Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Jesteśmy
Mamy 1/2kg żywej wagi, zdrowe serce, wątrobę, obie nerki, ładne przepływy, dużo wody (15cm) i nadal jesteśmy dziewczynką
A ja niestety mam cukrzycę ciążową (na razie niską) jutro idę na szkolenie, glukometr i paski kupione... miałam 145 cukru przy obciążeniu 75g.
Dobrze że to tylko 4 miesiąceja jestem ŁASUCH!
co do badan to jutro ide po skierowanie ale chyba tylko krew i mocz... zapytam tez o toksoplazmoze bo nie maiałam robionej w 1 trymestrze a nie wiem czy to nie jest żle wiec zapytam teraz...... co do glukozy to chyba jeszcze nie bede miała bo to chyba w pozniejszych tygodniach.....
u mnie np się badań na toxo nie robi.....Helena, Ty się nie pytaj o toksoplazmozę tylko żądaj skierowania!!! To badanie koniecznie powinno być zrobione w początkowej fazie badań wstępnych. Aż dziw mnie bierze, że lekarz tego nie zalecił. Ja na początku dostałam skierowanie na toksoplazmozę i cytomagelię oraz inne a w 2 trymestrze pomimo, że mam przeciwciała kontrolowałam czy nie ma nowego zakażenia.

bo według irl.lekarzy nie ma podstaw do badania tej że próbki...jednak gdybym z 2 razy poroniła to możliwe że zbadaliby mi toxoHelena, Ty się nie pytaj o toksoplazmozę tylko żądaj skierowania!!! To badanie koniecznie powinno być zrobione w początkowej fazie badań wstępnych. Aż dziw mnie bierze, że lekarz tego nie zalecił. Ja na początku dostałam skierowanie na toksoplazmozę i cytomagelię oraz inne a w 2 trymestrze pomimo, że mam przeciwciała kontrolowałam czy nie ma nowego zakażenia.
ja skierowania na tokso tez nie dostalam. Musialam robic to prywatnie za wlasne pieniadze...

Super, że w końcu udało Ci się z lekarzem, mniej super z szyjką, ale przecież nie jest jeszcze źle, więc głowa do góry. Z płcią maleństwa niezły numerna koniec poprosiłam o wizytówkę żeby w razie czego podjechać prywatnie gdyby coś się działo niepokojącego
nie było problemu
Pani doktor bardzo konkretna miła i odpowiedziała na każde moje pytanie
chyba teraz będę już naprawdę spokojniejsza
troszke się martwię tą szyjką ale będę teraz jeszcze bardziej uważać
żeby tylko nie wylądować na dłużej w szpitalu
zero dźwigania i leżenie
jak pomyśle że poprzedni lekarz nie chciał mi dać zwolnienia to...![]()
Będę czekać z niecierpliwością na ostateczny werdykt 
Aha - myslalam wlasnie, ze czesc z nas dostala skierowanie na toxo i mogla zrobic za darmo.
gie-oska - kupilam wczoraj spodnie z terranovie, ktore mi polecalas. Dzireki wielkie za rade!! Zaplacilam za nie 20zl i zaluje, ze nie bylo wiecej kolorow niz tylko biale. Zakupilam bym z cala pewnoscia jeszcze kolejne