• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

W oczekiwaniu na... PORÓD

Aniay współczuję tych rozmów i tych skurczy....:no:

A mi się wydaje,że jakbym nie parła to i tak będę mieć hemoriody:wściekła/y::wściekła/y:też nie umiałam przeć ale jak są te skurcze parte to one same jakby wypychały dziecko i miałam moment,że mi siadły i wtedy musiałam sama od siebie przeć.I w ogóle lekarka mówiła,że najlepiej na kucąco bo wiadomo siła grawitacji a mi lepiej na leżąco było:confused:

reklama
Ja parlam i nie mam zadnych hemoroidow. W sumie sama faza parcia to bylo u mnie 40 minut (tak mi na wypisie napisali).

A ja się właśnie zastanawiam jak czasowo się liczy ile poród trwał
Bo dla mnie się liczy od czasu jak się zaczynają regularne skurcze rozwierające a nie samo parcie bo parcie trwa dość krótko...A ile się trzeba wcześniej namęczyć,żeby dotrzeć do 10cm.

A grudniówek ile jeszcze zostało w dwupaku? :confused:

Z tego co wyliczyłam to na 29 Grudnióweczek urodziło już 26. A bilans płci jest taki:
dziewczynki - 10
chłopcy - 16
:-D:laugh2:

Ciekawe jak będzie u nas - na razie chłopcy górą :tak: i nie ma żadnych niespodzianek typu na USG wychodziła dziewczynka a urodził się chłopczyk czy na odwrót ;-):laugh2::-D

moja koleżanka miała w ciąży problemy z hemoroidami i podczas parcia niestety jej wyszły na zewnątrz...i siedziała przez nie trochę dłużej w szpitalu...męczyła się okropnie, powiedziała, że ból krocza to pestka w porównaniu do bólu tyłka...:-(

oj ..... ja bym nie chciała hemoroida ..... to najgorsza choroba .... znajomym wstyd pokazać, ani też człowiek sam sobie nie popatrzy :-D :laugh2:

reklama
hemoroidy to faktycznie utrapienie, cos otym wiem;-) ale nadziej ataka że objawy łagodnieja jak się te hemoroidy leczy jak najszybciej i już nie boli...

A widzę, że wszystkie jakos jesteśmy gotowe juz i chetne.
ja tez się zgłaszam ja tez chcw już rodzic:tak: ale na razie chyba jeszcze nie da rady...

aniay co mówi twój gin na to wszystko tj na te wszystkie Twoje objawy.przeciez to brzmi tak, ze Ty sie strasznie męczysz.
trzymam za Cibie kciuki:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry