reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Wyprawka dla maluszków i ich mam

czytalam, czytalam... i... jak juz ktos napisal (chyba aneczka) roztocza nie wybieraja - sa wszedzie. druga rzecz - jesli dziecko jest alergikiem to radzenie wietrzenia poscieli czy materacyka na siwezym powietrzu jest delikatnie rzecz biorac nieporozumieniem bo wtedy posciel i materac maja kontakt z pylkami..

ja gryke czy kokos chce ze wzgledu na maly kregoslupik uzytkownika ale jeszcze nie wiem czy z pianka czy sam kokos z gryka....

co do tego czy w tych pisemkach pisza prawde to w "Rodzicach" znalazlam przepisy na lody i sorbety dla alergikow.... myslalam ze mnie szlag tarfi jak zobaczylam obrazki na ktorych byly koleczka z napisem "bez mleka" a w przepisach byl jogurt i smietana. przy alergii na bialko mleka krowiego eliminuje sie mleko i jego pochodne - sery, smietany, jogurty, kefiry.... a tu taka wtopa....

ja dlatego nie wietrzę poscieli bo nie mogę,mam blisko ulicy mieszkanie to raz a drugie za dużo pyłków sie na nia dostaje ,a moje dzieci potem prychaja i kichają

reklama
ja sie w ogole boje kupowac sukienki bo.... jeszcze zapesze...choc lekarz byl pewnien ze to dziewczyna, a znany jest wlasnie z tego ze jest specem od identyfikacji plci....
zastanawiam sie czy nie isc do innego gina ale nie bardzo wiem do kogo skoro moj podobno najlepszy i to wlasnie u niego wszyscy sprawdzaja...
a jak sie okaze ze to jednak chlopiec to nie wiem jak ja to Jaskowi wytlumacze...

sluchajcie a jak sie ma mozliwosc stosowania takiego tommy tub u niemowlakow.. czegos nie rozumiem, przeciez pepuszka nie mozna moczyc,tak??

to takie pytanie tak sobie, bo balabym sie cholernie uzywac takiego wiadra do kapieli mojego dziecka. Niezaleznie od tego, jak ja jego temat wypowiadaja sie polozne z INNYCH krajow, Ciekawe, czemu nie ma opinii polskiej poloznej? albo jakegos lekarza??

Gosiu to ja moze troche z innej beczki, te wiadra mi sie nie podobaja, kojarza mi sie z topieniem zamiast myciem, ale wracajac ja nie kapie maluszka do czasu az odpanie pepuszek. Myje tylko delikatnie na reczniczku, faktem jest ze moim dzieciom szybko odpadaja okolo tygodnia

u mnie dwóch lekarzy powiedziało że dziewczynka więc tego się trzymam:/
sukieneczki są rozmiaru 62:)
synek się cieszy, ale on od poczęcia jest uświadamiany i przygotowywany, na zasadzie nasza dzidzia wspólna, co jej kupimy, co jej trzeba, do tego codziennie pyta jak dzidzia czy kopie? czy rośnie mieszkanko, jak wygląda?(linka pokazuje tego co mam koło suwaczka)itp. bierze czynny udział i jest zadowolony, chwali się, bo my wszyscy będziemy mieć dzidziusia:)
u mnie jest podobnie z ta roznica ze mlody byl na usg jak doktor mu powiedzial ze bedzie mial siostrzyczke...
i tak sie Jasiek tej siostrzyczki uczepil ze jak go ktos zapytal co bedzie jak sie urodzi braciszek to Jasiek stwierdzil ze pojdziemy do sklepu z dzidziusiami i wymienimy:szok:
tlumaczylam mu ze takich sklepow nie ma i niby sie z tym pogodzil ale jak widzi w sklepie cos rozowego to sie awanturuje ze musimy to Monisi kupic....
ksero zdjec z usg ma pod poduszka, caluje je i w ogole.... ma prawdziwa korbe na punkcie siostry:-)

a wiadro kojarzy mi sie z plukaniem, bo jakos nie widze technicznych mozliwosci zeby namydlic to male cialko.... no i sama bym chyba nie dala rady z kapaniem w czyms takim

reklama
kurcze, to super, że Wasze starsze pocieszy tak ładnie reagują na nowego domownika! no a całowanie zdjęcia i trzymanie pod podusią to mnie po prostu rozczuliło!

Do góry