reklama

Ząbki i objawy ząbkowania ;)

No to u nas widocznie do zębów jeszcze daleko, bo żadnych zasinień na dziąsłach nie ma, są tylko takie kreseczki białe i w tym miejscu dziąsła mają takie wgłębienia, nie wiem jak to wytłumaczyć.

reklama
To pewnie indywidualna sprawa z tymi ząbkami.Jak już wyjdzie pierwszy,to chyba łatwiej przewidzieć kolejne,przynajmniej u mojego Kubusiowatego.:-(

oj te zebochy, Jakubkowi pierwszy ząb przebił sie w drugim dniu naszego urlopu, a przez te dwa dni był nie do wytrzymania, ja byłam zalamana ta sytuacją, ale jak kiełek wyszedl synek sie uspokoił:-)Ostatnio przebił sie drugi ząbek:-)na szczęście Kubuinek tylko raz tak mocniej chwycił mi za pierś, ale tak to je spokojnie.
Natomiast współczuje zabawką Kubulinka bo wszystkie są brutalnie gryzione:-D

reklama
U nas dwa dolne ząbki już są. Ale nie było żadnego zasinienia zanim wyszły. Któregoś dnia po prostu zobaczyłam biała kreskę i na drugi dzien już był ząb. A za tydzien chyba drugi. Nic spuchniętego, żadnego płaczu:-)
Natomiast teraz chyba spodziewamy się górnych zębów, bo Tosia bardzo marudnia jest i wszystko pcha do buzi. Jak chce jej dac soczek z niekapka z miękkim ustnikiem to nie pije tylko gryzie ustnik masując dziąsła....więc narazie niekapek poszedł w odstawkę. Bo tosia gryzie , sok cieknie i pożytku z tego nie ma żadnego:-D:tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry