reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Styczniówki 2010 !!

reklama
byłam dzisiaj u ginka i z dzidzią wszystko bardzooooo dobrze ze mną również:tak: tylko lekarz upewnil sie w przekonaniu ze to jest u mnie poczatek 16 tygodnia jakos tak a nie 17-go i ciąża własnie jak na 16tydzien jest idealna:-):-):-)Skierowania na usg nie dostałam musze jeszcze poczekac z 3tygodnie ale coz dam rade...no i rano sie ucieszyłam bo weszłam w drugie juz z moje przed ciazowe dzinsy a na plusie mam 4kg:-)
tak sie zakreciłam ze nie wiem juz w ktorym tygodniu i dniu ciązy jestem tylko orientacyjnie ze poczatek 16heh byle do stycznia:-)

Dziewczyn zawsze najgorsze sny to tylko nasza wyobraźnia ja w 1 ciąży miałam koszmary ciążowe :sorry: i teraz już też na początku jak tak przeżywałam pierwszą wizytę to też zaliczyłam sny o poronieniu i takie koszmarne rzeczy :zawstydzona/y:

Nadineczka to nie tak łatwo jak sie wydaje a wychowawczy będzie ci się należał płatny ?

u mnie na dworze upał a w domu lekki chłód ale sie nasprzątałam jak głupia jeszcze pokój małej muszę solidnie wysprzątać puki jej nie ma bo przynajmniej nie przeszkadza :sorry:

ja na wychowawczy się nie wybieram :tak: po macierzyńskim chcę od razu iść do pracy, nawet się zastanawiamy nad tacierzyńskim, ale nie wiem czy w końcu go wprowadzą :sorry: ale do stycznia jeszcze kupę czasu, nawet do końca marca gdzieś i później zacznę myśleć na poważnie :nerd:

Ech mnie prawie codziennie koszmary dręczą, cały czas się zadręczam, że kolejna dzidzia będzie miała ZD, a dzisiaj mi się śniło, że krwotoki dostałam, tylko że nie wiem co dalej, bo budzik mi zadzwonił :sorry:
Byłam dzisiaj u GP z tą cholerną wysypką i dalej nie wiedzą co mi jest, próby wątrobowe w porządku, żadna choroba zakaźna to nie jest i nie wiadomo o co chodzi. Mam czekać na list ze szpitala i iść tam do dermatologa, już dwa tygodnie to cholerstwo mnie się trzyma i nie chce mnie opuścić :angry:

NADINECZKA wow niewyobrazam aby iść po porodzie do pracy że zostawić maleństwo w domu nigdy bym tak nie pomyślała a co dopiero tak zrobiła:no:malenstwo pierwsze miesiące życia potrzebuje mamy i to bardzo jej bliskości i wogóle no już nie mówiąc że dzidzia woli cycusia:sorry:może pomyśl jednak nad tym co ci szkodzi przecież siedzisz w domciu z malenstwem a to najpiekniejsza chwila jak i dla matki tak i dla dzidziusia a jeszcze kase dostajesz a nie mordujesz się w pracy:confused2:

Dziewczynki ,a wy czujecie kopniaki czy takie pływanie jeszcze ,czyb motylki?

Ja to nic nie czuje jeszcze. Jedyne co to bulgotwanie jak mi sie jedzenie trawi w brzuchu :rofl2:

Witam Mamuśki! Ja dzisiaj niedawno wstałam,nigdy nie miałam problemu ze snem a teraz to już w ogóle mogę spać i spać :-D a tyle mam do zrobienia tylko chęci brakuje:szok:
Ja ogólnie czuje się dobrze i nie mam żadnych dolegliwości ale czy to możliwe żeby cała ciąże nic mi nie było?

Ja w ciazy tez duzo spie, wieczorem przykladam glowe do poduszki i zasypiam. Jedyne co mnie teraz meczy w nocy to upal w nocy, bo mam ciagle mokre koszulki i siusiu min. 3-4 razy. To niestety silniejsze od snu.

