reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wzrost i waga naszych dzieci :-)

A wy macie umowione te wizyty kontrolne czy same dla siebie chodzicie wazyc dzieciaki?
Panistepelek u mnie tez odejmuja 100 gram ;-)

reklama
keyko - ufff... widze nie tylko moja córcia wazy tylko 7 kg z końcówką :p

Czy u Was w przychodzniach gdy ważone jest Dziecko tez odejmują iles tam gram na pieluchę? Bo u mnie przeważnie 100g

U nas dzieciaczek jest bez pampka. Sadzają go na pieluszce tetrowej. Wczoraj ważyli małą ze smokiem, bo coś zaczeła chlipać, a później zabrali jej smoka i to było aż 15g:szok:

A wy macie umowione te wizyty kontrolne czy same dla siebie chodzicie wazyc dzieciaki?
Panistepelek u mnie tez odejmuja 100 gram ;-)

Mi powiedzieli, żebym przyszła jak Domiś skończy 8 m-cy. Zadzwoniłam w styczniu i poprosiłam o rejstracje- bo rejstruja na dzieci zdrowe i termin był dopiero za 3 tyg.:szok:.
Następna wizyta między 13 a 14 m-em. Wtedy też ustalimy kiedy szczepimy na pneumo- i meningokoki. Bo jak nie będę miała jasnej sprawy ze żłobkiem i moim prywatnym mieszkaniem, to zaszczepie ją dopiero jak skończy 2 latka.

Keyko to u nas jak sie nie chce rozbierac dziecka to i w ubraniach mozna na wage posadzic(rajstopki i body) za to nie mierza.

Keyko to u nas jak sie nie chce rozbierac dziecka to i w ubraniach mozna na wage posadzic(rajstopki i body) za to nie mierza.

U nas jest rozbierane do "rosołku", bo odrazu jest osłuchiwane, sprawdzane są bioderka i ogólnie jest oglądane z każdej strony i wtedy też można zwracać uwagę co nas niepokoi w budobie dziecka, wyglądze skóry itp.
Aha, u nas mierzą tylko obwód główki i klatki piersiowej, wzrost już nie. Sprawdzane jest też ciemiączko czy prawidłowo zarasta

iwonka - Na początku zawsze było ważenie przed szczepieniem. A jak nawet była jakas dłuższa przerwa między szczepieniami to musiałam z córcią chodzić na kontrol bo mało przybierała. teraz jak skończyła 8,5 miesiąca był bilans no i narazie do czerwca (kolejne szczepienie) mamy spokój z ważeniem.

keyko - U mnie najpier dzieci się waży i mierzy - wzrost równiez, bo to przecież też ważne, a dopiero potem doktórka wszystko bada.

A własnie, Wasze Dzieci miały ciemiączko, jeśli tak czy już zarosło czy nie. Bo u Klaudi jest jeszcze 1*1?

U nas tez najpierw idzie sie do gabinetu w ktorym dziecko jest wazone.Potem idzie sie do gabinetu lekarskiego i tam oczywsicie dziecko sie rozbiera calkowicie i jest badane od stop do glow.Lekarz decyduje czy mozna zaszczepic i na koniec idzie sie do gabinetu szczepien........troche latania.
Ciemiaczka Klaudia juz nie ma,miala 0.5x0.5 jak sie urodzila.Bardzo szybko jej zaroslo.Vanessce ciemiaczko zarastalo do 15 miesiaca .
Ogolnie powinno zarosnac najdalej do 18 miesiaca zycia,za szybkie zarastanie tez nie jest dobre.Pisalysmy chyba o tym na watku Zdrowie naszych dzieci.

iwonka - Moja Klaudynka miała po urodzeniu spore, bo 2,5*2. Ale pomalutku zarasta. No i też czytałam, że za szybko to niedobrze.

Kurcze ja musze sie chyba odezwac do przechodni.Mieli mi przyslac na 8 mies na sprawdzenie,waga,miara itd a tu nic:no:musze w poniedzialek sama zadzwonic:evil:w piatki mamy taki osrodek jakby gdzie waza dzieci,sa tam pielegniarki srodowiskowe ale ostatnio nie chcialy mi zmierzyc bo niby przysla zaproszenie na 8 mies:angry::angry:

reklama
My to dopiero bedziemy sie wazyc tak oficjalnie przy nastepnym szczepieniu ,miedzy chyba 13-14 miesiacem...czyli prawie pol roku pozniej.

Do góry