reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

stycznióweczki u lekarza:)

Ewka Witam na forum i życzę powodzenia w tym leżakowaniu ;-)

Ja łykam od samego początku FeminatalN i od niedawna Aspargin na skurcze. Na wizyty chodzę co 3 tygodnie, a USG mialam robione 4 razy. Z ciśnieniem u mnie to raczej jest w normie, bo mam 100-110/60. Ostatnio miałam tylko 110/80. Czy któraś z was może mi powiedzieć od jakiego momentu uważa się, że ciśnienie w ciąży jest za wysokie? Wiem, że moje jest w normie, ale chciałabym wiedzieć tak na przyszlość :-)

reklama
Ewka ja mialam podczas USg szyjke na 2,56cm i lekarz chcial mnie do szpitala wyslac. Dziwne ze nie zakladali Ci krazka. mialam rozwarcie na pol opuszka palca i ponoc juz to jest niebezpieczne. :zawstydzona/y: No ale co lekarz to szkola. Ja na Twoim miejscu poszlabym do innego sie dowiedziec czy napewno wszystko jest ok.
Monika ja na wizycie mialam 140/90 i lekazr powiedzial, ze mam podwyzszone, a teraz mam 130/80 i ponoc jest w normie. :-)

hej Aph!

Bylam juz u drugiego.Potwierdzil, ze krazek nie jest dla mnie i kazal lezec.W szpitalu juz bylam wiec nic nowego nie wymysla.Leze wiec spokojnie i rozgryzam suwaczki;-)

Ewcia witam imienniczke :tak: Leżakuj, skoro musisz, to dla dobra dzidziorka :-D Ja też powinnam, ale naprawde bardzo sie ograniczam ze wszystkim. Nie umiałabym jednak wyleżec.. juz mam wrazenie, ze mam odlezyny porobione :wściekła/y: ale, gdybym byla w identycznej sytuacji jak Ty, to też bym się nie ruszała. No, chyba, ze siusiu :-D

maritka wydaje się mi, że wynik OK. Ja miałam 133 po godzinie od wypicia 50 mg. Jeszcze w normie, ale dostałam przykaz ograniczania slodyczy.

:-p ja właśnie wróciłam od ginki, no i nie podobała jej się ta moja glukoza (po spożyciu 50- wynik 145mg)... :no: Na razie powtarzamy wyniki z 75g-(fuj, aż mi się nie dobrze robi) a potem zobaczymy, jakoś tak enigmatycznie mówiła, ale zrozumiała, że będziemy sie radzić diabetologa co do dietki i cos tam jeszcze- chyba mówiła o szpitalu :szok:

xandii nie martw sie na zapas. Xmamuśka miała chyba podobny wynik o ile pamietam i obeszlo się bez szpitala, mimo, ze mocno ja nim straszyli:wściekła/y:
Na spokojnie zrób ten drugi test i pewno siakaś dietka..i bedzie QL.

no wlasnie:-) wszystko bedzie dobrze :-) a swoja droga chyba lepiej od razu zrobic 75 :-) i miec z glowy bo jak przy 50 wychodza zle wyniki to zawsze robia 75..... po co dwa razy to pic ?

Ewka no to jak juz masz 2 takie same opinie, to dobrze. trzeba zaufac lekarzom. Lez jak najwiecej, tak co nie zamieniesz nam sie na listopadowa, albo grudniowa mame. :-) Choc ten grudzien, jak piszesz ze masz 30 tydzien, to calkiem prawdopodobny. :-)
Xandii nie lam sie, badzie dobrze. tylko nie jedz nic slodkiego dzien przed badaniami i bedzie ok. Ja tak zrobilam i w sumie wyniki mialam duzo ponizej tej gornej granicy, lekarz byl zachwycony. Ale tak z drugiej strony potemsie zastanawialam, czy dobrze zrobilam, bo to moglo zafalszowac wyniki i w sumie nie wiem czy wszystko jest ok. no ale jakby mialo cos wyjsc to pewnie nie pomoglaby jednodniowa dieta bezslodyczowa. :-)

reklama
Do góry