reklama

Wizyty u pediatry

Justyna, moja Milena wlasnie wczoraj skonczyla kuracje antybiotykowa. Wiem, ze antybiotyki nie tylko niszcza bakterie te zle ale tez dobre, dlatego w trakcie kuracji antybiotykiem i po niej (jeszcze 2-3 tyg. ) nalezy podawac probiotyki. Ja daje Lacidofil. No i nalezy je dawac min. 30 min po podaniu antybiotyku.
Dokładnie probiotyki ważne.Dzieci alergiczne szybciej łapią infekcje,a antybiotyki wyjaławiają organizm i potęguja alergię.Błędne koło.
Jeżeli to kaszel na tle alergicznym,to jak najszybciej do alergologa,bo może to grozić nawet astmą oskrzelową.Czym więcej antybiotyków,tym większe ryzyko.Biedny maluch.:baffled:

reklama
kurcze to co ja mam za lekarza,daje nam tylko acidolac w saszetkach 1x dziennie przy antybiotyku!:wściekła/y:
moja siostry dziecko jak bralo antyb.to dostawalo jeszcze jakis lek przeciwko grzybicy w jamie ustnej!:no:
a gosia jesli chodzi o mleko to ci powiem,ze u nas taka dziura ze jest tylko zwykle,albo 3r z kleikiem,bo kiedys chcialam kupic smakowe takie jak ty pisalas z miodem chyba...i u nas bida z nedza.
ale moj darek wlasnie pojechal do lodzi,m.in do tego lekarza,wiec poszuka tam:happy2:

justynka1 a czy maly mial badania na astmatyczne zapalenie oskrzeli:confused:
Moj syn juz na to choruje od urodzenie a ma juz 5 lat, do roku czasu chorowal miesiac w miesiac objawia mu sie straszny kaszel i katar i niezawsze goraczka

a czym sie objawia ta choroba oprocz kaszlu i kataru i z czym sie wiaze?:-(
Ta choroba objawia sie kaszlem i katarem (tez nie zawsze) ale jak jest to jest wodnisty i przy ostrzejszym stadim jest goraczka miedzy 39 a 40 stopni , w sumie w oskrzelach zalega wydzielina. A czy maly ci chrapie :confused: albo jak jest chory to jak oddycha slychac charczenie :confused:

no to i na nas przyszła pora
czas zacząć wędrówkę po lekarzach..
we wtorek na szczepienie, później do alergologa bo małą ma brzydką wysypkę na rączce i brzuszku, ortopeda bo miałyśmy się zgłosić do kontroli jak będzie chodzić, no i na koniec kardiolog... dzisiaj chciałam ją zarejestrować do kardiologa a baba do mnie z tekstem: "pani zadzwoni za tydzień i będziemy na połowę kwietnia zapisywać" :angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry:

a do alergologa wogóle nie mogę się dodzwonić :wściekła/y:

reklama
no to i na nas przyszła pora
czas zacząć wędrówkę po lekarzach..
we wtorek na szczepienie, później do alergologa bo małą ma brzydką wysypkę na rączce i brzuszku, ortopeda bo miałyśmy się zgłosić do kontroli jak będzie chodzić, no i na koniec kardiolog... dzisiaj chciałam ją zarejestrować do kardiologa a baba do mnie z tekstem: "pani zadzwoni za tydzień i będziemy na połowę kwietnia zapisywać" :angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry:

a do alergologa wogóle nie mogę się dodzwonić :wściekła/y:
:szok::szok:powalilo ich:confused::szok::szok:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry