reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

terminy i wyniki badań/USG

jutro ide do laboratorium powtórzyc mocz i sprawdzic czy bakterie znikneły....
nadal jednak nie wiem jak bede rodzic i szukam okulisty który podpisałby zgode na cc bo mój lekarz tak woli(ze względu na wzrok ale to juz pisąłam)... narazie jestem w fazie poszukiwan-tzn pytam znajomych czy nie maja jakis bo nie umiem tak isc do kogos i powiedzic zeby wypisał zaświadczenie, szczególnie ze troszke ten wzrok mi sie poprawił ale nie wiem czy to nie przez ciąże....
wiec szukam i szukam....

reklama
jutro ide do laboratorium powtórzyc mocz i sprawdzic czy bakterie znikneły....
nadal jednak nie wiem jak bede rodzic i szukam okulisty który podpisałby zgode na cc bo mój lekarz tak woli(ze względu na wzrok ale to juz pisąłam)... narazie jestem w fazie poszukiwan-tzn pytam znajomych czy nie maja jakis bo nie umiem tak isc do kogos i powiedzic zeby wypisał zaświadczenie, szczególnie ze troszke ten wzrok mi sie poprawił ale nie wiem czy to nie przez ciąże....
wiec szukam i szukam....
helena a dlaczego Twój lekarz gin nie chce Ci wypisać sam tego zaświadczenia...
uważam ze skoro dla niego to ważne to też mógłby to zrobić....

teoretycznie tak ale powiedział mi ze teraz NFZ tak sobie wymyslił ze jezeli kobieta ma rodzic od razu przez cesarke bo ma np. tak jak ja duzą wade wzroku to potrzebne jest zaświadczenie od lekarza specjalisty w tej dziedzinie... no wiesz niby jako podkładka pod to dlaczego mam mieć ta cesarke.... podobno takie wymogi...

Laparda, plan jest ekstra! :-D Szkoda, że tak sobie nie można zaplanować porodu... ale fajnie by było :tak::-D

:-)hahaha:-)dobry plan!!!!!!

to ja się podpinam pod Twój plan, bo też mam termin na 12 - go :-D:-D:-D:-D szkoda tylko, że ten plan jest tak mało realny :-( właściwie prawie wcale nie realny :-(

Ja sie tez pod tym podpisuje. Laparada, moze nasze porody tez tak zaplanuj;-) bo widze, ze faktycznie jestes mistrzynia w planowaniu:-):-D:-D:-D

laparda plan jest świetny... a ja tak czytam i moja dzidzia też ma podobno się na 13 urodzić więc właśnie od Ciebie dowiaduję się że będzie to piątek:-D
nie to żebym przesądna była.... bo sama jestem z dnia 13 :tak:
i nie mam jakiegoś pecha...
ale mam nadzieję że będę mieć podobnie jak w Twoim planie....:-p
no oby jeszcze nie było problemu z dojazdem do szpitala i żeby sąsiad akurat był w domu.. bo na to wygląda że on będzie nas wiózł:cool2:
grunt to dobra organizacja i siła podświadomości!!!!

:-p

Noooooo, to ostatnie usg mam już umówione na 9.10.09 czyli prawie równo miesiąc przed planowanym terminem. Chcę sprawdzić jak będzie ułożone no i co z pępowiną.. Umówiłam się do nowej pl Gin w Galway którą wszyscy chwalą (mam nadzieję że słusznie) :sorry:
Za to w najbliższy piątek do szpitala kontrolnie

Noooooo, to ostatnie usg mam już umówione na 9.10.09 czyli prawie równo miesiąc przed planowanym terminem. Chcę sprawdzić jak będzie ułożone no i co z pępowiną.. Umówiłam się do nowej pl Gin w Galway którą wszyscy chwalą (mam nadzieję że słusznie) :sorry:
Za to w najbliższy piątek do szpitala kontrolnie
mary pochwal się po wizycie... jak co to też do niej pójdę....
;-)

a ja ponawiam moje pytanie... co myślicie o usg 3d w 35 tyg??

reklama
co ja bym dala zeby zobaczyc mojego skarba :-:)-( a tu nie zostalo nic innego niz poprostu czekac do porodu
Jak to? :szok: Nie masz tam pl przychodni?? Nie masz możliwości nawet odpłatnie nigdzie zrobić, chociażby u ang lekarza?
Tutaj robią tylko 1usg w ramach tej bezpłatnej opieki, ale wolę zapłacić te "kilka" euro i wiedzieć na czym stoję...

Do góry