil ze mala glowka w dol juz lezy( jakby powiedzial co innego to bym go wysmiala chyba ze by miala dwie glowy jedna pod jednym zebrem druga pod drugim):D poza tym zbadal mocz(wszystko w normie) sprawdzil tetno i tym razem nie trzeba bylo go szukac, od razu wskoczylo na aparat ''podsluchowy:P'' pozatym sie zwazylam i uo od poczatku ciazy 8 kg, a odkad tu przyjechalam 3, a to znaczy ze na wadze szpitalnej strasznie zawyzylo mi wage:P No i miodzio. Wyslal do domu i kazal brac te tabletki co do tej pory (na nadcisnienie) i tak tutaj wyglada wizyta. Jak sie zapytalam jakie objawy moglyby mnie zaczac niepokoic no to opisal mi objawy porodu, a co, tutaj sie nie przejmuja tak jak w Polsce :P

melduje ze byłam dziś na wizycie u lekarza :-)
badanka ok, szyjka leciusieńko się skróciła, ale mam sie nie martwic i życ dalej łyukając od czasu do czasu nospe.
zwolnienie dostałam do 29 listopada.

Kurcze ... spotkałam kumpelę, też cieżarówkę .... jest w 32 tygodniu i już wie, że będzie miała cesarkę, bo dziecko nie obróciło się główką w dół i ponoć już nie da rady, bo jest za duże :szok: :eek: :baffled: ....... czy to prawda :confused:

mi dzisiaj lekarz powiedział ze na tym etapie ciązy jak u mnie, to maluszek jeszcze obraca się jak chce. i jak są porody okolo 30 tyg, to przewaznie pośladkowe. ponoć około 32-34 tyg dziecko obraca sie główką w dół i tak już zostaje,

reklama
Teściówka mówiła mi, że jak była w ciąży z Maćkiem to on jeszcze przekręcał się tydzień przed porodem. Mówiła, że to dosyć bolesne było ale dopiero wtedy ułożył się główką na dół. A czytałam gdzieś, że jeśli dziecię ułożone jest inaczej a poród jeszcze się nie zaczął, to lekarz w warunkach szpitalnych może podjąć się "przestawienia" dziecka na prawidłową pozycję.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry