reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

terminy i wyniki badań/USG

Trzymam za was kciuki dziewczyny, będzie dobrze!:tak:

Co do krzywej cukrowej, to ja miałam 75ke a cytryny wcisnęłam chyba ze dwie, mimo to na koniec krzywej poziom cukru miałam niższy niż na czczo(a na czczo bliżej minimum) i sama nie wiem, od czego to zależy...;-)

reklama
bura..kaska...mirian....-bedzie ok...wierze w to..juz jestesmy po polowach,takze teraz tylko spokojnie..delikatnie...i bez stresu...gdzie bedzie waszym dzieciatka lepiej niz w waszych brzusiach...:-):tak::-)tylko u mamy:tak:takze przystosowac sie to co mowi lekarz i nielekcewarzyc lekarzy opinii...lezec..lezec..lezec...chocby niewiem co....gdybym tak kurcze mogla to do kazdej z was bym wpadla skontrolowac:tak:;-)
mysle dziewczyny o was i modle sie do mojej matki boskiej..ktora wpadla mi w rece na flomarku...ktora kupilam za marne grosze...a do ktorej o moje dzieciatko sie tez modlilam...:tak:modle sie i wierze ze ona nas wyslucha:tak:

olica-ciesze sie za ciebie ze nastepna dziewuszka nam przybyla:-)u mnie w holandii chca 100euro za 3 d..takze chyba mi szkoda i wole za to co kupic maluszkowi...raz probowalismy te 3 d ale niewyszlo..wiec chyba zostane jedyna mama,ktorej dzieciatko nie chce zdradzic plci...choc powiem szczerze bardzoooo mnie to ciekawi...:confused2::sorry::confused2:
pozdrowienia i wielkie buziaki dla wielkich waszych brzusiow:-)

anja_27 ja też przeżywam to co czytam na forum, martwię się o dziewczyny i dzidziusie i modlę się zawsze za swoje dziecko i wszystkie kobiety spodziewające się dzieci, żeby wszystko było dobrze. Ale ważne, że to już po połowie jesteśmy, jeszcze chwila i listopad. Musimy mocno wierzyć w to, że wszystko bedzie dobrze, bo czemu miałoby być inaczej?!
Miłych snów i do jutra :-)

Słuchajcie - mnie wyszedł wynik 145 po glukozie, spytałam czemu tak dziwnie, w sumie na granicy normy. Babka (diabetolog) spytala czy mialam tez cytryne, powiedzialam zgodnie z prawda ze tak. Usmiechnela si epod nosem i powiedziala "a co wam sie wydaje ze cytryna nie ma cukru?". Tym sposobem kazda ktora wypija z cytryna maobciazenie powyzej 75g - i moze, tak jak u mnie wyjsc wartosc graniczna, ktora zmusza do glukometru i kwalifikacji na "cukrzyce", wiec komu wyszlo graniczne na 50g to moze lepie isc i wypic bez cytryny...
Oooooo - dobrze wiedzieć, bo mnie też to czeka w sierpniu... i wsumie szczerze mówiąc nie wpadłabym na to..:-p
Już wiem że to okropne no ale dla dzidziusia wszystko zrobię,... :-)

I o te pare oczek chodzi :( - gdyby mi wyszlo 139 - nie ma sprawy, ale wyszlo mi 145 i juz jestem w gronie cukrzyczek
oj to chyba zalezy od laboratorium i przedzialow, ja mialam 148, a norma obok byla do 160 i lekarz powiedzial, ze ok; jak chcesz to powtorz bez cytryny, pamietaj 12 godzin wczesniej nie wolno nic jesc, a pic tylko wode

Przepraszam, ale teraz nie nadrobię co pisałyście, ale muszę się pochwalić.

Witajcie dziewczynki !!!
Bylismy dziś w szpitalu na USG 3D.
Z dzidzią wszystko w porządku, a to co Was najbardziej zaciekawi to to, że zdecydowaliśmy się jednak poznac płeć :biggrin2:

CZEKAMY NA CÓRECZKĘ !!!!!
Czyli na Malwinkę :biggrin2:

Cały brzuch mi się trząsł ze śmiechu jak lekarz zmierzył dziecko, i powiedział że wszystkie wymiary zgadzają się na skończone 22 tygodnie, a długość nóżek na 24 tygodnie.:szok::-D:tak::biggrin2:

Mąż na cały głos śmiał się, że nogi wyprzedzaja resztę o 2 tygodnie :-D:tak::biggrin2:

Mężuś chciał bardziej synka, a ja córcię, ale nie jest załamany :biggrin2:
Mówi, że najważniejsze by było zdrowe.

Dostaliśmy płytkę DVD z 22 minutowym nagraniem.
Mała bardzo się zasłaniała, szczególnie twarz-dlatego mamy jej fotkę tylko z profilu, ale na koniec pokazała między nóżkami swoją Małą Mi :biggrin2:

AAA i odrazu wyprzedzam pytanie Gie-oski- i odpowiadam, że nic nie płaciłam za USG 3D, ale to chyba dlatego, że jestem stałą pacjentką mojego lekarza.

Oto nasza kruszynka :biggrin2:
Gratuluje :))) śliczna :)) ja jeszcze 2 tygodnie do usg 3d :))
I o te pare oczek chodzi :( - gdyby mi wyszlo 139 - nie ma sprawy, ale wyszlo mi 145 i juz jestem w gronie cukrzyczek
a lekarz nie kazał ci powtórzyć badania?? moja koleżanka jak miała już 135 to lekarz jej kazał przejść na dietę mimo że norma jest do 140 bo powiedział że i tak ma podwyższone więc lepiej żeby uważała. Teraz przez tą dietę ma niedobory żelaza i anemie bo nie może nawet buraka, ani marchewki i dużo innych rzeczy. A żelazo w tabletkach ją uczula :(( zobaczymy co mi wyjdzie, ale ja to dopiero za miesiąc robie :))

a lekarz nie kazał ci powtórzyć badania?? moja koleżanka jak miała już 135 to lekarz jej kazał przejść na dietę mimo że norma jest do 140 bo powiedział że i tak ma podwyższone więc lepiej żeby uważała. Teraz przez tą dietę ma niedobory żelaza i anemie bo nie może nawet buraka, ani marchewki i dużo innych rzeczy. A żelazo w tabletkach ją uczula :(( zobaczymy co mi wyjdzie, ale ja to dopiero za miesiąc robie :))

Otóż kochane NIE POWTARZA sie testów na cukier - jak wyjda kiepsko (nawet okazjonalnie) to kaplica.

Ja jestem na tej diecie, testuje się i cóż cukry w normie :) ale ja jakos moge warzywa i buraki cukry mi stoja wtedy. Plus jest taki ze raczej nie utyje :) nie moge slodyczy!

witajcie....
nie bylo mnie dosc dlugo....
ja sie spodziewam syneczka....
termin porodu mam wyznaczony na 3 listopada.....
jestem juz po badaniu polowkowym....
maluszek zdrowy!!!!:-):-):-):-):-)

reklama
no i było ok pani doktor dokładnie mnie zbadała dzidzię też i mogłam cały czas ją oglądać
okazało się że mam bardzo skróconą szyjkę więc leżę i biorę więcej luteiny
za tydzień kontrola jesli nie będzie poprawy to idę na chwilkę do szpitala i mnie zaszyją

do tego wynik glukozy 149 przy 50 potraktowała do sprawdzenia
dlatego w poniedziałek robię wszystkie badania krwi glukoza itd itd..

Kasiu dopiero teraz doczytałam twój post? A jaką masz długość szyjki, że niby Ci się skróciła ?

dzidzia waży 530 wymiary odpowiadają 23 tc
i uwaga
nie potwierdza dziewczynki
wargi były bardzo opuchnięte i czasami z takich mogą wyskoczyć jajeczka
więc płeć do obserwacji:-D

To teraz mnie "nastraszyłaś " , że moja córcia może się okazac synkiem :-)

Cześć dziewczyny! Ja tylko na moment. Byłam wczoraj na wizycie i nie jest najlepiej - moje skurcze zrobiły swoje i coś złego zaczyna się dziać z szyjką :-( Dostałam leki rozkurczowe i mam leżeć. Zobaczymy co będzie dalej. Skurcze nadal mam, ale lżejsze i rzadziej. Psychicznie czuję się fatalnie, przeraża mnie wizja porodu przedwczesnego. Wiem, że nie powinnam się teraz denerwować, ale nie potrafię - lekarz mnie porządnie nastraszył. Na szczęście dzidzie rosną równiutko, nie wiem jakie są duże itd, bo z wrażenia o nic nie zapytałam, a z karty ciąży nie odczytam (ech to pismo lekarskie!).
Na razie uciekam do łóżka. Pozdrowienia dla wszystkich ;-)

Ja wczoraj byłam w CCC i do przymierzania butów strasznie mi sie jakos brzuch naciągnął. Nie wiem jak opisac ten ból, ale musiałam iśc do auta jakby zgarbiona , ból był od wysokości pępka wzwyż. Miałam wrażenie, że mi ktos pępek rozrywa-to było takie uczucie kłucia i jakby pieczenia.
Czy to taki rodzaj bólu masz Bura?

Do góry