Ech mnie prawie codziennie koszmary dręczą, cały czas się zadręczam, że kolejna dzidzia będzie miała ZD, a dzisiaj mi się śniło, że krwotoki dostałam, tylko że nie wiem co dalej, bo budzik mi zadzwonił :sorry:
Byłam dzisiaj u GP z tą cholerną wysypką i dalej nie wiedzą co mi jest, próby wątrobowe w porządku, żadna choroba zakaźna to nie jest i nie wiadomo o co chodzi. Mam czekać na list ze szpitala i iść tam do dermatologa, już dwa tygodnie to cholerstwo mnie się trzyma i nie chce mnie opuścić :angry:

Kasiu, po pierwsze to skoncz z dreczeniem sie, bo to nie wplywa dobrze ani na Ciebie jak ani Twoja dzidzie. A dwa to zmien te negatywne mysli na pozytywne i jak tylko przychodza Ci do glowy te negatywne mysli to wygon i je i pomysl cos pozytywnego:-)

Czesc babeczki, dlugo nie pisalam ale czytalam was na bieżąco...
Aż trudno uwierzyc ale leci mi już 18 tydzień,kto by pomyślał :tak:
5 sierpnia ide na usg z mężem i w koncu zobaczymy znowu naszego bąbelka, ostatnio widziałam go w 11 tygodniu wiec cala wiecznosc, a teraz w koncu moze dowiem sie kto mieszka u mnie pod serduszkiem...
Co do ruchów to ciezko mi powiedziec, caly czas takie przelewanie nie wiadomo czy to jelita czy bobas, ale wczoraj siedzialam na urodzinkach i poczułam pod pępkiem takie pukanie, moze to była nasza dzidzia:tak:

anulka8700 - na kiedy ty masz termin bo sądząc po suwaczku to jesteś 3 tyg przede mną :-) - to będzie pewnie pierwszy tydzień stycznia, a jak maleństwo się pospieszy to ten rok jeszcze:szok:

reklama
Witam, my od rana byliśmy w zoo, Wiki zachwycony, choć to już jego druga wizyta w zoo. Było super!! Jestem wykończona....:tak::tak:

ja na wychowawczy się nie wybieram :tak: po macierzyńskim chcę od razu iść do pracy, nawet się zastanawiamy nad tacierzyńskim, ale nie wiem czy w końcu go wprowadzą :sorry: ale do stycznia jeszcze kupę czasu, nawet do końca marca gdzieś i później zacznę myśleć na poważnie :nerd:

Wiesz, jak nie chcesz w domu siedzieć, to wiadomo, nie ma przymusu, jak masz kogoś zaufanego czy z rodziny do opieki nad maluchem, ale takiego 5-cio miesięcznego zostawić w domu to jest naprawdę bardzo trudne i serce się kraje, ja wróciłam do pracy po macierzyńskim i przeżywałam strasznie, że nie ma mnie przy synku. Poza tym względy finansowe-jak nie możecie sobie pozwolić na życie z jednej pensji, to nie ma wyjścia. Ja miałam nianię, płaciłam jej 1000 pln.

NADINECZKA wow niewyobrazam aby iść po porodzie do pracy że zostawić maleństwo w domu nigdy bym tak nie pomyślała a co dopiero tak zrobiła:no:malenstwo pierwsze miesiące życia potrzebuje mamy i to bardzo jej bliskości i wogóle no już nie mówiąc że dzidzia woli cycusia:sorry:może pomyśl jednak nad tym co ci szkodzi przecież siedzisz w domciu z malenstwem a to najpiekniejsza chwila jak i dla matki tak i dla dzidziusia a jeszcze kase dostajesz a nie mordujesz się w pracy:confused2:

Dokładnie, te chwile z niemowlaczkiem są bezcenne, a czasu się nie wróci...

Napiszcie o warunkach do spełnienia do płatnego wychowawczego. Płatny-czyli ile się dostaje?

Do góry