Lilijanna to nieźle Ci się ten termin zmienił

Przynajmniej szybciej będziecie mieli małą w domu :-) Życzę zatem powodzenia w dopinaniu ostatnich spraw i aby wszystko szybko poszło, mimo że bez parcia

Prezenty z drugiego baby shower już porozkładałam na półkach, więc tym razem nie zrobię im grupowego zdjęcia. Mogę się jednak pochwalić, że dostałam sporo ubranek (na szczęście w większości nieco większych, bo tych małych to już mam za dużo), trochę zabawek, np taką
Fisher-Price Ocean Wonders™ Soothe & Glow Seahorse™ - Fisher-Price - Toys "R" Us (ślicznie gra), nosidełko
Chicco Ultrasoft Carrier - Cubes - Chicco - Babies "R" Us , książeczki, nieprzemakalną ochronę na materac, kocyk (bardzo słodki), kubeczek z którego dziecko może sobie coś wyjąć, ale jak go przekręci to nic się nie wysypie – w takim stylu
3-Pack Snack Trap - Mossworld Enterprise - Babies "R" Us , turystyczne użądzenie do rozdrabniania jedzonka
Kidco Babysteps Food Mill With Carry Case - Kidco - Babies "R" Us i na pewno jeszcze trochę rzeczy, których w tej chwili nie mogę sobie przypomnieć
Kasikz tak, te napięcia to skurcze ;-) Ja ich doświadczam już od tygodni
Jeżynka rozumiem Cię z tym spaniem bo ja dzisiaj się obudziłam ok 3:30 i potem już tylko chwilę przed budzikiem udało mi się zdrzemnąć

. A do tego poszłam spać już po 23, więc teraz już jestem śpiąca, ale nie chcę sobie drzemek robić, żeby potem w nocy lepiej spać.
Ola81 super, że USG poszło dobrze

Mój młodszy brat ma na imię Adrian, co było moim pomysłem, a że ja w tym czasie miałam już niemal 14 lat to miałam coś do powiedzenia w domu ;-) Bardzo dobry jest z niego chłopak :-) Teraz łapiemy się z G na tym, że czasami na Alana zamiast Alanek wzracamy się Adrianek
Pati brzuszek jest już jak najbardziej widoczny
Martusionek trzymam kciuki aby jednak wszystko było dobrze z tarczycą!
Just79 ależ słodki ten Twój Szymonek

Odciągaj pokarm ile się da, zawsze to zdrowiej dla maluszka. Mam nadzieję, że masz chociaż elektryczną pompkę.
13x13 to wypoczywajcie ile się da :-)
Kaira24 witam serdecznie tutaj i gratuluję maluszka :-) Miejsca tutaj mamy pod dostatkiem, więc rozgość się śmiało

Ja kwas foliowy biorę przez całą ciążę razem z witaminami prenatalnymi.
Dziewczynki czekające na kopniaczki – ja niedawno też czekałam na nie z niecierpliwością, a teraz to już je nie tylko czuć, ale widać gołym okiem :-) Mały tak się wierci, że brzuch skacze na wszystkie strony

Jeśli chcę aby się uspokoił to najlepszą metodą jest uruchomienie kamery aby te jego wyczyny nagrać – uspokaja się momentalnie

Nie wiem skąd on wie, że go nagrywamy, bo jak tylko wyłączymy kamerę to mały znowu zaczyna harce... Chyba, że taki strasznie nieśmiały jest ;-)
G zawiesił dzisiaj literki nad łóżeczkiem Alana (jego imię) oraz obrazki w jego pokoju. Jak pokój będzie już w pełni gotowy to wstawię zdjęcia, póki co jeszcze pomalutku uzupełniamy różne rzeczy.
A wczoraj mieliśmy spotkanie z pediatrą. Pani bardzo nam przypadła do gustu, bo jest bardzo rzeczową kobietą a przy tym sympatyczną i widać, że się z pasją zajmuje leczeniem dzieci. Ona radziła nam zrobić wywiad jeszcze z kilkoma pediatrami przed podjęciem decyzji na kogo się chcemy zdecydować, ale my już z G postanowiliśmy, że ona będzie lekarzem Alana. Tutaj podaje się nazwisko pediatry przed porodem i jak się dziecko urodzi to ze szpitala dzwonią do niej/niego i pediatra zwykle przyjeżdża do szpitala zbadać dziecko. Oczywiście dziecko wcześniej jest badane przed pediatrów ze szpitala, ale chodzi o to aby lekarz dziecka go też obejrzał.