reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

USG Naszych maleństw...

Dzięki dziewczyny za słowa otuchy, ale z tym niewytrzymaniem do czerwca to już dla mnie nie jest czarny scenariusz tylko nadzieja, hahaha :tak: :-D :-) .
Ostatnio wszystko mnie męczy (pewnie nie jestem w tym odosobniona) - stanie, chodzenie, siedzenie, leżenie, nawet myślenie ;-) .
I tak szczerze mówiąc to odliczam już dni do porodu. Może to przez te nieszczęsne bóle pęchcerza to myślenie o wcześniejszym porodzie mi się nasiliło - nie wiem. Męczy mnie też to, że nie mam jeszcze łóżeczka ani wózka. Ale myślę, że w piątek łóżeczko już kupimy i zdecydujemy się na 100% na wózek.

O matko! przeczytałam moje wypociny i stwierdziłam, że emerytko-rencistka przeze mnie przemawia :baffled: :no: :szok:

reklama
Monika dasz rade...:tak: Jeszcze troche a bedziecie nazekac ze nie mozecie sie wyspac bo dzieciaki daja czadu:-) ze w kolko trzeba prac,prasowac itd:-);-) :-D

Wczoraj właśnie robiłam usg,Mateusz waży 1800g to jak na ten tydzień to dużo (tak powiedział gin.Cudownie trzymał rączką stópkę i palec od nóżki wkładał sobie do oczka:-) akrobata mój malutki:-D .Dziwne ale umówił się już ze mną na poród na 27 czerwca,gdyby oczywiście nie zaczął się wcześniej i mówił to całkiem serio,sprawdziłam w ten dzień czyli środę ma dyżur w szpitalu!!!!!Tak już strasznie poważnie zabrzmiało,zaczęłam się bać :szok: że to już tuż,tuż.

No właśnie nie wiem o co mu chodziło ,spytał kiedy chcę rodzić?Zdziwiłam się i spytałam że jak to, to tak można-powiedział że termin mam na 04.07 to tak ostatni tydzień czerwca mogę rodzić (bo z usg wychodził mi zawsze 29.06).spojrzał w kalendarz i spytał czy 27 może być.Powiedziałam że tak i on na to że jesteśmy umówieni.

hmmm Derylka to wez sie dowiedz hehe bo jak sie podlacza do kroplowki to z bolu padniesz na kolana (wiem bo mialam choc tylko wspomaganie bo zaczelo sie samo) co prawda idzie szybciej dzieki temu ale boli ohydnie. a cesarka z kolei boli po fakcie....

Derylka ciekawa sprawa z tym twoim lekarzem... pierwsze słyszę by się umawiać 2 mies. wcześniej na naturalny poród, a może masz wskazania do cesarki i tylko zapomniał ci o tym powiedzieć? Albo pomylił cię z inną pacjentką która je ma.. Ja bym nie dała spokoju dopóki by nie wyjaśnił dlaczego się umawia na taki konkretny dzień i jaki poród ma na myśli.:tak:

Sama nie wiem właśnie o co w tym wszystkim chodzi,na temat tego jaki to ma być poród nic nie mówił.Następną wizytę mam 21 maja więc może wtedy mi powie ,wczoraj to było usg więc nie bardzo miał czas gadać.Pomylić z inną pacjentką mnie nie mógł,bo ma taką tylko jedną (poroniłam 5 razy to jest moja 6 ciąża).Też o tym pierwsze słyszę dlatego mnie to tak zdziwiło.

reklama
Do góry