reklama

U pediatry

• Starter tematu Starter tematu MariaOla
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
Titka ..... musisz szukać takich z ozonowaną wodą .... W googlach znalazłam dwa, które na swych stronach szczycą się ozonowaną wodą i pływaniem niemowlaczków. Oto linki:
p

Fajnie macie z tymi basenami! U nas chyba nigdzie nie można bezpiecznie dzidziusia wypluskać, :no:

Poza tym ostatnio męczymy się z pleśniawkami- pierunice nie chcą się od nas odczepić:wściekła/y: smarujemy aftinem, nystatyną no i jeszcze ponoć siuśki są na to rewelacyjne, ale jakoś nie miałam odwagi... no same rozumiecie czemu....:-D Może którać z cioć podpowie co tu jeszcze można zrobić?

Xandii ............. z tymi pleśniawkami to też walczyłam, więc podzielę się swoimi doświadczeniami. Aftin jest na aftya nie na pleśniawki i jest CIEŃKI. Zaś Nystatyna jest dobra, ale problem jest z nią taki, że działa tylko wtedy gdy jest na pleśniawce, a wiadomo, że dzieciaki od razu wymielą ją jęzorem :-p Dlatego należy smarować i smarować :-) Można też wpluścic do buźki większą ilość i nie podawać nic do picia przez jakiś czas, by mogła podziałać. Ja uzyłam jedno opakowanie i nie zeszło .... po dwóch tygodniach poszłam po kolejną i jakoś nie zaczęłam stosowania przez kilka dni i .... o dziwo ... same zeszły .... ale to nie jest żaden sposób tylko jakiś dziw :-) Powodzenia życzę w walce z pleśniawkami, a walczyć z nimi trzeba, bo to dzieciakom przeszkadza ... mogą się budzić w nocy, byc marudne i takie tam ceregiele.

Titka ..... a proszę bardzo :-) Co jeszcze a propos basenów to czasem bywa tak, że maluszki źle znoszą ozon, a czasem źle znoszą chlor, więc na początek nie radzę kupować karnetu tylko tak raz skoczyć i zobaczyć. Cholercia tak to już jest, że trzeba na tych naszych skarbach testowac :eek:

reklama
MariaOla - dziękuję bardzo za dalsze porady związane z basenem :-), nie ma to jak pogadać na ten temat z kimś mającym doświadczenie :tak::-D. Masz racje, że szkoda że trzeba na naszych skarbach testować ... ale pocieszające jest to, że robimy to dla ich dobra :-) .... chyba :confused:.

Karlam - Mateuszek też ma pleśniawkę aktualnie :wściekła/y::angry::wściekła/y:na górnej wardze. Faktycznie Aphtin się nie sprawdza za dobrze w walce z nią:no:, Nystatyna jest o niebo lepsza :tak:. Mi doradzono jeszcze, by nałożyć na palec pieluchę, potem polać go troszkę Aphtinem lub Nystatyną i zebrać ten biały nalot z języczka lub ust, bo samo delikatne pędzelkowanie nic nie daje:tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry