Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
dzidzia może się obrócić ostatecznie nawet w dniu porodu, więc nie ma co się na zapas martwić![]()

u mnie robi usg co wizytę, ale o szyjce mi powiedział po badaniu ginekologicznym bo teraz też mi robi co wizyę więc raczej nie mógł się pomylić, zobaczymy z resztą za tydzieńTo trzymamy kciuki za Kubusia
Niunias, a czy gin stwierdził skrócenie szyjki podczas usg?
Jeżeli podczas badania to mógł się pomylić.
U mnie gin 3 tyg. temu stwierdziła podczas badania, że mi się szyjka skróciła do 2,5 cm. Nie zaleciła ostrożności, trochę zdziwiona byłam..
Dzisiaj podczas usg poprosiłam o sprawdzenie szyjki i wyszło, że jest dłuższa niż w 20 tc?? Co prawda o 4 mm, czyli pewnie kwestia dokładności aparatu, ale z pewnością nie krótsza.. Dzisiaj badała mnie lekarz, hurra!
Do tego potwierdziły się dżonderka:-) Leżymy głową do dołu:-) Ważymy 1827 g:-) Płyn owodniowy ok:-) Łożysko II st. dojrzałości:-) I rodzimy się w okolicy 2.11:-) Trochę nam serce waliło, ale to przez mamę bo wbiegła na drugie piętro przed badaniem:-)
![]()

Mam tylko nadzieje ze na nastepnym badaniu nie bedzie sladu po tych zaburzeniach. Trzymajcie za nas kciuki