• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

W oczekiwaniu na... PORÓD

reklama
Hej dziewczyny:tak:
Bylam dzis z meżem po dowód osobisty w UM Gdańsk.. a zaraz obok jest szpital Wojewódzki (jeden z dwóch, które biorę pod uwagę a nie moge się zdecydowac). Nie namyślajac się dlugo poszliśmy zapytać czy można zobaczyć trakt porodowy. I okazało się, że nie ma problemu:-D
Akurat wszystkie sale porodowe byly wolne, wiec pani położna oprowadziła nas po nich. Są tam 3 zupełnie oddzielne sale porodwe, jedna wyposażona w wannę do porodu w wodzie, a wszystkie w drabinki, pilki, worki sako i inne przedmioty mające na celu wspomozenie aktywnego porodu. Wszędzie czysto i schludnie. Poród rodzinny kosztuje 100,00, porod w wodzie 200,00.
Znieczulenie zewnątrzoponowe jest w standardzie, czyli BEZPŁATNE!.
Poza tym, połozna, ktora nas oprowadzała była niezwykle miła i uśmiechnięta!

Nie ukrywam, ze trochę lepiej mi się zrobiło po wizycie w tym szpitalu.
No, ale problem pozostal, bo dalej nie wiem zy rodzic w wojewódzkim,czy na zaspie. Szpital na Zaspie bede ogladac razem ze szkolą rodzenia (tam chodzę do przyszpitalnej). Z tego co wiem poki co to poród rodzinny kosztuje 200 zł. Nie wiem ile znieczulenie (a nie ukrywam, ze to dla mnie ważne). Dużym plusem tego szpitala jest OIOM noworodkowy, gdyby cos się dzialo... no i teoretycznie mam tam znajomego lekarza... ale.. szpital ten ma ostatnio kiepską prasę..

No i problem pozostał.. póki co...

Bardzo Wam dziękuje za ofiarowaną pomoc w wyborze pościeli:tak: Ale w końcu się zdecydowaliśmy i kupiliśmy z mamo-tato kaczuszki na żółto-miodowym tle (takie same jak karlam:-p) Nie jestem przekonana w 100% do niej ale może jak zobaczę na żywo to zmienię zdanie :-) Najważniejsze że już jest zakupiona, a raczej zamówiona bo zapłacę dopiero w poniedziałek:-D Bo jakoś nie mogę dojść do banku żeby uruchomić opcję płatność przez internet:wściekła/y: a oto lin do pościeli
# 3-cz ORYGINALNA POŚCIEL MAMO-TATO - 100 x 135 # (138276648) - Aukcje internetowe Allegro
i link do pajacyka który również ostatnio zamówiłam na allegro:-)
pajacyki frotte 62 nowe (139079202) - Aukcje internetowe Allegro

No to już prawie wszystko mam brakuje mi tylko :
-stanika do karmienia
-wkładek laktacyjnych
-wkładu do wanienki (gąbka)
-pudru do pupki
-10 pieluch tetrowych
-pampersów 2
- ok. 2 par skarpetek
-czapeczki grubej
-piochtaninki do pępuszka
no i chyba wszystko:-) zresztą to się jeszcze okaże

Xmamuska pościel jest śliczna, pajacyki też super.
Pieluszki jednorazowe to chyba się kupuje po urodzeniu, chyba że wiesz co masz na 100% :tak:

Co do czapeczek to ja pokupowałam bądź ile, a tu mi szwagierka zwiozła do domu chyba z 10 sztuk. Co ja z tym teraz zrobie :confused:

reklama
Co do wyprawki to już część rzeczy leży poprasowana w komodzie. Jeszcze druga część. Dziś odwaliłam kawał roboty. Dwie godziny przy żelazku. Na szczęście wpadłam na genialny pomysł, żeby prasować na siedząco. Więc nie było źle. Czy Wy też tak przykładacie się do wyprasowania każdej jednej rzeczy, czy tylko z grubsza rachu-ciachu i po strachu??????

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry