reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Styczniówki 2010 !!

Jak wy macie siłę tyle robić? Ja miałam coś zrobić ale zmieniłam trociny w klatce i padłam na pysk:-) Teraz wiem jak to w krzyżu łupie:-) Czekam na chłopa to będę ewentualnie pokazywać mu co zrobić:-) Właściwie i tak jak co rok wybywam z domu na święta to i tak kontroli żadnej nie będzie:happy:

reklama
Jak wy macie siłę tyle robić? Ja miałam coś zrobić ale zmieniłam trociny w klatce i padłam na pysk:-) Teraz wiem jak to w krzyżu łupie:-) Czekam na chłopa to będę ewentualnie pokazywać mu co zrobić:-) Właściwie i tak jak co rok wybywam z domu na święta to i tak kontroli żadnej nie będzie:happy:

Chrzanię kontrolę, ale chałupa zapuszczona na maksa, po świętach też nie, potem szpital i jak wyjdę po 5 dniach obolała i z dzidziolkiem to ani tyle nic nie zrobię, a wtedy dopiero będa inspekcje:szok::shocked2:

Dziś miałam pieknie zaplanowany dzień - miałam trochę posprzątać, zrobic dwa ciasta, pojechać do urzędu celnego po przesyłkę i wszystkie plany na nic bo nie ma wody. Jestem brudna, śmierdzę, nie mogę wstawić prania i nic nie mogę zrobić. Nie wiem kiedy włączą wodę, więc nie chcę brudzić naczyć a zmywarka już pełna. Jak nie włączą przez święta to się zaśmierdzimy.
Wczoraj nudziłam się w dzień i zrobiłam sobie spacer na pocztę i spowrotem - godzina pieszo. I do końca dnia bolało spojenie, ruszyć się nie mogłam. Jak teraz zaczęłabym rodzić to niegdzie nie jadę taka zapuszczona jak lump!! Muszę wziąć prysznic!!!!!!!

witam ;-)
no i dzisiaj sobie troszke pospalam :-D niewiem czemu ciagle zebra mnie bola
z lewej strony nawet sie smiac nie moge :sorry:
za oknem szaro buro i ponuro nic sie niechce.....
a trzeba isc na poczte po paczke:sorry:

Cześć dziewczynki tylko melduję że żyje i jestem już w domu, niestety nie mogę siedzieć przy kompie bo mam okropne hemoroidy i prawie nie wychodzę z łóżka, jak tylko dojdę do siebie to wszystko napiszę.

GRATULACJE DLA NASTĘPNYCH ROZPAKOWANYCH!!!

Chciałam sprostować że MIKI urodził się 19.12 o 11.20, a nie 18.12.

Pozdrawiam i mam nadzieję niedługo wszystko opowiedzieć.

I CHCIAŁAM PROSIĆ ŻEBYŚCIE ODPOCZYWAŁY, W MOIM SZPITALU NA 20 RODZĄCYCH PRZEZ TE 3 DNI 18 BYŁO MIĘDZY 34 A 38 TC.
LEKARZE STWIERDZILI ŻE TO PRZEPRACOWANIE PRZEDŚWIĄTECZNE.

Prosze bardzo:
Wszystkich skladnikow po 25 gr:
lisc maliny,lisc jezyny,przywrotnik,krwawnik pospolity,lisc pokrzywy. Wymieszac wszystkie skladniki. 1 lyzeczka do herbaty na filizanke(kubek),zostawic ok 7 minut do naciagniecia.Po tygodniu picia 3 filizanek(kubkow) na dzien,zaparzac przez kolejne dni z 2 lyzeczek mieszanki.

Wiem,ze to brzmi moze dziwnie ale tlumacze z kartki jak leci;-)
Dziękuję, złozyłam juz zamówienie:tak:

Ja po wizycie wróciłam coś około 22:00 :cool: rozwarcie na opuszek :rofl2: do następnej wizyty powinnam dać radę czyli 4 stycznia :tak:
gin tylko przy badaniu powiedział ze dotyka właśnie palcem główkę małej wiec ładnie się już ułożyła ;-)
gratuluję:-)

Witam z samego rana:-)
Chyba dzisiaj jestem pierwsza:szok:
Spanko Was wzięło czy porządki przedświąteczne.
Wczoraj jednak nie obyło się bez wizyty u gina i KTG.
KTG wyszło ok. Żadnych prawdziwych skurczy, tętno w porządku. Zatem ten ból brzucha to skurcze przepowiadające.
No ale jak gin mnie zbadał, to stwierdził, że szyjka itd. itp. ładnie przygotowują się do porodu.
Szyjka mięciutka, elastyczna ale jeszcze dość długa.
No i podczas badania czuć główkę Bartusia:szok: Byłam w szoku, jak lekarz to powiedział. W każdym razie gin stwierdził, że jak chcę jeszcze troszkę potrzymać małego w brzuchu to mam jak najwięcej leżeć, bo inaczej w każdej chwili może się zacząć. Mam nadzieję, że święta spędzę w domu, więc odpuszczam sobie ostatnie porządki. Choinkę ubierze M. z Julką. A Wigilia na szczęście u mamy:-)
Miłego dzionka Wam życzę.
również gratuluję:-)

witajcie laseczki:-D
ale mi moje maleństwo dziś dokucza, chyba chce wyjść:-p
Od dwóch godzin się męcze, brzuszek twardy, z kibelka nie wychodze i jest mi nie dobrze, mały wyprawia piruety-najpierw czułam chyba dupke z lewej strony, za chwile z prawej, i tak na zmiane-rozpycha się i do tego jakieś dziwne bóle. Próbuje wziąść prysznic, ale przy każdym ruchu brzuszek jeszcze bardziej boli:shocked2:A potem następuje chwila ulgi. Czyżby tak wyglądały skurcze? I od razu takie częste?:sorry: Wzięłam nospe, ale nic mi ona nie dała:shocked2:
Mnie tez boli brzuch jak mały wariuje, spokojnie się połóż:tak:

Dziś miałam pieknie zaplanowany dzień - miałam trochę posprzątać, zrobic dwa ciasta, pojechać do urzędu celnego po przesyłkę i wszystkie plany na nic bo nie ma wody. Jestem brudna, śmierdzę, nie mogę wstawić prania i nic nie mogę zrobić. Nie wiem kiedy włączą wodę, więc nie chcę brudzić naczyć a zmywarka już pełna. Jak nie włączą przez święta to się zaśmierdzimy.
Wczoraj nudziłam się w dzień i zrobiłam sobie spacer na pocztę i spowrotem - godzina pieszo. I do końca dnia bolało spojenie, ruszyć się nie mogłam. Jak teraz zaczęłabym rodzić to niegdzie nie jadę taka zapuszczona jak lump!! Muszę wziąć prysznic!!!!!!!
To znak, że masz odpocząć;-)
Dzisiaj miałam sny związane z BB. Śniło mi się, że Sylwia100 chciała wziąść jakiś kredyt ale mama zrobiła Jej niespodzienkę i pożyczyła pieniądzę, a Roxeen zaczęła rodzić:-)
Ja dzisiaj opiekuję się moją chrześnicą pieronicą więc nie mam po co sprzątać bo i tak dzieciaki rozniosą chałupę:-p, mam wymówkę:tak:
Miłego dnia:tak:

Cześć dziewczynki tylko melduję że żyje i jestem już w domu, niestety nie mogę siedzieć przy kompie bo mam okropne hemoroidy i prawie nie wychodzę z łóżka, jak tylko dojdę do siebie to wszystko napiszę.

I CHCIAŁAM PROSIĆ ŻEBYŚCIE ODPOCZYWAŁY, W MOIM SZPITALU NA 20 RODZĄCYCH PRZEZ TE 3 DNI 18 BYŁO MIĘDZY 34 A 38 TC.

Asiax odpoczywaj!!! dobrze ze juz jestescie w domku.

Kobiety normalnie jakiejs infekcji dostałam,piecze swedzi ,moze clotrimazol pomoze:tak:zaraz mama z apteki przyniesie to sie zasmaruje:tak:normalnie jak nie urok to sr....

Dzisiaj musze jeszcze wyskoczyc po prezencik dla mezusia i leze dupa do góry:tak:

Dzisiaj ktg o 20 i juz sie boje:tak:i chyba brzuch mi opadł:szok:wkleje fotke to ocenicie

reklama

Asiax odpoczywaj ile wlezie, ale będziecie mieć wspaniałe Święta:-)

Do góry