Opis produktu:
Kaszka ryżowa z mlekiem Jabłko- Gruszka, po 4. m- cu, 190 g
Kaszka ryżowa z mlekiem Jabłko- Gruszka jest lekkostrawna, ajednocześnie daje poczucie sytości. Gotowe do spożycia kaszki wsłoiczkach stanowią idealne uzupełnienie jadłospisu dziecka.
Składniki:
modyfikowane mleko następne(mleko pełne* 60%, skrobia ryżowa, cukier*, witamina C, dwufosforanżelazowy, witamina E, siarczan cynku, witamina A, jodek potasu,witamina D), gotowany ryż 8%, jabłka 5%, gruszki 4%, cukier*, cynamon*,regulator kwasowości- węglan wapnia, tiamina.
* z rolnictwa ekologicznego
Dla bezpiecznego i zdrowego żywienia Twojego dziecka:
- bez dodatku syntetycznych substancji aromatycznych*
- bez dodatku barwników*
- bez substancji konserwujących*
- bez skrobi modyfikowanej*
- z wapniem- ważnym dla rozwoju kości i zdrowych zębów
*zgodnie z przepisami prawa
Jak dla mnie to to jest sztuczne, ale kazdy zrobi jak uwaza. Na pewno w kazdym miescie jest jakis bazarek, gdzie mozna kupic swieze warzywa i owoce. Nie widze problemu z dostepem do takich rzeczy, jesli ktos koniecznie chce dawac dziecku "ekologiczne" rzeczy. Nawet pasteryzacja nie jest tak naturalna, jak warzywa zrobione na parze.Poza tym witamina C, ktora dodawana jest do wiekszosci tych dan to konserwant i na pewno nie jest pozyskiwany z tzw. zrodel naturalnych...
Co do prania, gotowania , sprzatania- taka juz nasza rola, jako matek. Moja mama miala na to taki sposob, ze jak gotowala, to ja dostawalam swoja osobista, malą stolnice, make i wode i robilam swoje ciasto. Dzieki temu mama mogla gotowac, a ja mialam fajne zajecie. Sprzatala, prasowala itd jak ja spalam wieczorem.