reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla maluszków i ich mam

U mnie rożek się nie sprawdza. Używam go tylko jako podkładu. W nocy mała śpi grzecznie, nie rozkopuje się.

Byłam przeciwniczką hust dla niemowląt, ale po takiej reklamie Malbertki, zaczynam poważnie o niej myśleć :tak:

reklama
heloł ;-)

laski? czy ktoras z Was nabyla pas poporodowy??? jeli tak to moze wytlumaczycie mi ktory lepszy - wciagany przez nogi czy ten na rzepy?

Ja samego pasa nie nabylam ale takowe majtki z pasem na brzuch...bo w ciazy dostalam przepukliny pepkowej i po porodzie przez rozlazle miesnie strasznie mnie to bolalo i polozna owijala mnie bandazem a pozniej poradzila bym kupila wlasnie majtki sciagajace.I po przepuklinie slad zaginal a majtek nadal uzywam,bo bardzo efektownie splaszczaja brzuch.:tak:

heloł ;-)

laski? czy ktoras z Was nabyla pas poporodowy??? jeli tak to moze wytlumaczycie mi ktory lepszy - wciagany przez nogi czy ten na rzepy?

No właśnie - od kiedy można go używać? Już teraz czy dopiero po połogu?

A po chustę my jedziemy jutro - kupujemy Bebelulu - w Warszawie jest sklep patronacki na Solcu gdzie uczą wiązać chusty - zresztą działa tam mama z września 2006. Jak bylismy ostatnio to nie było koloru, który nam się podobał - mam nadzieję, że jutro będzie a my i tak jutro na żelazną do poradni laktacyjnej. A potem - zobacze jeszcze jak to wyjdzie z czasem - mam zamiar zapisać się na taniec z dzieckiem w chuście w salsa libre- też na Solcu (inf. dla mam warszawskich). Mi nawet pasuje bo jakbym nie miała samochodu to wsiadam w skmke i 15 min i jestem ;)

pas porodowy można używac juz w pierwszej dobie po porodzie teraz nie miałam bo nie ma takiej potrzeby,ale w poprzedniej miałam i efekty były szybko były widoczne

no ja mam tych dob po porodzie sporo ale znow strasznie szybko ten czas zlecial...

Piwonia - a jaki mialas? na rzepy?

zastanawiam sie bo tam gdzie sa rzepy jest pewnie grubiej (w koncu podwojna warstwa materialu) - czy widac to jak sie na ten pas wlozy ciuchy czy sam material jest tak cienki ze nawet jak jest podwojna warstwa to sie nie odznacza pod ubraniem...?

reklama
Ja też się zastanawiam nad pasem, bo brzuszek jeszcze mam i patrzeć na niego nie mogę :(((
A po CC nie będe mogła prędko brzuszków robić więc trzeba choć troszkę zatuszować ...

Na zakupach ostatnio kupiłam sobie w końcu spodnie i bluzkę.. niestety jak się można było spodziewać jak coś trzeba to nie można było dostać (a ja muszę mieć spodnie z gumeczką, bo rana boli) no i wydałam znów kasę na firmówki, bo nigdzie nie było zwykłych spodni z gumką wrrrrrrrr Ciekawe jak długo w nich pochodzę zanim mi zaczną spadać...
Chodziłam do tej pory w ciążowych, ale zaczęły lecieć z tyłka i musiałam na siłę coś kupić. Dobrze, że chociaż bluzeczkę nalazłam niedrogą :)))

Do góry