• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wyprawka dla maluszków i ich mam

No właśnie... jaki to niekapek skoro kapie ;) W ogóle to jakoś kiepsko leci jak się przez niego zasysa. Jakby połowa leciała powietrza. Nie wiem czy to tak ma działać. Jeśli tak mają wszystkie to beznadzieja.

Z mojego niekapka leci i to bardzo ładnie. A zasysa się dużo powietrza gdy w kubeczku jest mał picia.

mówiąc o gumce mam na mysli to kółeczko które zakłada się od dołu na mały bolec wystający z ustnika....no chyba że wy macie co innego???? ja mam taki tylko żółty AVENT Kubek niekapek z uchwytem MAGIC 200ml (953171688) - Aukcje internetowe Allegro
i oprócz tego po dwa zestawy ustników miekkie i twarde na których wychował się mój Karol i teraz bartek (Bartek na razie miekkie używa ) AVENT ustnik niekapek 12m+ (twardy) super cena (945531641) - Aukcje internetowe Allegro - na tych widac własnie ten bolczyk z gumką którą zdejmuje do mycia...czasem mi coś tam kapnie przez odpowietrzacz zazwyczaj no ale się nie wylewa nic...a czasem daje młodemu nawet kasze albo sok z tego bez gumki bo z gumką leci faktycznie powoli (no kasza pewnie w ogóle by nie poleciała)

Z tego co piszesz wszystko z moim niekapkiem ok. Sama nie wiem. Chyba zainwestuje w kubeczek z innej firmy...

reklama
My nieszczęsny kubek MAM oddaliśmy wczoraj do sklepu, ale wczośniej kupiliśmy zwykły tani wyprodukowany dla tesco i jestem z niego super zadowolona. Nie widzę na stronce żeby wkleić, ale to jest trochę jak butelka z uchwytem któru można zdjąć, ma podziałkę, wyprofilowany do rączki dziecka, a ustnik jest silikonowy, trochę twardszy od smoczka, i właściwi jest przejściem ze smoczka na kubek. I ma fajny bajer, zatyczkę ustnika w środku. W niej jest pionowe nacięcie i jak dziecko pije soczek lub wodę można zatkać zeby leciało wolno, a do kaszki można go wyjąć. Zwykła, tania rzecz a jak cieszy!

Miranda - jak się sprawuje kubek z Tesco? Myślę, czy go nie kupić

Najlepszy jaki mieliśmy, a po tym jak czytam jak dziewczynom kapie z aventu to mam o nim wysokie mniemanie.:-)
Szkoda że nie mogę znaleźć linka do tego kuba, ale zrobię fotkę i wkleję.
o proszę, taki właśnie, ten jest od 12 miesięcy, ale od tego od 6 różni sie tylko wielkością butyelki. DSCF6185..jpg

Dzięki Miranda - poszukam go w moim Tesco.

Czy ktoś posiada w domu termometr, który mierzy temperaturę w uchu? Czy warto to kupić? Zastanawiam się, bo są one drogie... a zwykłym mierzy się trudniej.

Ostatnia edycja:
Dzięki Miranda - poszukam go w moim Tesco.

Czy ktoś posiada w domu termometr, który mierzy temperaturę w uchu? Czy warto to kupić? Zastanawiam się, bo są one drogie... a zwykłym mierzy się trudniej.

Ja tez ostatnio zastanawialam sie nad takim termometrem. Zrobilam wywiad w sklepie, Pani go chwalila, mowila ze nie ma reklamacji, cenowo jednak rzeczywiscie drogo bo od 100 zl. Na allegro sa tansze w granicach 65 zl 4w1 REWELACYJNY TERMOMETR NA PODCZERWIEŃ SPRAWDŻ (941426081) - Aukcje internetowe Allegro

A co do tescowych produktow, to ostatnio w Tesco widzialam pojemnik na mleko. Taki podrozny, z trzema podzialkami i dziobkiem do wsypywania za 10 zl.. Szkoda, ze wczesniej nie wyczailam, bo kupilam z Aventu za 30 zl :baffled:

Ja tez ostatnio zastanawialam sie nad takim termometrem. Zrobilam wywiad w sklepie, Pani go chwalila, mowila ze nie ma reklamacji, cenowo jednak rzeczywiscie drogo bo od 100 zl. Na allegro sa tansze w granicach 65 zl 4w1 REWELACYJNY TERMOMETR NA PODCZERWIEŃ SPRAWDŻ (941426081) - Aukcje internetowe Allegro

A co do tescowych produktow, to ostatnio w Tesco widzialam pojemnik na mleko. Taki podrozny, z trzema podzialkami i dziobkiem do wsypywania za 10 zl.. Szkoda, ze wczesniej nie wyczailam, bo kupilam z Aventu za 30 zl :baffled:

My mamy bardzo podobny termometr i jestem z niego bardzo zadowolona:-) Ale czesciej nim mierze temperature na czole niz w uchu:-)

My kupiliśmy taki do mierzenia na czole,ale najlepszy jest ten mieeki,który mierzy w pupce. Najdokłądniej to robi.
Jak jeszcze byliśmy w szpitalu,to zapytałam właśnie jaki kupić i te do ucha nam lekarze odradzali,bo mówili,że one są baardzo niedokładne i to niezależnie od firmy. Po prostu pomiar w uszku jest w brew pozorom bardzo trudny.
Nie wiem,dla spokoju kupiłam taki do czoła-wydalam kupę kasy,ale uzywam i ufam najbardziej temu zwykłemu...Ale może jestem w błędzie...

Tez mam zwykly elektroniczny dla dzieci, ale nie bardzo mu wirze. Rteciowy jest najpewnijszy, ale juz nie ma w sprzedazy no i niby niewskazany ze wzgledu na rtec..
Ja przymierzam sie do takiego co mierzy temp i w uchu i dotykowo na czole, tak zeby mozna bylo mierzyc temp jak dziecko spi.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry