reklama

Wszystko o porodzie

• Starter tematu Starter tematu onka
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Makta właśnie o to rozwolnienie chodzi z tym olejem -ruchy jelit powodują rozpocz ęcie akcji porodowej , ale chyba nie miałabym odwagi spróbować , wyczytałam to w którymś artykule podsuniętym przez jakąś wrześniówkę

reklama
O matko jaki hardcore ! :no:

Tyle niektore sie o dziecko staraja, tyle radosci 9 mc, a teraz wszystkie najchetniej by wyrzucily z siebie te malenstwa...Przeciez 2 tyg to max jak sie przenosi... wiecej sie juz nie da ! Po co az tak przyspieszac...:confused::crazy:

o raanyyy... olej rycynowy ???:szok: toż to zakrawa na średniowiecze, może jeszcze skórkę kota i wywar z czarcich jagód :rofl2:
Jedyny "przyspieszcz" jaki mi odpowiada to seksik ;-) jesli nie pomoże to z całą pewnością jest przyyyjeeemnyyyy:-) (oczywiście jeśli nie ma przeciwwskazań)

Makta właśnie o to rozwolnienie chodzi z tym olejem -ruchy jelit powodują rozpocz ęcie akcji porodowej , ale chyba nie miałabym odwagi spróbować , wyczytałam to w którymś artykule podsuniętym przez jakąś wrześniówkę
To zalinkuje jeszcze raz dla jasności:)Post mnie rozwalił za 1 i 2 i3 razem jak go czytałam -napisałam nawet na priva do tej kobiety z pytaniem czy stosowała wiesiołka i maliny -odpisała ze tylko maliny sporadycznie i że pierwszy poród też miała bardzo szybki -więc w jej przypadku pewnie uwarunkowane genetycznie :tak:
mój dobry poród :) (długie) - Dobry poród - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl
i tu kolejna expresowa mamusia...
urodziłam :) było super :)) - Dobry poród - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl
Jescze raz polecam wam to forum-na pytania odpowiada doświadczona położna -tam tez wyczytałam po raz pierwszy o wiesiołku i malinach:)

Łojejku...:szok::szok::szok:
ciekawe czy ten mąż co nacinał w łazience potem jeszcze ja zszył he he he:-D
A z tym olejem to ja juz sobie podaruję.
Piję tę herbate z malin, łykam wiesiołka, ćwicze oddychanie jak to wszystko połącze z moim optymizmem to bedzie piekny poród:tak::tak::tak:

Ja pije maliny - wprawdzie tylko jeden kubek dziennie a wiesiołka regularnie i nic. Po dzisiejszej wizycie gin powiedział że szyjka jeszcze totalnie nie przygotowana do porodu

reklama
U mnie tez jakby cisza i tak sie zastanwiam jak sie zdecyduja na wywoływanie porodu to tylko oksytocyna?? Bo troche sie boje ze takie sztuczne wywoływanie moze sprawić ze poród bedzie dłuższy i gorszy...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry