Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Szczerze mówiąc to chyba nie mam pojęcia o żywieniu takiego szkraba
;-)
. No ale mój szkrab był cycowo-butelkowy, a terz jest butelkowy tylko.poradz sie pediatryJestem Mama Córeczki - Młodą Mama...
Moja Kornelka urodziła sie 30 stycznia wiec ma 2 miesiace i 8 dni...
Karmie ja piersia i od czasu do czasu podaje jej herbatke koperkowa Hippa.
Jak tak czytam wasze wypowiedzi to jestem w szoku bo nie wiedzialam ze juz w tym wieku mozna dziecku podawac rozne zupki... myslalam ze min od 5 miecha.
No i sama zaczelam sie zastanawiac czy moze nie zaczac jej urozmaicac diety...
Tylko jak?
Moze jakies rady...
Pamietajcie ze jest na piersi od poczatku?
Czekam na pomysly, bede wdzieczna![]()
przestańcie nas już umoralniać![]()
Aga zgadzam sie w 100%ależ ja nikogo nie zamierzam umoralniać.
poprostu byłam ciekawa powodów dla których decydujecie się na tak szybkie wzbogacenie diety maluszka.
wczesne rozpoczęcie podawania pokarmów stałych nie jest w większości wypadków szkodliwe, ale może być przyczyną alergii. są powody, dla których warto poczekać. po pierwsze, układ pokarmowy małego dziecka - od języka, który popycha obce substacje, aż do jelit, w których nie obecne są jeszcze wszystkie enzymy trawienne - na tym etapie rozwoju nie jest gotowy na przyjęcie pokarmów stałych. po drugie, stałe pokarmy nie są jeszcze dziecku potrzebne, gdyż przez pierwszych 6 miesięcy organizm pobiera wszystkie niezbędne składniki odżywcze z mleka matki lub mieszanki mlecznej.
pytałam, bo poprostu chciałam wiedzieć jakie Wami kierują motywy i tyle.
bez urazy.
poza tym mogłaby to być jakaś konstruktywna dyskusja.
może komuś pomogłoby to w zdecydowaniu się żeby coś podać wcześniej/ później ?