reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wprowadzamy nowe dania do jadłospisu

reklama
Adivko ale on wcina!! a ile się przy tym nagada;-) Ładnie otwiera buźkę do jedzenia...moja tak niestety nie robi... ;-)

Dziekuje Aga_g bede probowac. Nie widzialam jeszcze ryzowo -kukurydzianej ale pojezdze i moze znajde ehhhh a moze za gesta mu zrobilam.....
Sliwek w sloiczkach tez nie widzialam :((

Adiva moja tak samo gada przy jedzeniu :-D:-D:-D Ubaw po pachy :-D

Ja wczoraj małej znów dałam dla przypomnienia dynię z ziemniakami i coś dziś kupy nie widać, a zawsze rano się pojawiała. :dry:

No nie... Piter jest superowy:-D:-D:-Dale jak on grzecznie siedzi :szok: młoda to skacze na prawo i lewo, na dupie 5 minut nie usiedzi spokojnie nawet przy jedzeniu!:-p:-pJa już czuje jakie będą z nią problemy jak bedzie większa:szok:toż to diabeł wcielony a nie grzeczna dziewczynka!!!!A miało być tak pięknie!!:-p:-p:-D:-D:-D

Piotrus fajniutki chlopak i duuzy :tak: i gadulka...:-):-) moj tez duzy i gadulka a jak je to wtedy jeszcze bardziej mu sie chce gadac....

a i mamy za soba pierwsze flipsy... mniam jak wcinal. a jak koncowke mu zabralam bo sie balam ze sie zakrztusic moze, to bunt taki, ze sasiedzi na stowe :-)slyszeli no i dostal drugiego... z takim skupieniem do buzi trafial:-) zabawnie.... i z niekapka umie pic i nawet jak mu wyleci z raczek to sie uparciuch tak zaprze, ze wezmie za uchwyty jeszcze raz i nie podda sie dopoki nie trafi do dzioba.....;-)

Ostatnia edycja:
Ależ Wam zaaaaazdroszczę tego karmienia!! Już nie mogędoczekać się kiedy dam coś nowego a nie tylko nutra:dry:. Ale pediatra i alergolog każą czekać do skończenia 6 m-cy...

krasnalkowa,
ja już jestem ekspertem od zapychaczy - rzeczewiście podałaś obie rzeczy, którę wpływają na zaparcia. JABŁKO ze słoika niestety zapiera.

Aga_Q pisła o : Gerber - suszona śliwka, kleik kukurydziany polecam jak już się załatwi. Jeśli nie wystęka kupy kilka dni - to już z "góry" nic nie pomoże. Wówczas czopek glicerynowy (niektórzy uważają to za ostateczność, ale dostawanie się toksyn do organizmu to też nie jest rozwiązanie, nie wspomnę ze w szanujących się salonch SPA wykonują lewatywy jako zabieg uzupełniający oczyszczanie organizmu z toksyn)

A polecam: HIPP - sok słodkie jabłka (klarowny, nie przecierowy) + woda przegotowana w proporcji pół na pół - pomaga nam zrobić plastyczne kupy.

I generalnie trzeba teraz dużo płynów z uwagi na upał - przy takiej temperaturze nawet maluchy na piersi powinny być dopajane, poza tym utrata płynów jest w tym okresie dość duża: pocenie się, ząbowanie-ślinienie.

reklama
Do góry