reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wieści od cieżarówek

Dziewczyny ja się dziś tylko witam bo średnio mi:baffled:
ciągle niedobrze -nie wiem jakie przemeblowanie robi mi moja córka w brzuchu ale jest hardcor... skacze, rzuca dupką, odpycha się nóżkami -fajnie tylko ze ma tyle pary że wczoraj aż skończyło się przytulaniem sedesu:confused2:

reklama
She wracaj do nas szybciutko :tak::tak:
Kasikz trzymam kciuki, żeby antybiotyk raz dwa pomógł :sorry::sorry:
Agatka czyli, że Alicja niezły łobuz jest ;-);-) Ciekawe, czy po tej stronie brzucha też będzie takim urwisem ;-);-)

13x13 pamiętam, że Ty byłaś zainteresowana szczepieniami. Wczoraj usłyszałam od koleżanki, że podobno w Polsce od stycznia tego roku weszła nowa ustawa pozwalająca rodzicom odmówić szczepienia dziecka. Nie jest to jednak sprawdzona informacja, moja koleżanka gdzieś to słyszała, więc proszę nie traktować tego jako pewnik, ale myślę, że warto by było poszukać więcej na ten temat, czy faktycznie coś się w tej kwestii zmieniło.

Agatka czyli, że Alicja niezły łobuz jest ;-);-) Ciekawe, czy po tej stronie brzucha też będzie takim urwisem ;-);-)

Oby tak ładnie nocki przesypiała jak teraz:-p

Wczoraj usłyszałam od koleżanki, że podobno w Polsce od stycznia tego roku weszła nowa ustawa pozwalająca rodzicom odmówić szczepienia dziecka.

Tak -weszła -znieśli kary pieniężne i bujanie się po sanepidach, obowiązek szczepień nadal został i zaostrzono niektóre przepisy -np. przymus oddania nieszczepionego dziecka na obserwację w razie podejrzenia ze jest chore, itp itd... no ale zdecydowanie łatwiej jest nie szczepić niż w tamtym roku:tak:
A jak jest u Was? na co się szczepi a na co nie -wiem np ze u Was na inną gruźlice się szczepi niż w RP -bo to inny szczep jest -ale na tym moja wiedza się kończy..

A jak jest u Was? na co się szczepi a na co nie -wiem np ze u Was na inną gruźlice się szczepi niż w RP -bo to inny szczep jest -ale na tym moja wiedza się kończy..
Przyznam, że ja dopiero zaczynam się interesować tematem szczepień, więc niewiele jeszcze wiem. Koleżanka, która ma termin porodu za 3 tyg interesuje się tym bardzo i mówiła mi, że tutaj dziecko do czasu ukończenia 2 lat dostaje 36 (!) szczepionek. Ona też przesłala mi link do bardzo ciekawej dyskusji na temat szczepień. Można tam znaleźć dokładne informacje co do składu i działania niektórych szczepionek. Ponadto przytoczony jest bardzo ciekawy artykuł pewnej pani profesor, która przytacza wiele faktów na temat "świata szczepionek" (to jest bodajże na str. 6 dyskusji). Oto link jakby ktoś był zainteresowany Zindywidualizowany schemat szczepien - Benc.pl

Cześć Dziewczyny. Melduję, że dycham. Ledwo. Głowa mnie boli strasznie. Chyba pierwszy raz w ciąży skuszę się jednak na tabletkę. Mój M wypytywał w aptece co mogę i ponoć wolno mi ratować się apapem. Problem w tym, że apap nigdy mi nie pomagał. No ale może w ciąży coś się zmieni. Poza tym swędzą mnie piersi. Masakra.

Wstałam i znów siadam do roboty. Końca normalnie nie widać.

W tygodniu będę musiała iść na posiew moczu, no i będzie czas zapisać się do nowego gina. Mam w związku z tym lekkiego stresa. No ale nie mam wyjścia...

Mogę liczyć na pomoc w uaktualnieniu informacji czy pojawiły się jakieś nowe Fasolki wśród nas? I czy ktoś będzie na dniach testował?

Mam nadzieję, że nowych Aniołkowych Mam nie przybyło...

Miłej niedzieli. Wolnej od pracy Kochane. Buźka.

Ostatnia edycja:
Co do szczepione to szczepią tu na ten inny szczep ale poniewaz wybieramy sie do Polski to moje dziecko dostało dodatkową szczepionke.Dla dziewczyn z UK jezeli chcecie tą dodatkową szczepionke to powiedzcie o tym położnej która przyjdzie badac miedzy innymi słuch dziecka.Moja sie sama pytała i zgłosiła to w przychodni.

She1978 mnie ostatnimi czasy też często boli głowa, więc poszukałam trochę na ten temat. W jednej książce znalazłam informacje, że ból głowy w ciąży może być spowodowany tym, że nie dostarczamy organizmowi wystarczająco dużo płynu. W takim wypadku należy pić więcej wody i podobno po tym ból przechodzi. Inną przyczyną mogą być zatoki. W czasie ciąży nasz nos i zatoki są bardziej zatkane, gdyż organizm broni się przed wtargnięciem ewentualnych bakterii. Jeśli to właśnie jest przyczyną bólu głowy to odczuwa się wzrost ciśnienia w głowie i ból nasila się przy ruchach głowy (myślę, że u mnie to jest właśnie to). Podobno wówczas nie działają też za bardzo tabletki (co u mnie też się sprawdza). Aby walczyć z tym bólem należy zrobić coś aby te zatoki odblokować, czyli np. można wziąć ciepły prysznic lub zrobić sobie inhalację (tylko bez olejków bo to nie jest zalecane w ciąży). Można też zażyć niektóre leki na zatoki, tutaj np. dozwolony jest Sudafed, ale nie wiem co byłoby odpowiednikiem tego leku w Polsce.
Mam nadzieję, że te porady coś pomogą, bo ból głowy to zdecydowanie nic przyjemnego :baffled:

A my z G własnie wróciliśmy z restauracji z walentynkowej kolacji :-) Trzeba wykorzystywać czas póki jeszcze dziecko siedzi grzecznie w brzuszku i nie marudzi w restauracji ;-)

Hej Dziewczyny,

ja po czterodniowej nieobecności staram się nadrobić to co zostało na forum zapisane ;-) Póki co idę na łatwiznę i zaczęłam od wieści :-)

Gratuluję kolejnych udanych wizyt, to najważniejsze. My mamy koniec lutego/początek marca, zależy jak to wyjdzie w praniu.

Póki co jestem nagminnie zmęczona i nie potrafię tego przeskoczyć :eek:
Idę teraz malutkimi kroczkami na drugi wątek, mam nadzieję, że tam też tylko dobre informacje znajdę.

reklama
Witajcie dziewczynki:-D

Już jest z nami Nasz kochany synuś Bartuś:-):-):-) Nawet nie wiecie jak jesteśmy szczęśliwi:-D:-D:-D narazie się poznajemy, ale jest dobrze:-):-):-) tak super wyciąga główkę, że wygląda jak żółwik i taką też ma ksywkę:-p:-p:-p

Poród naturalny, 3570g i 56cm, 10 pkt:-D

Buziaczki i jak będę miała chwilkę to będę pisać:-)

Do góry