• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wyprawka dla maluszków i ich mam

My kupiliśmy taki do mierzenia na czole,ale najlepszy jest ten mieeki,który mierzy w pupce. Najdokłądniej to robi.
Jak jeszcze byliśmy w szpitalu,to zapytałam właśnie jaki kupić i te do ucha nam lekarze odradzali,bo mówili,że one są baardzo niedokładne i to niezależnie od firmy. Po prostu pomiar w uszku jest w brew pozorom bardzo trudny.
Nie wiem,dla spokoju kupiłam taki do czoła-wydalam kupę kasy,ale uzywam i ufam najbardziej temu zwykłemu...Ale może jestem w błędzie...

No właśnie mi też swojego czasu odradzili w szpitalu te elektroniczne do czoła i ucha...że pomiary są niedokładne, tzn jak nie ma gorączki to dobrze pokazują ale jak jest to albo zaniżają tą gorączkę albo zawyżają...zresztą przekonałam się będąc teraz w szpitalu z Jasiem bo raz mu pokazywało 38, a po 10 sek już 37,5...
ja używam zwykłego elektronicznego z giętką końcówka i mierzę w dzieciom w pupie bo szybko wygodnie i mam dokładny wynik
a my z mężem używamy tradycyjnego rtęciowego jakoś tym termometrom najbardziej ufam:sorry2:

reklama
Magda, my dokładnie tak samo. Sami mierzymy rtęciowym, a małej tym z elastyczną końcówką. Wynik zawsze dokładny i nie mam wątpliwości czy dobrze zmierzyłam czy źle...Ten elektroniczny lezy u nas i sie kurzy-na szczęscie to prezent od teściów,wiec nie my płacilismy:).

Coś w tych elektronicznych musi być skoro nawet lekarze odradzają...

A tu moja Karola w nowej kurteczce....od srodka ma polarek

Załączniki

• P1020145..jpg
    P1020145..jpg
    25,2 KB · Wyświetleń: 62
  • P1020140..jpg
    P1020140..jpg
    32,8 KB · Wyświetleń: 58
Proszę o podpowiedz. Co kupić SMOBY Bubble Go III Ballade jeździk chodzik 3w1 (953566147) - Aukcje internetowe Allegro czy CHICCO QUATRO QUATTRO 4w1 JEZDZIDLO PCHACZ 3Kolory (960697808) - Aukcje internetowe Allegro nie umiem się zdecydować. Nie wiem czy kupienie droższego ma sens. Choć czytając opis wydaje mi się lepszy na spacery z Oliwką.

Doradźcie :-)

Wedlug mnie ten drugi lepszy bo tanszy :-) po co wydawac duze pieniadze po to by dziecko pojezdzilo pare razy...?
Ja u mnie na e'bayu takie cuda znajduje za grosze i mieszkajac w PL nie dalaby 300 zeta za cos czym Maja sie zadowoli na krotki czas.Ale to moje zdanie.:-)
Tyle ile teraz nasze dzieciaczki potrzebuja....:szok: to doszlam do wniosku,ze w najblizszym czasie zbankrutuje:-p:-D;-)

Wedlug mnie ten drugi lepszy bo tanszy :-) po co wydawac duze pieniadze po to by dziecko pojezdzilo pare razy...?
Ja u mnie na e'bayu takie cuda znajduje za grosze i mieszkajac w PL nie dalaby 300 zeta za cos czym Maja sie zadowoli na krotki czas.Ale to moje zdanie.:-)
Tyle ile teraz nasze dzieciaczki potrzebuja....:szok: to doszlam do wniosku,ze w najblizszym czasie zbankrutuje:-p:-D;-)

No tu się z tobą nie zgodzę co do samochodziku, ze kilka razy. Mój chrześniak na takim 3 lata jeździł.

my mamy ten chicco i jak teraz z garażu wyciagnęłam dla Bartka to Karol nie może się od niegho oderwać....jest bardzo fajny, narawdę na długo i solidny- dużo już przezyl, jest tylko jedno ale - na dwór to on się nie nadaje - tzn tyle co z garażu do domu to tak ale ma niskie zaiweszenei i plastikowe kółka i kiepsko się nim jeździ po chodniku czy asfalcie, no ale w domu jest super!!! co do pierwszego sie nie wuypowiem bo nie znam
a w sumie i drugie ale - u nas nie sprawdził się jako pchacz - za duży i za ciężki - ale ja generalnie nie bardzo wierzę w pchacze bo mamy jeszcze inny fisher price i tez niezbyt stabilny, a takie np cuda jako pchacze to już w ogóle się przewracają do tyłu Jeep, Jeździk, Pchacz, Auto dla Dzieci - 5 kol. (952716574) - Aukcje internetowe Allegro (ale jako samochodziki dla starszych maluchów ok - mamy policje i w ogóle ten mój Karol to powienien mieć oddzielny garaż na swoje pojazdy;))

Deli ja bym chyba kupiła ten tańszy - bo tu głównie chodzi o tą funkcje jeżdżącą, która ma rozwijąć dziecko - i ten tańszy to ma....ale pewnie nad tym drugim tez bym dumała i nie umiała wybrac;P

Kurteczka fajna, fajna no i kolorki pasują też na chłopaczka jakby co:P

Ja sie jeszcze cofne o kilka postów - do piankowych puzzli - bo "kazałyście";) kupować te duże, a ja sobie tak mysle że jak kupie małe to dziecko później moze się nimi łatwo bawić budować konstrukcje różne itd. dobrze mysle? czy te duze rzeczywiscie sa lepsze z jakiegos innego powodu?Bo tych małych w zestawie zawsze jest wiecej i wielkość maty wychodzi taka sama co z dużych...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry