reklama

Wizyty u pediatry

Katar minoł,ale...jest zaostrzenie objawów alergii.Swędząca plama na rączce.Jery,jak to moje dziecko się drapało.Tak mi go szkoda,że razem z nim sie popłakałam.Zaaplikowałam Zyrtec i moze przestanie go tak swędzieć.
Halo rosmerta masz jakichś sposób na złagodzenie swędzenia?Jak tu zajrzysz to napisz proszę,,czy smarujesz czyms te suche placki?:no:

reklama
Polecam nagotować kartoflanki i wymoczyć przez chwilę raczkę :tak: ja od urodzenia miałam skazę białkową a potem coraz więcej alergicznych "przyczepek" to pomagało mi na świąd. Ostatecznie Flucinar bo ma sterydy.

Polecam nagotować kartoflanki i wymoczyć przez chwilę raczkę :tak: ja od urodzenia miałam skazę białkową a potem coraz więcej alergicznych "przyczepek" to pomagało mi na świąd. Ostatecznie Flucinar bo ma sterydy.
Z kartoflanka próbowaliśmy,dodatkowo wysusza skórę i jest gorzej.Ostatecznie włożyłam na chwilkę Bepanthen do lodówki i takim schłodzonym posmarowałam,przynajmniej zasnoł.

wróciłyśmy od lekarza. Wiki dostała wysypki, podejrzane jest jajko. Dostała zastrzyk :shocked2:- fenicort, zyrtec i maść elo-baza (intensywnie natłuszczająca przy skłonnościach alergicznych. Chorobka przed samymi świętami:baffled:

Z kartoflanka próbowaliśmy,dodatkowo wysusza skórę i jest gorzej.Ostatecznie włożyłam na chwilkę Bepanthen do lodówki i takim schłodzonym posmarowałam,przynajmniej zasnoł.
Ja mam do smarowania masc LINOEPAROL. W opisie jest informacja: Tradycyjny środek stosowany do leczenia objawów atopowego zapalenia skóry,odparzeń, odleżyn, otarc naskórka oraz innych dermatoz o podłożu alergicznym (m. in. wyprysku atopowego, alergicznego, kontaktowego).
U Majeczki bardzo ładnie działa.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry