reklama

Wieści od cieżarówek

Kaira, ja brałam luteinę i kwas foliowy gdzieś tak do końca pierwszego trymestru.
Wierzę, że usg przyniesie dobre wieści :-)
a cóż to za pytanie, czy miejsce się dla Ciebie znajdzie?! OCZYWIŚCIE :-)

Aneczko, to jest fenomen dziciaczków w brzuszku, że jakimś cudem wyczuwają kiedy zaczynamy je obserwować, próbujemy nagrać, i wtedy się uspokajają. Ja za każdym razem jak poczułam, że coś się dzieje i przygotowałam się na obserwowanie brzucha, że może coś się wypchnie, to od tej pory następowały cisza i spokój :-)

Martusionek, trzymam kciuki za wyregulowanie tarczycy.

Lili, szykuj się szykuj skoro termin tak się przesuną. Choć dla mnie to trochę dziwne, że na tym etapie takie zmiany, skoro to te najwcześniejsze usg są najbardziej miarodajne do określania ptp. No ale i tak Ada wybierze moment :-)
Co do maty to póki co Szymek nie jest zainteresowany zabawkami - nie dostrzega ich ;-) Ale mata przydaje się do ćwiczenia podnoszenia głowy przy leżeniu na brzuszku, bo na kanapie było mu za miękko i strasznie się wkurzał, a na macie troszkę dłużej wytrzymuje w tej pozycji

Szymek bardzo serdecznie dziękuje za wszystkie komplementy :-)
Znów wróżą te szalone upały, i temu daruję sobie dzisiaj spacerek, bo potem on strasznie marudny jest. Chyba, że wieczorkiem zdecydujemy się synka trochę przewietrzyć.
A póki co idę pralkę załadować i zobaczyć, czy młody zasnął, bo porzuciłam go w łóżeczku, żeby sam spróbował zasnąć i póki co cisza :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Martusionek niestety nasz tarczyca lubi płatać figle ja mam niedoczynnośc i hashimoto, teraz aktualnie mam wyrównaną ale nigdy nie wiem co będzie jutro. Będzie dobrze:)
just79-jak ten czas leci już masz miesięcznego syneczka. DZiękuje :)
Ja Duphaston biorę 3x1 i kwas 5mg. Może przy następnej wizycie dostanę jakieś witaminy a lekarz zastanawia się do 25 tyg z tym duphaston z powodu moich poprzednich strat z niewyjaśnionymi do dziś ich przyczyn. Wydaje mi się że 3 razy dziennie jest już za dużo bo łożysko zaczyna swą pracę.Ale jak nie zaszkodzi to mogę brać do końca.
Życzę miłego dnia

Agatko to sobie dziewczyny odpoczniecie w te wakacje :-) Bardzo dobrze.

Aneczka to mam nadzieję że i mój synuś będzie fajnym chłopakiem ;-)

Cześć kobietki!

Ja jak zwykle na chwilę, czytam Was, ale weny nadal brak.

Ślicznie Wam te brzuszki rosną.:) Ja to raczej chudnę przez to moje prawie nic nie jedzenia.

Wczoraj myślałam, że życie skończę tak się cały dzień źle czułam. Nie dość że mdliło, co zjadłam to do kibelka to jeszcze głowa rozbolała. Dziś też mnie muli ale jest lepiej niż wczoraj.

marusionek
- ja też mam chorą tarczycę. Mam Hashimato. Badam hormony co 2-3 tyg, póki co w normie. Jak trochę mi FT4 spada to leciutko podwyższa lek. Teraz za tydzień będę robić kontrolę. A Ty bierzesz jakieś leki???

ola81
- bardzo się cieszę, że Twój synuś zdrowo rośnie:)

just - Szymonek śliczny!

lilijanna - to czekamy teraz na Twój cud:)

Pozdrawiam każdą z Was

Hej Dziewczynki:-)
Już po wizycie. wszystko super moje dziecko jest bardzo ruchliwym dzieckiem tylko skacze i bryka w tym moim brzuchu taki z niego komediant. Ma 6 cm i 6mm nt też zmierzone i w porządku ale się cieszę. dzięki za wszystkie kciuki.
Wiola biorę euthyrox w dawce 137,5 .
Dobra idę robić obiadek dla M.
Miłego dnia życzę!!!!!

LucyF – ja mam trzy drzewa moreli, ale dwa obrodziły w zeszłym roku tak bardzo, że aż wisiały kiście jak winogrona, w tym roku drzewa odpoczywają i całe szczęście, :-D a malinki mi się skończyły :baffled:

Martusionek – czekamy na wieści, powodzenia w dotarciu do pracy, ja łykam teraz tabletki by FT4 podnieść, więc sama nie jesteś z tą tarczycą, w życiu bym nie przypuszczała, że coś z nią mogę mieć nie tak. O wieści już sa, super, że wątpliwości rozwiane :-)

Just79 – od początku mieliśmy różnicę między OM a USG ok. 10 dni, ale ja do siebie tej informacji nie dopuszczałam tak naprawdę, po raz pierwszy uchyliłam lekko drzwi w czerwcu, natomiast teraz jak oznajmił wprost to już nie miałam wyjścia i udawać nie szło, że do mnie nie dociera, bo dotarło ze zdwojoną siłą. :baffled: I jak udało się Szkrabowi zasnąć samemu? :dry:

Kaira24 – najważniejsze to mieć zaufanie do swojego lekarza :tak:

Ola81 – a dlaczego miałby być nie fajny skoro jest dzieckiem bb? ;-)

Wiolka_1982 – a próbowałaś coli na te mdłości? Wielu z nas pomogła, kilka łyczków, dosłownie kilka i powinny minąć, no moja Ada albo Kasikz Pola – nigdy nic nie wiadomo, której pierwsze się zachce wyjść :-p

Kasikz – jak tam się czujesz? ;-)

Daaa, Pati, Aniołki, Słodziutka – zgłosić się z meldunkiem proszę :-)

Hej Kobietki!no to postaram się być od dziś na bieżąco-mam nadzieję, że dam radę:)a u mnie dziś znów ufff upał się zapowiada.nie cieszy mnie to za bardzo,ale co zrobić.
Just- Szymuś niezły słodziak jest,do całowania:)to go ucałuj koniecznie w te piękne stopki, rączki itd...a z tym poświęceniem, to teraz cyce, później coś innego i tak już całe długie życie:)
Agatko- udanego wypoczynku, mam nadzieję, że mała Alicja daje rodzicom odetchnąć na urlopie:)życzę pięknej pogody, mahoniowej opalenizny i czekamy na foty!!buziole dla Ali
Kaira, ja duphaston to już chyba do końca będę brała, chociaż nie bardzo wiem po co, bo nie miałam problemów z progesteronem, ale nie dyskutuję. Ty za to dużą dawkę bierzesz.mi aktualnie kazała brać po 1 tabl dziennie,bo jak brałam 2 to bardzo puchłam i wodę zatrzymywałam. a kwas to tylko do końca 3 m-ca-tak jak zalecają.a tak to żadnych witamin - tylko acard co 2 dzień, bo "skoro już brałam wcześniej, to brać".a jak Twoje samopoczucie?brzuszek już widać?
Ola, masz rację, pora w pewnych tematach wynieść się z ciąży po...wciąż trafiają tam nowe Kobietki, którym smutno i nie mają póki co ochoty słuchać szczegółów o naszych radosnych ciążach. fajnie masz z tymi kopniakami:)ja też już chcę!!!!
Pati, ostro się wzięłaś za zakupy.do porodu to całą garderobę uzbierasz, ale w sumie to może i lepiej na raty rozłożyć, bo wszystko takie drogie w sklepach, że masakra!!!a ja jednak nie mogę się póki co przemóc i zacząć zbierać fatałaszki dla Kropka.może jak już minie ten faralny dla mnie termin...
Lilijanko, hi hi,niezły pomysł z tą listą dla chłopa:)ja mojemu też rozpiskę przygotowałam, co ma spakować w razie, gdybym nagle musiała do szpitala.bo poprzednio za 1szym razem to kursował z 8 razy żeby wszysko dowieźć:)
Martusionek, wybacz, ale nie pamiętam, czy pisałaś-przy pierwszej ciąży wiedziałaś wcześniej o swoich problemach z tarczycą? a dobry ginekolog endokrynolog to gwarancja sukcesu:)bardzo się cieszę, że z dzidki taki zwiertus i że wszystko w porządku:)
Wiola, współczuję Ci Kochana mdłości.ja niestety też ich doświadczyłam, choć na szczęście bez konieczności wizyt w toalecie.a z tym imbirem próbowałaś?podobno na prawdę skuteczny.nawet wczoraj w śniadaniowej tv jakiś lekarz o nim mówił

Specjalnie wklejam w osobnym poście, mój A. poprosił mnie o szczegółową rozpiskę, bo on nienawidzi biurokracji ;-) To jest rozpiska zrobiona pod nas jakby co :-p

Jeszcze w szpitalu

1. Telefon do firmy o urlop okolicznościowy 2 dni – Adam
  2. Przychodnia – zgłoszenie o urodzeniu – wybór położnej – Pani Garczarek – podanie terminu powrotu do domu – RMUA Adama do wglądu
  3. Lekarz wypełnia zaświadczenie lekarskie do MOPS!!!

Kiedy dostaniemy dokumenty ze szpitala

1. USC Grodzisk Wlkp.

I. WYMAGANE DOKUMENTY:
1. Dwa dowody osobiste.
2. Aktualny odpis aktu małżeństwa.

II. OPŁATY:
- Trzy odpisy bez opłaty skarbowej, za każdy następny - 22,00 zł.
(wpłacać na rachunek bankowy Urzędu – Bank Spółdzielczy w Grodzisku Wlkp. Nr 58 9063 0008 0000 0011 1100 0001 lub w kasie Urzędu Miejskiego w Grodzisku Wlkp.)
UWAGA! Do wniosku należy dołączyć oryginał dowodu wpłaty na konto Urzędu Miejskiego lub w kasie UM.

III. TERMIN ODPOWIEDZI:
- dniu dokonania zgłoszenia (ojciec lub matka dziecka)

IV. JEDNOSTKA ODPOWIEDZIALNA:
Urząd Stanu Cywilnego
ul. Stary Rynek 1 , 62-065 Grodzisk Wlkp.
pok. nr 10, tel. (061) 44 53 060

1. Urząd Miasta Opalenica – Pani Wachowiak p. 01 wejście od parkingu – z aktem urodzenia zameldować dziecko – wniosek o PESEL poszedł do Warszawy – czas oczekiwania do 14 dni

1. Macierzyński
- akt urodzenia dziecka oryginał
- ZUS Z-3 + że wyrażają zgodę na urlop
- prośba o udzielenie urlopu macierzyńskiego na 140 dni
- osobna prośba o udzielenie dodatkowych 14 dni urlopu macierzyńskiego
- pismo, że Adam nie będzie korzystał z urlopu macierzyńskiego

1. Tacierzyński
- akt urodzenia dziecka oryginał
- ZUS Z-3 + że wyrażają zgodę na urlop
- prośba o udzielenie urlopu ojcowskiego 7 dni – pismo co najmniej 7 dni przed
- pismo, że w czasie urlopu ojcowskiego nie będzie wykonywał pracy

Jak przyjdzie PESEL

1. MOPS – dokumenty są w skoroszycie w koszulce
- akt urodzenia dziecka
- zaświadczenie lekarskie
- PESEL dziecka
- dwa dowody osobiste
- wniosek

1. PZU
- deklaracje przystapienia do polisy grupowej – Ania i Adam
- formularze, które przyjdą pocztą z PZU – Ania i Adam
- wizyta w PZU
Punkt Obsługi Klienta w Grodzisku Wielkopolskim
clip_image001.gif

ul. Żydowska 3b
tel. 061 854 24 50

Ostatnia edycja:
:)no KOchana, to pięknie to wszystko zrobiłaś!!!na pewno nie jednej z nas się przyda.dzięki!

a ja mam jeszcze do Was pytanie.od wczoraj boli mnie brzuch, tzn jest taki napięty i twardy dołem-bliżej pachwin.nie czuję żadnych skurczy i nospa też nic nie daje.czy to może być spowodowane moimi wzdęciami i zaparciami.
Kiedyś Pati chyba poruszała temat szyjki macicy, czy jak się skraca, to coś się odczuwa.no bo właśnie gdzieś czytałam, że bóle brzucha też mogą to zwiastować. Kurna fixuje, a moja gin na urlopie.a tak w ogóle, to ja już nie odróżniam tych bóli przeróżnych, które są normalne, które nie.już sama nie wiem, gdzie teraz mam żołądek i inne narządy;)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry