reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

wzrost i waga naszych dzieci

A moje chudziątko, od 2-3 tyg na domowej wadze wazy jakie s9,2-9,3 kg wzrost (tez moj) 76-77, wiem chydy jest strasznie ale za to ruchliwy jest strasznie az dyszy bo caly czas "biega".
Moze faktyczie kolorowe jedzonko powinno pomoc no i spokoj, tylko ze mnie czasami krew zalewa jak nawet nie dotknie to co mu daje a juz sie wykreca od jedzenia,n ie wiem moze go przeglodzic??? tylko ze on taki szczuplutki jest :-(

reklama
Byłam z małą u lekarza i waży 9,9kg i ma 76cm. Domową metodą 82cm i bardziej w to wierzę bo ledwo w śpioszki na 80cm się mieści.

pomiary z wczoraj:
waga 9,4kg wzrost 78cm - lekarz (facet) powiedzial ze jest ok.
Pytalam sie czy oby nie ma niedowagi to mnie troche wysmial ze srednia krajowa to 10kg a ja jestem przewrazliwiona, wazne ze sie dobrze rozwija wyglada dobrze -tego sie trzymam :-D

kasia- mamy taki sam kubek z rurka :tak: powiedz mi jak myjesz ta rurke w srodku? bo u nas po jakims czasie w srodku zrobil sie osad :baffled:
nie wiem dokladnie ile wazy i mierzy piotrus ale bylam przedwczoraj u kuzynki, ktora ma synka o 6 miesiecy starszego i jest tego samego wzrostu co piotrus. dzisiaj spotkalam kolezanke, ktorej synek ma dawno skonczone 2 latka i jest duzo mniejszy i drobniejszy niz moj skarb! :szok:

kasia- mamy taki sam kubek z rurka :tak: powiedz mi jak myjesz ta rurke w srodku? bo u nas po jakims czasie w srodku zrobil sie osad :baffled:
nie wiem dokladnie ile wazy i mierzy piotrus ale bylam przedwczoraj u kuzynki, ktora ma synka o 6 miesiecy starszego i jest tego samego wzrostu co piotrus. dzisiaj spotkalam kolezanke, ktorej synek ma dawno skonczone 2 latka i jest duzo mniejszy i drobniejszy niz moj skarb! :szok:

to labo tamten jest kurdupielek, albo Piotrus wielkoludek:-D:-D:-D

ja dzis porownywalam julitke do 2letnich dziewczynek, to niunka wygladala jak maly krasnalek przy nich, a w sumie to malenka nie ejst

moja Julia jest pewnie najdrobniejsza (chodzi o wzrost) ma 74cm i waży 8,600 ale mamusia malutka (157cm) wiec nie ma sie co dziwić:-)
a jaki rozmiar buta nosza
Wasze dzieciaczki??

reklama
jeśli chodzi o wzrost to Mati ma chyba 76cm więc jest tylko o 2 cm ,,wyższy" od Julci;-) a rozmiar bytka to ostatnio mu kupowalam 22 ale rozmiar rozmiarowi nie jest równy bo jak chcialam kupić mu gumiaki i mierzylam 20-21 to mial dużo za duże:baffled:stópke ma tak ok 13cm:tak:

Do góry