reklama

terminy i wyniki badań/USG

niestety :( nad czym ubolewam... ale mamy z mezem umowe ze jak bede juz w domu to bede miec neta.... na razie 8 godzin w pracy mi wystarcza a placic 100 zl/miesiecznie nie ma sensu... ale jak pojde na l4 i macierzynskie to i bede miec neta :) wiec bede z Wami na biezaco :)

aha a kiedy idziesz na l4??w takim razie czekam w poniedzialek na info jak Ci glukoza wyszla..i ja tez mam nadzije ze juz 75g nie bede musiala pic bo umre..bleleeeeeeee

reklama
no i chyba w końcu trafiłam na lekarza
tym razem nie denerwowałam się i lekarz nie zadawał zbędnych pytań
powiedziałam że proszę o poprowadzenie mojej ciąży bo jestem niezadowolona ze swojego lekarza i boję się że zaniedbuje ważne sprawy

no i było ok pani doktor dokładnie mnie zbadała dzidzię też i mogłam cały czas ją oglądać
okazało się że mam bardzo skróconą szyjkę więc leżę i biorę więcej luteiny
za tydzień kontrola jesli nie będzie poprawy to idę na chwilkę do szpitala i mnie zaszyją

do tego wynik glukozy 149 przy 50 potraktowała do sprawdzenia
dlatego w poniedziałek robię wszystkie badania krwi glukoza itd itd..

dzidzia waży 530 wymiary odpowiadają 23 tc
i uwaga
nie potwierdza dziewczynki
wargi były bardzo opuchnięte i czasami z takich mogą wyskoczyć jajeczka
więc płeć do obserwacji:-D

kaska k fajnie ze znalazłaś w koncu normalnego lekarza i mam nadzieje ze bedziesz z niej zadowolona....Wypoczywaj duzo i dbaj o siebie i maleństwo

co do badan to jutro ide po skierowanie ale chyba tylko krew i mocz... zapytam tez o toksoplazmoze bo nie maiałam robionej w 1 trymestrze a nie wiem czy to nie jest żle wiec zapytam teraz...... co do glukozy to chyba jeszcze nie bede miała bo to chyba w pozniejszych tygodniach.....

reklama
na koniec poprosiłam o wizytówkę żeby w razie czego podjechać prywatnie gdyby coś się działo niepokojącego
nie było problemu

Pani doktor bardzo konkretna miła i odpowiedziała na każde moje pytanie
chyba teraz będę już naprawdę spokojniejsza :blink:

troszke się martwię tą szyjką ale będę teraz jeszcze bardziej uważać
żeby tylko nie wylądować na dłużej w szpitalu
zero dźwigania i leżenie

jak pomyśle że poprzedni lekarz nie chciał mi dać zwolnienia to...:wściekła/y:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry