reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Styczniówki 2010 !!

Ja tak samo - więc czytam co z tym fantem się robi: , Witamina K dla noworodka - Noworodek - artykuł
A le ja to sceptyczna jestem czy to takie potrzebne, więc pytam dziewczyn czy za granicą podają, bo u nas w PL to wszystko ładują w dzieci co się da - szczepionki, witaminy, itp.

Anetrix: jesteś niezastąpiona z tą swoja wiedzą!!!

Aga dokladnie-u nas ładuja wszystko co mozliwe. dlatego ja juz tez glupia jestem...w sumei to witamina to nie powinna zaszkodzić...ale na medycynie sie nie znam wiec wolę podpytać;-)

reklama
JoL - niestety żadnego miliona nie wygralam :-( za to konto na mojej komórce coś stopniało :wściekła/y:trzeba płacic za swoją głupotę - ale... jeszcze może w losowaniu tygodnia mam szanse :-D więc zyjmy nadzieją :-)
Cholera, a liczyłam, że się podzielisz.:-p
dzisiaj dziwnie w nocy mnie bole lapaly a teraz mnie czysci:eek: az brzuszek boli jak ide do toalety niewiem od czego nic takiego nie jadlam a ostatnio coraz czesciej tak mam
Mnie też czyści, od tygodnia. I ciągle sobie wkręcam, że może to oznaki zbliżającego się porodu. A tu... guzik!;-)
Lilka - ja też w półbutach latam, bo jak pomyślę, że moje cudowne kozaczki trzeba przez całośc zasznurować i ja mam z tym brzuchem to robić to dreszczy dostaję na plecahc hehe i biorę adidasy, co je bez sznurowania wciągam na stópki. Na szczęście u mnie na osiedlu w miarę odśnieżone, to nie narzekam!
Ja chodziłam w moich wiosenno-letnich butach do zeszłego tygodnia. Jak mi stopy zmarzły, od razu kupiłam ciepłe kozaczki. I nie żałuję. Nasapię się, nastękam, ale ciepło mi w nich!:tak:
O kurcze Black ale ci zazdroszcze tych kilogramów, że już tylko 1,5 masz na +...
Dziewczyny, jesteście niemożliwe z tymi kilogramami. Teraz się martwicie, ile macie i na zapas, żeby nie było, ile Wam zostanie. Patrzcie pozytywnie. Zostać, na pewno zostanie, ale przy maluszkach szybko waga schodzi w dół. Po pierwsze karmienie, po drugie opieka, spacery. Mi waga dość szybko po porodzie spadła, ale figura już nigdy nie wyglądała jak sprzed ciąży. Biodra mi się rozeszły i wyglądam bardziej kobieco. ;-)
ciekawe co powiedzą inne dziewczyny z emigracji ;-)
Tutaj pytają, czy mogą podać i w jakiej formie. Zresztą tu o wszystko pytają.
Dziewczyny mnie od 9 boli tak jak na @, i zaczyna to być ból nie do zniesienia, siostra na mnie krzyczy żeby jechać do szpitala a ja nie wiem czy to już!!!
Asiax, hmm... Tak jak już tu radziły dziewczyny, weź prysznic czy wejdź do wanny. Jak przestanie, znaczy fałszywy alarm, jeśli nie, znaczy się, że masz szanse na ładny obrazek ode mnie. ;-) Zapisz sobie tylko numer którejś z nas, żebyśmy mogły w razie co popłakać z wzruszenia. (Jeśli chcesz, mogę swój na priva Tobie wysłać).
Rano podłaczyli nam gaz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!lalalalala...:-D :-D :-D
Baba w ciazy wszystko załatwi:-):-D
Asiowo, cieszę się razem z Tobą! Jednak święta na swoim!!!
Macy dzis mi sie snilo ze urodzilas!! jestes jeszcze w dwupaku??
No dobra, już trzeciej się śni, że urodziłam. To chyba jakiś znak, co?:-) Poproszę dziś męża, żeby małą nakłonił do wyjścia. Może się uda. Na razie względna cisza. Mam jakieś skurczyki, ale ja je mam codziennie, więc już się przestałam przejmować.

No to obiadek się robi i jest czas na BB:-)
Przed chwila wróciłam i podłaczyli nam ogrzewanie:-D :-D :-D
Jak nic nie nawali to jutro przeprowadzka!!!!!!!!!!lalalalalala:-D :-D :-D
Teraz musi sie porzadnie nagrzac, zobaczymy ile to potrwa :tak:
Zaraz jeszcze raz musze pojechac na mieszkanie, bo ma przyjsc facet od neta kabel ciagnac;-)

A wiecie jakie problemy były:szok: Juz faceci ogrzewania nie umieli zrobic i sie pakowali, ja załamana, ale jednego natchneło i sie udało:tak:Bede im wdzieczna do konca zycia:-D Jak tam bede niebawem to tylko sprawdze czy sie nagrzewa:tak:Bajer!!!
no widzisz jak super i po co się denerwowałaś:-)

Poczytajcie tu:
wegedzieciak.pl :: Zobacz temat - witamina K
długa dyskusja o wit K - jest też gdzieś tam link na dokładne informacje co zawiera - jakie są za i przeciw. Decyzja zawsze powinna należeć do nas samych.
Naukowcy to co jakiś czas ogłaszaszają jakąś rewelacje - trzeba to sobie przetworzyć na potrzeby i rzeczywistość ;-)

Właśnie dostałam wiadomość od znajomej, że urodziła i aż podskoczyłam - pomyślałam ktora to z was - a to moja lokalna znajoma ;-) Termin miała na sylwester - dzis miała planowane CC - będę więc mieć za moment najświeższe informacje z naszego szpitala i zwyczajach tych panujacych.
Narazie wiem, że nie będe pierwsza, która odmówi szczepień w pierwszej dobie życia i nie powinno być z tym problemów. To był moj największy ciężar!

KAJA gratulacje dla koleżanki i hehe dobra jesteś teraz wypytaj od A-Z:-D
Patrysia - grunt to dobrze poznać przeciwnika i zabić go jego bronią :-D:-D
macy - widzisz, jak cie do porodu wyganiają wszystkie a ty nie ... ja rozumiem... szukujesz sobie najlepszy obrazek i dlatego zwlekasz :-D Jeśli chodzi o milion - dam znać jak rzekłam.... chyba, żebym długo się nie odzywała to znak, że baluje ze szczęścia :-D
roxeen - ci powiem ,ze chyba się tymi frytkami z marchewki zainteresuje :-D a ty nie bądź taka tylko tych krokietów podrzuć - smaka mi narobiłaś nieprzeciętnego a u mnie tylko jakieś resztki wczorajszego żurku ;-)

Ufff ciężko było. Niezła produkcja dziewczyny.

Dyplom odebrany. Zakupy zrobione. W sumie mogę powiedzieć, że wyprawka została zakończona. W sumie tylko pierdoły zostały. Typu termometr, termosik no i dla mnie biustonosz do karmienia, pas poporodowy i jeszcze jedno opakowanie podkładów poporodowych, bo jedno to i tak za mało.

blackWizard ale i tak masz lepszą sytuację niż gdybyś miała bliźniaki. Bo tylko jedno uczy się chodzić, a nie że dwójke trzeba łapać, przy czym jak to zwykle bywa każde leci w inną stronę ;-)

Asiax współczuje. Ale tak chyba jest. Pociesz się, że jeśli chodzi o auto, to wydatki na naprawę nigdy nie uciekną. Za to w styczniu będzie lżej.
CO do ubezpieczenia, my niedawno kupiliśmy auto. Pan nam dał ubezpieczenie. Zrezygnowaliśmy i podpisaliśmy z inną firmą. TYlko że ja nie mam żadnych zniżek. Więc ubezpieczenie koo 1 000 zł. Po czym miesiąc później przychodzi do mnie pismo, że ubezpieczalnia, chce mi naliczyć ubezpieczenie. Okazało się, że Pan poprzedni właściciel miał dwa ubezpieczenia, tylko zapomniał mi o tym wspomnieć. No szczeście w nieszczęściu, że nasze nowe ubezpieczenie zostało podpisane z tą samą ubezpieczalnią. Także sprawa rozeszła się po kościach. Ale w pewnym momencie gorąco było.

Pumpkin właśnie. Tak się chwalą, że wszystko zapomniały. A co my mamy powiedzieć, które takie maleństwo pierwszy raz na oczy zobaczą :-D.

Minnie1 super że u małeg owszystko wporząku.

Co do kozaczków. To ja człapie w górskich butkach. Bo przynajmniej nie jest mi ciasno i się nie ślizgam. KUpiłam co prada sobie ostatnio buty, ale niestety poszły na reklamację. Której pewnie i tak nie uwzględnią. Za dwa tygodnie buty dostanę spowrotem i będę musiała i tak zaniesć do szewca. :crazy:

Tyle gadacie o tym jedzeniu, a jaz mam w perspektywie tylko naleśniki z mięsem, których nie lubię :crazy:

Ostatnia edycja:
Nie było mnie 30 minut, a tu 3 strony...

Asiax to trzymamy kciuki!!!! I na wieści czekamy!!!

Jest tak zimno na dworze, że lepiej nie mówić!! Nie ma co wychodzić z domku!! :-p Biorę się zaraz za jakieś porządki, bo normalnie już mi głupio, że mama wszystko robi, a ja jak ta królewna pod nos mam wszystko!! :zawstydzona/y:
Brrr jak zimno!! Nie mogę się ogrzać!!!

reklama
:tak:
Hej Mamuśki;-)
Próbowałam trochę Was nadrobić, ale że nie było mnie od wczoraj to jest to raczej niewykonalne. Spróbuję troszkę w nocy poczytać.
Nie było mnie od wczoraj, bo mam więcej szczęścia niż rozumu:no: Schodziłam po schodach dzierżąc w obu rękach laptopa, a poręczy już nie miałam czym chwycić, pech chciał, że się potknęłam i spadłam z prawie ostatniego schodka na parter domu i to centralnie na brzuch:-( Od razu ruszyliśmy na dyżur, na szczęście z Młodą wszystko w porządku, ale ja mam się totalnie oszczędzać, bo wyszło na jaw, że szyjki to ja już nie mam, wszystko idealnie przygotowane do porodu i w każdej chwili akcja może się zacząć:-( Byle tylko do stycznia wytrzymać:sorry: Takiego cykora jak wczoraj to dawno już nie miałam i wystarczy mi wrażeń już chyba do końca życia :sorry:
Uwazaj na siebie
Dormark super wieści!! :tak::-)

Idę spać, nie czekam, bo nie mam na kogo... Znowu śpię sama...:-( Napisał smsa,że musi skończyć malować... :confused2:
A w głowie już kłębią mi się myśli... Może ta babka ze sklepu widziała go z jakąś dziewczyną i po prostu skojarzyła? Może wcale nie ma fuch... Może on już po prostu mnie nie chce...:-(
Ajjj... Idę... Dobranoc :*
Chce ,chce napewno:tak:

Piotr i Paweł -> stoisko z piwami -> mała zielona buteleczka (0,25l) -> piwo zowie sie BAVARIA -> jest jabłkowe !!! -> 0,00% alkoholu !!!!

i jest obłednie pyszne !!!!!!!:laugh2::laugh2:

:cool:

...
U mnie brak tak i piotra jak i pawła:tak:
Jeśli się nie mylę to zatrucie ciążowe. W ciąży z Olisiem miałam pod koniec non stop wysokie ciśnienie i codziennie musiałam biegać do przychodni je kontrolować. W domu było normalne, a w przychodni chyba z nerwów mi się podnosiło, a poza tym głupia baba ze mnie, bo w końcu sobie uświadomiłam, że leciałam codziennie na pomiar ciśnienia chwilę po wypiciu kawy :-p:-D Nic dziwnego, że było podniesione:tak:
No, ale zarówno w tej jak i poprzedniej ciąży to ja inteligencją nie grzeszę ;-) Chyba coś w tym musi być, że ciąża nieco rozumu kobiecie odbiera:-p Przed badaniem krwii nażarłam się kiedyś żelek i później panikowałam, że cukier miałam podniesiony i już cukrzycę sobie wkręcałam;-)
:-D
Czy Wy też tak macie: jak dziecko sie przeciąga ( czy jak to nazwać) to na dole , jakby szyjka ,czuję takie kłucie , dość nieprzyjemne i boje sie czy to aby nie objaw rychłego porodu!!!:szok: (Ale zaznaczam , tylko jak dzidzia sie rusza.)
a mamy ,mamy:tak:
Siedzę w wannie z laptopem... czy to już objaw uzależnienia???
Jakie uzaleznienie ,no co ty?:-)
Witam laski, melduję że żyję.
Jestem taka wkur... że wytrzymać nie mogę, w tym chrzanionym grudniu to mi wypadło tyle nie planowanych wydatków że szok, pechozol jakiś.
Najpierw mój M zobaczył że ma przeciętą oponę, trzeba było dokupić 2 szt.
Potem okazało się że klocki mu się skończyły, następny koszt, po 2 dniach ja się dopatrzyłam że od września jeżdżę z nieważnym przeglądem, Hubertowi kiedyś kolega złamał ząb jedynkę na ślizgawce i 2 dni temu odpadła mu pląba.
Następnie okazało się że jak kupowałam samochód w marcu nie zrezygnowałam z OC poprzedniego właściciela i muszę im zapłacić 2 ratę. I najlepsze, dzisiaj spierd... się pralka.
Ja rozumiem że nieszczęścia chodzą parami, ale żeby szóstkami tego nie mogę zrozumieć, przed samymi świętami wydane lekką ręką ponad 1000 zł i jeszcze nie wiadomo czy pralkę da się zreperować.
Przepraszam że tak nasmęciłam, będę nadrabiać zaległości.:no:
Przewaznie tak jest,ze wszystko na raz
Wpadam laseczki tylko na chwilkę się przywitać bo lecę na zakupy:-);-)
Potem Was nadrobię a Na 15 na wizytę do Gina będę lecieć:-):tak:
Trzymam kciuki:tak:
Przed chwila wróciłam i podłaczyli nam ogrzewanie:-D :-D :-D
Jak nic nie nawali to jutro przeprowadzka!!!!!!!!!!lalalalalala:-D :-D :-D
Teraz musi sie porzadnie nagrzac, zobaczymy ile to potrwa :tak:
Zaraz jeszcze raz musze pojechac na mieszkanie, bo ma przyjsc facet od neta kabel ciagnac;-)

A wiecie jakie problemy były:szok: Juz faceci ogrzewania nie umieli zrobic i sie pakowali, ja załamana, ale jednego natchneło i sie udało:tak:Bede im wdzieczna do konca zycia:-D Jak tam bede niebawem to tylko sprawdze czy sie nagrzewa:tak:Bajer!!!
No i super:-)
Kobity nie wiem czy to spojenie mnie tak na...... czy malenstwo ma tak główke nisko,ale zejscie z łózka to masakra ,a przewrócenie z boku na bok to szok:szok:ból jakby mi ktos porzadnego kopa miedzy kulosy zasadził:szok:czasem mnie spojenie bolało ale nie tak:no:
dobra pomarudziłam to teraz spróbuje sie stoczyc z kanapy i czworakach dotrzec do kuchni co obiad zrobic:sorry:

Patrysia mam nadzieje,ze mój lekarz mi powie w poniedziałek ,ze jeszcze nie rodze i9 wytrzymamy razem:tak:

Do góry