reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla maluszków i ich mam

Rubi ja niestety nie pomogę bo się nie orientuję, może jakaś bardziej doświadczona mam korzystała z takiego pasa.

reklama
a ja mam do was pytanko odnosnie pasow - ciazowych i poporodowych...

poporodowy to wiem po co i sobie go kupie (o ile bedzie czas i nie zapomne bo moge sie za to zabrac dopiero jak sie mala urodzi) ale ten pas ciazowy to po co? nie chodzi mi o pas do samochodu tylko taki do ubrania... mam tak nisko brzuch ze nie daje rady spodni zalozyc bez stekania i sapania a do konca jeszcze mam 11 tygodni... moze ten pas bym mi pomogl? macie jakies doswiadczenia w tym temacie?

Chodzi Ci o taki materiałowy? czy ortopedyczny - bo widziałam, że takie też sa? Jeśli chodzi o "ubraniowy" to ja taki mam i mi się sprawdza - nosze go do przykrótkich bluzek, spódnic w gumkę, które nosze pod brzuchem i boję się, że mogłyby mi spaść bo on fajnie podtrzymuje i maskuje. o ortopedycznym nie wiem nic.

Joan jeśli idziesz do szkoły przy szpitalu w którym zamierzasz rodzić to ci powiedzą co i jak. Jeśłi nie to najlepiej zadzwoń i zapytaj, bo w każdym szpitalu jest inaczej. W jdnym będziesz potrezbować podkładów i podpasek w innym ci dadzą, tak samo przy bedzie z ubrankami dla dziecka. Co do koszul jedni chcą 3 inni 2.

Fajnie, że już masz wszystko ja dalej kupuje. Mam na razie wszystkie ciuszki tylko.

mju ;-)

bardzo elegancka koszula - jakby mi napisali ze to sukienka to bym uwierzyla ;-) ale niestety w takim modelu nie karmilam wiec nie wiem czy bylby wygodny...

Ja mam podobną górę przy piżanie, a koszule mam rozpinane.
Jakbym nie miała zapewne bym skorzystała z linka, bo koszula bardzo ładna :-), ale nic więcej powiedzieć nie mogę i doradzić

rzeczywiście bardzo ładna ta koszula - no chyba do karmienia się nada

a jak dekold byłby przy szeroki - u mnie pewnie tak by było przy niej( bo za mało tam mam do niej:-p) to mozna spiąc agrafeczką czy nawet jakaś zatrzaskę dorobić - bo agrafka w nocy to tak średnio...

ale mju super znalazłaś! - może taką sobie kupie do szpitala..;-)

rubi przypomniałaś mi, że też mam taki materiałowy pas ciążowy, zapomniałam zupelniem o nim. Przydaje się np. do krótszych bluzek, pozwala tak "zebrać" brzuszek, żeby ładnie dał się ubrać:) koniecznie musze go odszukać:)

my za to w weekend mieliśmy gości i dostaliśmy wielką torbę z ciuszkami w rozmiarze od 0 do 12 m-cy, większość różowa, po dziewczynkach:) i też mi sie różowa wyprawka nagle zrobiła:) i już oczopląsu dostaję gdzie ja to wszystko pochowam:-D

rozglądam sie też za łóżeczkiem, chciałabym z szufladą i używane, nie większe niż 120x60;

reklama
Do góry