• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wyprawka dla maluszków i ich mam

Ojej, naprawdę aż tak się poci?? :baffled:
Dobrze że poradziłaś sobie z tym pokrowcem :tak:

A ja się chwalę że dziś kupiliśmy Adriankowi fotelik Ramatti Formula Classic :-)
Jest super :tak::tak:
Adrianek jaki zadowolony siedział jadąc przodem i oglądając sobie wszystko przez okno :-D;-)

reklama
Ojej, naprawdę aż tak się poci?? :baffled:
Dobrze że poradziłaś sobie z tym pokrowcem :tak:

A ja się chwalę że dziś kupiliśmy Adriankowi fotelik Ramatti Formula Classic :-)
Jest super :tak::tak:
Adrianek jaki zadowolony siedział jadąc przodem i oglądając sobie wszystko przez okno :-D;-)

a ja mam pytanie czy w tym foteliku można regulować oparcie?

Tak, oczywiście jest możliwość rozłożenia do pozycji półleżącej :tak:
Zresztą wydaje mi się że wszystkie foteliki w przedziale wagowym 9-18 kg są rozkładane :-)

wszystkie maja taką funkcję ale myk polega na tym żeby fotelik mocno przypiąć pasami a jak się to zrobi to zmiana pozycji do półleżącej w czasie jazdy jest nieco... innymi słowy - trza stanąć, poluzować pasy bezpieczeństwa którymi jest przypięty fotelik i zmienić położenie fotelika...

ale oglądałam kiedyś program na tvn turbo i tak jest we wszystkich fotelikach i nie ma co jezdzic z reklamacja do sklepu - w sklepie fotelik "luzem" to sie płynnie zmieniało położenie a w aucie...

dziewczyny a powiedzcie mi jakie butki powinnam kupować juz teraz Zosi...bo ja do tej pory kupowałam jej takie dla niemowlaków mięciutkie(wybaczcie nie chce mi się szukać jakie dokłdnie mamy ale chodzi mi o coś mniej wiecej takiego *ODJAZDOWE BUCIKI* CHŁOPIEC I DZIEWCZ 30 modeli (1021479513) - Aukcje internetowe Allegro). Ale widze, że tu polecacie takie z twardą podeszwą, czy jak Zosia już staje sama przy meblach i przy nich drepcze to powinnam jej zakupić buciki juz takie normalne? czy z befado na początek będą ok?? czy już mam inwestować w np. bartka??
a i jak dobrać odpowiedni rozmiar bucika??

myśle,ze Befado to dobry wybór
ja u swoich dziewczynek takie na poczatek kupowałam
a co do rozmiaru najlepiej przymierzyc bo gro dzieci ma wysokie podbicie i nie wszystkie buciki pasują

dominiczka ;-) ja tamte buciki wkleiłam z myslą o moni - ona jeszcze nie chodzi a w wózku bez butów wygląda głoopio :-(

jak tylko zacznie chodzić to kupię jej buty Elefantena bo oni maja miarkę i względnie jednolitą rozmiarówkę... na Bartku mocno się nacięłam jeśli chodzi o rozmiarówkę i bez mierzenia ich butów nie kupie - w Opolu mam jeden sklep, gdzie moge Bartki kupić ale wybór jest nizerny - a z ich sklepu internetowego juz nie zamierzam korzystać

no Zosia jeszcze sama nie chodzi. Ale czasem zdarza jej sie , ze jak jesteśmy u którejś z babć to nie usiedzi w wózku tylko trzeba ją po podwórku oprowadzać, no i właśnie odstatnio doszłam do wniosku, że takie miekkie butki to nic tej stópki nie trzymają, a w temacie butów i wyboru i czy to już czas to jestem strasznie zamotana....

a no i wiem, że nie wszystkie dzieci mogą nosić kazde butki, no ale już doczytałam, że bucik (długość wkładki)powiniem być o 1 cm większy od stópki

wiesz... z butami to jest różnie...

ja Jaśkowi kupowałam Elefanteny i Bartki - nawet w domu nosił sandałki a nie miękkie kapciochy a problemy z nóżkami są :-( teraz nosi buty ortopedyczne - cały dzień w zabudowanym po kostkę bucie...

ortopeda powiedział że swego czasu Jasiek był za ciężki jak na swój wiek, był na diecie bezmlecznej (mniej wapnia) i dlatego tak się stało a nie inaczej :-(

mogłabym teraz dojść do wniosku, ze wywaliłam kupę kasy na buty, a mimo to teraz wywalam jeszcze więcej na ortopedyczne (para butow kosztowała....509zl:szok::szok:) więc na Moni "zaoszczędzę" ale ja wolę mieć czyste sumienie i kupić jej znów drogie buty i mieć nadzieję, ze tym razem będzie OK :-)

a w domu to najlepiej na bosaka dziecko puscić ;-)

reklama
no jak narazie to Zosia po domu w skapretach z abs śmiga bo na bosaka to raczej nie bo się dywanu jeszcze nie dorobiliśmy:-) a podłoga zimna. No ale myslę, ze narazie kupie jej befado a jak już zacznie sama chodzić to zainwestuje w coś lepszego jakieś barkti albo ecco.
Wiesz moja mama też nigdy nie oszczędzała na butach dla mnie zawsze dobre skórzane a jakies tam problemy też były i swego czasu w orotpedycznych też chodziłam, no ale tego nie przewidzisz.
Właściwie to rodzice zawsze też bardzo zwracali uwagę na moję zęby...no nie powiem mam ładne bo nawet dentysta się zachwycał, większych problemów z nimi nie mam, no ale kto mógł przewidzieć, że się dorobie krzywego zgryzu bo nie bede umiała poprawnie śliny przełykać...:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry