reklama
olenka123414
Mama malego Alexa!!!
A Olenka to samo czytalam o tym kokosie i mnie to zastanowilo. Ja mam zwykla gabke i nam wystarczy![]()
Ja chyba tez kupie zwykla gabke... Zreszta jezeli u Ciebie sie sprawdziala to chyba najwazniejsze... Po co kabinowac i wyszukiwac nie wiadomo jakich materacy skoro te najzwyklejsze zdaja egzamin... Ja jako ze to moja pierwsza ciaza patrze najwiecej na opinie mam ktore maja juz dziecko i wiedza juz co jest najlepsze... Wiec Kasiu chyba tez u mnie zwykla gabka wystarczy skoro tak napisalas...:-)
andariel
mama super dwójki :]
Andariel, i gdzie ten link?;-)
o rany, ale ze mnie gapa, już podaję

PRZEŚCIERADŁO FROTTE z GUMKĄ 60x120 + GRATIS (637174908) - Aukcje internetowe Allegro
wklejam tez linka do sklepiku, w którym miałam okazje kupić już parę rzeczy, można w dziale "promocje" wyszukać coś dla siebie
http://www.mamitati.pl/specials.php
Ostatnia edycja:
kaskax25
mama wspaniałej trójki
Olu ja po prostu nie kombinuje, nie wyszukuje, moja dwojka dzieci wychowala sie na gabce i nie widze powodu zeby przeplacac. Mysle ze tak male dziecko rownie dobrze wyspi sie na zwyklej gabce i ciesze sie ze sie ze mna zgadzaszJa chyba tez kupie zwykla gabke... Zreszta jezeli u Ciebie sie sprawdziala to chyba najwazniejsze... Po co kabinowac i wyszukiwac nie wiadomo jakich materacy skoro te najzwyklejsze zdaja egzamin... Ja jako ze to moja pierwsza ciaza patrze najwiecej na opinie mam ktore maja juz dziecko i wiedza juz co jest najlepsze... Wiec Kasiu chyba tez u mnie zwykla gabka wystarczy skoro tak napisalas...:-)

Mitemil ja karmiac sama pilam koperek, ktory przedostawal sie do mleczka. Na szczescie kolki nas ominely, ale jest wiele preparatow, np. espumisan ktory jest w kropelkach bezposrednio do buzki.
Co do kolek to w szkole rodzenia podali:
INFACOL - podaje się półkroplomierza przed głównymi posiłkami - od 1 mc dla dziecka
Herbatki PLANTEX - 3 tygodnia życia
VIBURCOL - czopek
No i niestety mamy dwie kolki:
Pierwsza jak dzieciątko nałyka się powietrza, to jest kolka z którą sobie poradzimy i druga niestety cięższa kolka. Jeśli mama zje nabiał, który dzieciątko nie przyjmie dobrze, to płacz przez 3 dni non stop i raczej nic nie pomaga. To tak w skrócie.
Dziękuje bardzo dziewczyny za wszelkie rady na temat kolek. Nic o nich nie wiem, ale widze, że Deli po szkole rodzenia dużo wie, więc liczę, ze i ja wiele ze swojej wyniose :-)
zakupiłam 1 ceratkę, może się przyda, a może nie, koszt jest niewielki (jako że jestem po raz pierwszy mamą, wolę mieć różne rzeczy, tak na wszelki)
Czyli chyba lepiej kupić ceratkęMuszę ją więc dopisać do mojej listy, bo myślałam, że te podkłady będą lepsze i o ceratce nawet nie myślałam. Dzięki za podpowiedź :-)
Moim zdaniem podklad to podklad a ceratka to ceratka. Ceratka jest wieksza i nie bedzie sie przesuwac pod przescieradlem, a jakiemu celowi ma sluzyc oddychanie ceratkiJej zadaniem jest nieprzepuszczenie moczu na materac i to wszystko;-)
Moja mama nie dawała żadnych podkładów twierdząc, ze dorosłemu człowiekowi tez nie byłoby milo spać z folią pod prześcieradłem. Ale z tego co się orientowałam, to obecne podkłady niewiele mają z folią wspólnego. Czy faktycznie obecne podkłady czy ceratki mogą dawać poczucie dyskomfortu jakby człowiek leżał na foli??
Ja wlasnie znalazlam artykul w gazecie o materacach dla niemowlat! Nie wiem czy zawsze w takich kolorowych pisemkach pisza prawde ale moze to co napisze przyda sie w czasie wyboru materacyka:-) A wiec cytuje "... Aby zapobiec przed alergia u noworodka i roznymi uczuleniami nie kupuj materaca z trawy morskiej czy wlokna kokosowego- roztocza lubia naturalne materialy. Najlepszy bedzie materac z syntetycznej gabki (wystrzegaj sie lateksowych, bo i te, choc sztuczne, czesto uczulaja) Materac nalezy przynajmniej raz w tygodniu odkurzyc, a przy odpowiedniej pogodzie (powietrze nie moze byc wilgotne)suszyc na sloncu (latem) lub wymrozic (zima)..."
Ja osobiscie jeszcze nie wiem jaki kupic materac i czy wierzyc we wszystko to co pisza gazety... Chyba poczekam i zobacze na co Wy sie zdecydowalyscie![]()
Nie głupie co napisano w tej gazecie. Jedna koleżanka nawet polecała mi samą piankę, bo mówi, zę jak dzidziuś posikał materac dawała go pod prysznic wymyła, wysuszyła i jak nowy, a z kokosem czy gryką tak nie zrobisz...
MALINKA2109
Fanka BB :)
Tak przeczytałam i wam napisze że nie powinno się wystawiać materacy bezpośrednio na słońce ponieważ wtedy rozwijają i rozmnażają się roztocza.Byłam kiedyś na takim pokazie i tam mówili o tym,lepiej więc wymrozić-bo w niskiej temp. te robaczki drobnoustroje i inne dziadostwa giną-lub po prostu w cieniu w wietrznym miejscu.
Oczywiście nie mówię czy to bardzo skuteczne czy coś ale chciałam się z Wami tą informacją podzielić.

Oczywiście nie mówię czy to bardzo skuteczne czy coś ale chciałam się z Wami tą informacją podzielić.
a ja sie z tobą zgadzam,bo moje alergiczny i nawet lekarka mówiła,że taki matarec powinno sie do lodówki wsadzić,żeby zabic w nim to dziadostwoTak przeczytałam i wam napisze że nie powinno się wystawiać materacy bezpośrednio na słońce ponieważ wtedy rozwijają i rozmnażają się roztocza.Byłam kiedyś na takim pokazie i tam mówili o tym,lepiej więc wymrozić-bo w niskiej temp. te robaczki drobnoustroje i inne dziadostwa giną-lub po prostu w cieniu w wietrznym miejscu.
andariel
mama super dwójki :]
sposobem jest też wyprażenie tego czegoś w piekarniku, ale z racji gabarytów nie wchodzi w grę w przypadku materaca
Chogata
Mama Aluni i Dominika
Moj też wychowała się na gąbce i nic mu nie dolega.A teraz będę kupować łóżeczko turystyczne to właśnie taki materac dokupię ,bo jest bardzo lekki.Olu ja po prostu nie kombinuje, nie wyszukuje, moja dwojka dzieci wychowala sie na gabce i nie widze powodu zeby przeplacac. Mysle ze tak male dziecko rownie dobrze wyspi sie na zwyklej gabce i ciesze sie ze sie ze mna zgadzasz![]()
reklama
kaskax25
mama wspaniałej trójki
No to zeby was troche rozbawic widzialyscie takie cudo do kapieli niemowlat??
TUMMY TUB - WIADERKO DO KĄPIELI NIEMOWLĄT sklep internetowy zabawki Wrocław
I co wy na to??

TUMMY TUB - WIADERKO DO KĄPIELI NIEMOWLĄT sklep internetowy zabawki Wrocław
I co wy na to??